Crémant d'Alsace Equinoxe BIO - Aimé Stentz

Cremant Equinoxe Brut Aime Stentz Cremant Equinoxe Brut Aime Stentz Elzas wijn Biologische Elzas wijn
Cremant Equinoxe Brut Aime Stentz Cremant Equinoxe Brut Aime Stentz Elzas wijn Biologische Elzas wijn
Crémant d'Alsace Equinoxe BIO - Aimé Stentz
Een Crémant van grote klasse. Gemaakt van 50% Pinot Blanc en 50% Pinot Noir. Geoogst wanneer de dag en de nacht precies even lang zijn. Heeft maar liefst 36 maanden gerijpt op eigen gistcellen.

Verzendkosten

€ 5,95

Levertijd

Levering binnen 2 werkdagen

€ 21,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over deze wijn?

Neem contact met ons op!

Crémant d'Alsace Equinoxe BIO - Aimé Stentz   
Een unieke Crémant d'Alsace van familie Stentz. De Crémant is gemaakt van 50% Pinot Blanc en 50% Pinot Noir en wordt geoogst wanneer de dag en de nacht precies even lang zijn. Beide druivenrassen vormen een harmonieus huwelijk waarbij de een de dag symboliseert en de andere de nacht. Vervolgens mag de wijn 36 maanden rijpen op eigen gistcellen. De tweede vergisting ontstaat op fles, net zoals bij een Champagne. Deze topklasse Crémant is heerlijk als aperitief maar heeft meer in huis. Zo kan je de wijn perfect combineren bij gastronomische gerechten met vis. Probeer eens met coquilles st jacques met parmezaanse kaas. De Crémant heeft tonen van brioche, hazelnoot en geroosterd brood. Dit alles ondersteunt door een frisse zuurgraad en een fijne maar expressieve mousse. Een Crémant voor hoogtijdagen, zoals kerst of een mooi diner tijdens oud en nieuw.

Onderscheiding:
  • De Grote Hamersma 2022: 8.5 "Tijdens een vorige editie moesten we eerst even door de zure appel heen drinken. Maar nu verschijnen er al fluks stralende peren, witfruitschitteringen, zitligheid, een fijne gistigheid en de koelte van een plek in de schaduw aan het firmament. Drinkt weldadig droog af." 
  • Perswijn augustus 2021: ****(*) 'rijp, abrikoos, noten, brioche, toast, veel contrast, rijp fruit, zuren, intens' 

Wijn en spijs:
Aperitief, zachte kazen, gerechten met vis, schelpdieren, desserts

Bodem:
Zand, klein, kalkstenen


Op dronk:
nu tot 2026

Droog - Zoet indicatie:
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Aimé Stentz
Aimé Stentz is een biologische wijnproducent uit Wettolsheim een wijndorp ten zuiden van Colmar. Ze bezitten ruim 14 hectare aan wijngaard verdeeld over 60 verschillende percelen. Waaronder de Grand Cru Sommerberg, Florimont, Steingrubler, Pfersigberg, Hengst en de lieu-dit Rosenberg. Hun motto is dat een kwaliteitswijn ontstaat in de wijngaard en niet in de kelder. Ze besteden veel aandacht aan hun wijngaarden met respect voor de natuur. In 2007 besloot de familie de overstap te maken naar biologische wijnbouw. Al hun wijnen worden spontaan vergist. Het zijn heerlijke wijnen waar een prachtige balans in te ontdekken is. Tussen zuren en zoet maar ook een mooie mineraliteit. De afgelopen jaren heeft Stentz zich ontwikkeld tot een van de beste producenten uit de streek. Naast de heerlijke stille wijnen is Stentz gespecialiseerd in Cremant d'Alsace. Maar liefst een kwart van zijn wijnen is een Cremant. 

Heb je een vraag over deze wijn?

Graag alle velden met een * invullen

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.