Het zijn bijzondere tijden waar we nog steeds veel tijd thuis doorbrengen. Om deze herfst thuis extra te genieten hebben we een wijnbox met heerlijke wijnen en mooi glaswerk. De proefbox bestaat uit zes exclusieve Grand Crus en zes luxe Lehmann wijnglazen voor slechts 120.-. Normaal kost dit pakket 176.- Je bespaart maar liefst 56 euro, een korting van 32%. Niet eerder hadden we zo'n scherpe aanbieding. Dit is mogelijk door onze samenwerking met Vin d'Alsace

Vul het bestelformulier onder aan deze pagina in en we bezorgen de wijnbox zo snel mogelijk bij jou thuis!

1x Riesling Grand Cru Eichberg 2017 – Paul Schneider
Beoordeeld met een 9 door Harold Hamersma, maximale score van 5 sterren in Perswijn en geselecteerd bij de drie beste wijnen uit de Elzas.
1x Riesling Grand Cru Sommerberg 2018 – Aimé Stentz
Beoordeeld met een 9 door Harold Hamersma.
1x Pinot Gris Grand Cru Steinert 2016 – Paul  Schneider
Al jaren één van onze favoriete wijnen uit voor de Grand Cru Steinert uitstekend wijnjaar 2016.
1x Pinot Gris Grand Cru Hengst 2018 – Aimé Stentz
Beoordeeld met een 9 door Harold Hamersma en geselecteerd door WineLife bij de beste Pinot Gris wijnen.
1x Gewurztraminer Grand Cru Eichberg 2016 – Paul Schneider
Beoordeeld met een 9 door Harold Hamersma en een maximale score van 5 sterren in Perswijn.
1x Gewurztraminer Grand Cru Steingrubler 2018 – Aimé Stentz
Deze wijn hebben we speciaal ingekocht voor deze wijnbox. Een heerlijke Gewurztraminer afkomstig van een bijzondere Grand Cru.
6x Lehmann Grand Sommelier Alsace wijnglas
Lehmann uit Rheims heeft deze kristallen glazen speciaal ontwikkeld om de wijnen uit de Elzas het beste tot haar recht te laten komen.

Met deze wijnbox ontdek je twee verschillende wijnboeren, drie verschillende druivenrassen, vier Hamersma wijnen en vijf verschillende Grand Crus en dat vergezeld met zes luxe Lehmann kristallenglazen speciaal ontwikkeld voor Elzaswijnen.

Ontdek de Grand Crus uit de Elzas
De geschiedenis van de Grand Crus in de Elzas gaat terug naar het jaar 1975. De meest prestigieuze wijngaarden kregen na veel discussie een Grand Cru status. Bij de selectie van de wijngaarden was de bodemsamenstelling, ligging van de wijngaard en de historie van groot belang. In de loop van de jaren verwierven meer wijngaarden de Grand Cru status en inmiddels zijn het er 51. Het is belangrijk om in ogenschouw te nemen dat de Grand Crus uit de Elzas de wijngaarden zijn die het meest uniek zijn in de omgeving waar ze liggen. Ze zijn daardoor onderling absoluut niet makkelijk met elkaar te vergelijken.

Behalve dat de wijn afkomstig moet zijn van een dergelijke Grand Cru wijngaard zijn er ook strenge eisen gesteld aan de productie en de kwaliteit. Zo moet de wijnrank minimaal 10 jaar oud zijn. De maximale opbrengst ligt met 55hl per hectare een stuk lager dan bij normale Elzaswijnen. Alleen de edele druivenrassen; Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer en Muscat mogen worden aangeplant. De oogst op een Grand Cru start later dan op de normale wijngaarden, zodat er geen onrijpe druiven in de wijnen komen. Kortom een heel palet waar de wijnboer rekening mee moet houden. Bij onze wijnboeren ligt de opbrengst per hectare nog lager en zijn de wijnranken gemiddeld 40-50 jaar oud.

Niet elke druivenras voelt zich op elke Grand Cru thuis. Zo is de Grand Cru Sommerberg met zijn granietbodem een echte Riesling Grand Cru. Terwijl de Grand Cru Hengst met mergel-kalkbodem vooral geschikt is voor Pinot Gris. Het bijzondere is dat de wijnen van de verschillende Grand Cru's een totaal ander karakter kunnen hebben. Door de invloed van het terroir op de druif verschilt de smaak enorm. De wijn neemt deels de eigenschappen van de bodem waar de druif op groeide over. Dit wordt ook wel mineraliteit genoemd.

Grand Cru Hengst - Wintzenheim
Eén van de beroemdste wijngaarden van de Elzas. De ligging vol in de zon op het zuiden en een bodem van mergel en kalksteen. Wijnen van deze wijngaard hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Na 8-15 jaar flesrust is de wijn pas op zijn mooist. De wijnen zijn krachtig, complex en hebben voldoende zuren. Op deze Grand Cru bezit de familie Stentz de prestigieuze Clos du Vicus Romain.

Grand Cru Eichberg – Eguisheim
Een hele bijzondere Grand Cru. De bodem heeft een bijzondere samenstelling van mergel en kalksteen. De grijze kalksteen is bijzonder hard en de bodem heeft een hoge ph waarde. In de 11e eeuw had ook de enige paus die uit de Elzas afkomstig was Leo IX hier een wijngaard. Gewurztraminer voelt zich hier bijzonder thuis, maar ook Riesling laat zich hier van een bijzondere kant zien.

Grand Cru Sommerberg – Niedermorschwihr
Een steile Grand Cru van 400 meter hoog en door de graniet bodem een geweldige plek voor Riesling. De bodem bestaat uit een unieke roze achtige granietsoort, ook wel graniet van Turckheim genoemd. De wijngaard ligt op het zuiden en heeft een helling van 45%. De wijngaard levert de mooiste Riesling wijnen van de Elzas, met een prachtige mineraliteit. Must have voor de Riesling-freak.

Grand Cru Steinert – Pfaffenheim
De bodem bestaat bijna in zijn geheel uit kalksteen, vandaar de naam Steinert (stenen). Pinot Gris is heer en meester op deze Grand Cru. De Steinert staat bekend om zeer volle wijnen met complexe aroma's. De wijnen afkomstig van Grand Cru Steinert moeten de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Maar na een paar jaar heb je een wijn die absoluut bij de top van Franse witte wijnen behoord.

Grand Cru Steingrubler – Wettolsheim
Steingrubler verwijst naar een oude steengroeve uit de 13e eeuw. In 1992 verwerven ze de Grand Cru status. De bodem is zeer gevarieerd, kalkmergel en kleiachtig zandsteen. Het bovendeel is het meest zanderig, daar staat vooral Riesling. In het onderdeel overheerst het kalksteen. Daar staat Gewurztraminer het meest aangeplant. De Gewurztraminer ontwikkeld zich tot een unieke wijn. Veel specerijen en zelfs munt achtige smaak vind je terug in de betere wijnen afkomstig van deze Grand Cru.

Bestelformulier


Na ontvangst van je bestelling ontvang je van ons een link waarmee je de order kunt betalen. Je kan dan veilig betalen via iDeal, creditcard, PayPal of Bancontact. We bezorgen de wijnen binnen 2 werkdagen bij je thuis.

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis. PostNL neemt i.v.m. het coronavirus extra maatregelen om direct contact te voorkomen.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel