WIJNASSORTIMENT /

Assemblagewijnen

Assemblagewijnen
Bij Domaine Alsace koop je online de beste (biologische) assemblage wijnen uit de Elzas. Al onze wijn is afkomstig van eigen import. De meeste wijn uit de Elzas is cepage wijn, maar er wordt op kleine schaal ook wijnen gemaakt die een blend vormen van meerdere druivenrassen. Zeker de moeite om deze niet alledaagse Elzaswijnen te proberen. 

We werken alleen samen met kleine onafhankelijke wijnhuizen, die al eeuwen ervaring hebben met wijnbouw. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot de wijn in eigen beheer. We bieden je hiermee unieke duurzame Edelzwicker wijnen van hoge kwaliteit.
Bezig met laden...

De Elzas is een wijnstreek waar wijnen worden gemaakt van één druivenras. Dit noemt men ook wel cepage wijnen. De Elzas kent echter op beperkte schaal ook een traditie van wijnen die gemaakt worden van verschillende druivenrassen. De meest bekende assemblage wijn uit de Elzas is de Edelzwicker Elke wijnboer maakt een eigen blend. In de Elzas wordt het veel geschonken als huiswijn in een restaurant bij eenvoudige gerechten zoals de Tarte Flambée. Hoewel de samenstelling van de druivenrassen verschilt per wijnproducent kenmerken alle Edelzwickers zich door een soepel, fris en fruitig karakter. Hoewel de Edelzwicker een relatief eenvoudige wijn is wordt er door verschillende wijnboeren ook echte kwaliteits assemblage wijnen gemaakt. Zo maken de wijnboeren rondom Ammerschwihr ook een assemblage van de Grand Cru Kaefferkopf. 


Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle Elzaswijnen worden door ons geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Over ruilen of retourneren doen we niet moeilijk. Binnen 14 dagen gratis retour.

BEZORGEN

We bezorgen de Elzaswijnen voordelig bij je thuis. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van  Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboer heeft onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
 

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel