Edelzwicker
Edelzwicker uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze Edelzwicker wijn is afkomstig van eigen import. Ontdek hier ons assortiment Edelzwicker uit de Elzas.
Bezig met laden...

De Elzas is een wijnstreek waar wijnen worden gemaakt van één druivenras. Dit noemt men ook wel cepage wijnen. De Elzas kent echter op beperkte schaal ook een traditie van wijnen die gemaakt worden van verschillende druivenrassen. De meest bekende assemblage wijn uit de Elzas is de Edelzwicker Elke wijnboer maakt een eigen blend. In de Elzas wordt het veel geschonken als huiswijn in een restaurant bij eenvoudige gerechten zoals de Tarte Flambée. Hoewel de samenstelling van de druivenrassen verschilt per wijnproducent kenmerken alle Edelzwickers zich door een soepel, fris en fruitig karakter. Hoewel de Edelzwicker een relatief eenvoudige wijn is wordt er door verschillende wijnboeren ook echte kwaliteits assemblage wijnen gemaakt. Zo maken de wijnboeren rondom Ammerschwihr ook een assemblage van de Grand Cru Kaefferkopf. 


Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz en Les Funambules zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel en chemische insecticide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel