WIJNBOEREN /

André Thomas - Ammerschwihr

André Thomas is een kleine biologische wijnproducent uit Ammerschwihr. In 2017 hebben Suzy in Gilles Thomas het wijnbedrijf overgenomen van hun vader. Ze beschikken over 6 hectaren wijngaard verdeeld over zo'n 30 arealen, waaronder enkele prestigieuze op de Grand Cru Schlossberg, Grand Cru Mambourg, Grand Cru Kaefferkopf en lieu-dit Sand. Biologisch en duurzaam werken heeft Thomas hoog in het vaandel staan.

Het bedrijf is in 1850 door Jean Baptiste Thomas opgericht en al die jaren van vader op zoon gegaan. Sinds 1965 bottelen ze hun wijnen onder eigen naam en door mond tot mond reclame hebben ze een klantenkring kunnen opbouwen. Eind jaren '90 heeft Francois Thomas besloten om het gebruik van insecticide, pesticiden, en kunstmest in de wijngaarden uit te sluiten en helemaal biologisch te produceren. Door de overstap naar biologisch zijn de wijnranken gezonder geworden en is er een biodiversiteit van planten en bloemen ontstaan in de wijngaard. Hierdoor zijn de wijnranken sterker en beter bestand tegen ziektes en resulteert dit in gezondere druiven en dus betere wijnen.

Het meeste werk in de wijngaard, waaronder het plukken, gebeurt allemaal met de hand. Het bewerken van het land doet men met behulp van een paard. Na de pluk worden de druiven heel voorzichtig pneumatisch geperst, waar men drie tot zes uur de tijd voor neemt. Alle wijnen van Thomas krijgen na de spontane gisting een melkzuurgisting. Dit zorgt ervoor dat de zuren zachter worden en het geeft de wijn een zekere rondeur. De wijnen worden geklaard doormiddel van bentoniet in plaats van dierlijke klaringsmiddelen. Verder is Thomas het gebruik van sulfiet steeds verder aan het afbouwen. De Pinot Gris Barriques en de Pinot Noir hebben bijvoorbeeld helemaal geen sulfiet dat is toegevoegd.

Andre Thomas Elzas wijnAlle inspanningen worden ook beloond met steeds hogere beoordelingen voor de wijnen. Inmiddels behoren ze tot de top op het gebied van biologische wijnen. Zo ontving Thomas in de Guide Hachette 2015 de maximale score voor hun Riesling Vendanges Tardives en won hij het concours Pinot Gris du Monde 2015 door een platina médaille te behalen.

Thomas maakt ook nog steeds veel gebruik van grote traditionele eikenhouten vaten. Deze zijn al zo'n honderd jaar oud en geven daardoor geen houtsmaak meer af aan de wijn. Wel laat het een heel klein beetje zuurstof toe waardoor de wijn complexere aroma's ontwikkelt. Kortom Thomas levert loepzuiver biologische wijnen, met veel respect voor de natuur en traditie. Je proeft de Elzas!

Bezig met laden...

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 3.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Appeltern Puur

Bestel je wijnen voor de feestdagen

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel