Wijnen voor de feestdagen

Wijnen voor de feestdagen Veel wijnliefhebbers denken in het najaar en rondom de feestdagen niet direct aan wijnen uit de Elzas. Dat is jammer! Juist de Elzas biedt een ruime keus aan wijnen die perfect passen bij het najaar en de feestdagen. Wat dacht je van een volle Pinot Gris bij een rijk wildgerecht. Gewurztraminer bij een kaasplank met lekkere pittige kazen. En Sylvaner is heerlijk bij oesters. Kortom onze Alsacewijnen zijn het hele jaar gastronomisch inzetbaar.


Wildgerechten
Kies bij wild voor een Pinot Gris of Pinot Noir. Gevogelte zoals kwartel of parelhoen zijn heerlijk met de Pinot Gris van Paul Schneider. Bij eend of ree is Pinot Noir fantastisch. Bijvoorbeeld de Pinot Noir Terres Rouges van André Thomas.

Visgerechten
Vis en Riesling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een droge minerale Riesling en de zilte smaak van vis gaan uitstekend samen. We hebben een ruimte keus maar de Riesling Grand Cru Eichberg is een echte aanrader. Vis met (boter)saus vraagt om een rondere wijn zoals Pinot Gris. Pinot Blanc voelt zich thuis bij mosselenen bij oesters drink je de Sylvaner van Aimé Stentz.

Vegetarisch
Een droge Muscat uit de Elzas is de wijn voor bij vegetarische gerechten. Heerlijk bij alle groentegerechten en bij lichtpittige curry. Probeer eens de Muscat Les Florales van André Thomas. Bij pasta met paddenstoelen en een romige saus is de Pinot Gris van Aimé Stentz heerlijk.

Kaasplank
Witte wijn past over het algemeen beter bij kaas dan rood. Geitenkaas wordt extra lekker met een droge Riesling. Comté of Port Salut is heerlijk met Pinot Gris. Gewurztraminer drink je ij pittige kazen zoals Munster. Blauwschimmelkaas gaat geweldig samen met Vendanges Tardives. Op zoek naar een wijn die bijna de gehele kaasplank kan begeleiden kies dan de Crémant Chardonnay van Aimé Stentz.

Desserts
Onze favoriete dessertwijn is zonder twijlfel de Gewurztraminer Premiere Neige van Aimé Stentz. Fantastisch bij bijna alle desserts. Heb je een heel zoet gerecht kies dan voor een Vendanges Tardive. Bij een dessert met chocolade is een Selection Grains Nobles extra lekker.

Onze Elzaswijnen
Wij zijn gespecialiseerd in de import en verkoop van kwaliteitswijnen uit de Elzas. De import is ontstaan uit een passie voor wijn en voor de Elzas. Alle wijnen zijn afkomstig van eigen import direct bij de wijnboer. Wij werken alleen samen met onafhankelijke wijnboeren. Deze hebben het hele proces van de wijngaard tot het bottelen in eigen beheer. Heerlijke ambachtelijke wijnen gemaakt met respect voor natuur en traditie. Onze wijnen kenmerken zich door puur natuurlijke smaken waar het karakter van de druif en wijngaard centraat staan.
  Jurgen     20-11-2018 21:19     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis. PostNL neemt i.v.m. het coronavirus extra maatregelen om direct contact te voorkomen.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.


Riesling proefpakket

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel