De Elzas is een unieke wijnstreek. De combinatie tussen het droge klimaat, de grote verscheidenheid aan bodemsoorten en de enorme diversiteit aan druivenrassen zien we nergens anders terug. Dit zorgt ervoor dat bijna elke wijn een geheel eigen karakter heeft. Aangezien ook de wijnboer of –producent nog zijn of haar eigen stijl heeft. Voor deze zomer hebben we een tweetal proefpakketten samengesteld die je extra voordelig kennis laten maken met deze bijzondere wijnstreek.
 

Het gehele proces in eigen beheer

De wijnproducenten waar wij de wijnen van importeren zijn allemaal zelfstandige familiebedrijven die zich richten op kwaliteit en duurzaamheid. Het gehele proces van wijngaard tot het bottelen is in eigen beheer. Ze kopen geen druiven van andere wijnboeren op. Zelf verkopen ze soms wel druiven wanneer de kwaliteit onvoldoende is om onder eigen naam op de markt te brengen. We hebben twee proefpakketten met wijnen van Paul Schneider uit Eguisheim en Aimé Stentz uit Wettolsheim. Beide bezitten ze ongeveer 14 hectare aan wijngaarden, waaronder ook een aantal percelen op verschillende Grand Cru’s. Beide werken met zorg voor de natuur in aan wijnen van hoge kwaliteit. Aimé Stentz is daarnaast vanaf 2010 officieel biologisch gecertificeerd.
 

Kleinschalige wijnproducenten

Werken met paard in wijngaardOnze wijnen onderscheiden zich van het gros van de Elzaswijnen die je kunt kopen bij slijterijen, wijnhandelaren en webshops. Zo zijn onze wijnboeren lid van Vigneron Independant en werken ze op een relatief kleinschalige manier. Dit geeft ze de mogelijkheid om zich volledig op de kwaliteit van de wijnen te richten. Slechts 20% van de wijnen uit de Elzas komt van zo’n onafhankelijke wijnmaker. Het overgrote deel komt bij coöperaties of handelshuizen vandaan, die ook gericht zijn op export. Bekende coöperaties zijn bijvoorbeeld Cave de Hunawihr, Cave de Pfaffenheim en Cave de Bestheim. Handelshuizen kopen net als coöperaties druiven bij andere wijnboeren in. Denk aan Hugel, Dopff & Irion en Trimbach.


Alsace Tradition proefpakket van 73.15 voor 60.-

Maak kennis met de beroemde druivenrassen uit de Elzas. Doordat onze wijnboeren geen gisten of andere smaak, kleur of geurstoffen toevoegen behoud de wijn het karakter van het druivenras.

Edelzwicker 2016 BIO - Aimé Stentz
Sylvaner 2016 BIO - Aimé Stentz
Riesling 2015 BIO - Aimé Stentz
Pinot Blanc 2015 - Paul Schneider
Pinot Gris 2016 - Paul Schneider
Gewurztraminer Cuvée de la Claire 2016 - Paul Schneider

Alsace Terroir proefpakket van 111.70 voor 90.-

In dit proefpakket vind je Elzaswijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Ze zijn afkomstig van een specifiek afgebakende wijngaard, in veel gevallen zelfs een Grand Cru. De combinatie van het terroir, druivenras en lagere opbrengst maken dat deze wijnen tot de top van de Elzas behoren.

Pinot Blanc Rosenberg 2016 BIO - Aimé Stentz
Riesling Grand Cru Sommerberg 2014 BIO - Aimé Stentz
Pinot Gris Grand Cru Hengst 2015 BIO - Aimé Stentz
Riesling Vieilles Vignes 2016 - Paul Schneider
Pinot Gris Grand Cru Pfersigberg 2014 - Paul Schneider
Gewurztraminer Grand Cru Eichberg 2014 - Paul Schneider

 

Bestelformulier


(bezorging is gratis en betaling binnen 14 dagen na levering*)
* nieuwe klanten buiten Nederland worden geacht vooruit te betalen. Bezorgkosten afhankelijk van land.

Graag alle velden met een * invullen

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 3.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel