De kans om deze unieke Riesling Grand Cru Florimont 2012 in huis te halen. De Florimont was in de middeleeuwen begroeid met wilde orchideeën en anemonen. Inmiddels behoort de Florimont nabij Ingersheim en Katzenthal tot de beste wijngaarden van de Elzas. Deze Grand Cru kenmerkt zich door een bijzonder bodem van mergel en kalksteen en een beperkte omvang van slechts 21 hectare. Biologische wijnproducent Aimé Stentz bezit hier slechts één tiende van een hectare dat zo'n vijftig jaar geleden is aangeplant met Riesling. Ze maken jaarlijks slechts zo'n 600 flessen van deze Riesling en daarom is deze wijn eigenlijk niet bestemt voor export. Toch hebben we bij ons laatste bezoek een partij kunnen bestellen uit het prachtige oogstjaar 2012. Voor slechts 23.95 per fles of 125.- voor een doos haal je deze prachtige Riesling in huis. Gratis bezorging en betaling op rekening!

“De biologische Grand Cru Florimont van Aimé Stentz is zo exclusief dat deze normaal gesproken niet wordt geëxporteerd. Nu exclusief te bestellen!
Riesling Grand Cru Florimont
Grand Cru Florimont
In de middeleeuwen was de Florimont de spil van een zeer welvarend wijnstadje, op de plek waar tegenwoordig Ingersheim ligt. Ook toen kon men de wijnen afkomstig van dit bijzondere terroir al waarderen. Wijnboeren die het geluk hebben hier een perceel te bezitten zeggen dat er eigenlijk geen slechte oogstjaren bestaan op de Florimont. In 1992 is de Florimont erkenning gekregen in de vorm van een Grand Cru status. Met haar omvang van 21 hectare is het een relatief kleine Grand Cru. Het perceel van Aimé Stentz is ook zeer klein, het stond door de beperkte omvang eigenlijk op de planning om het te verkopen aan een ander wijnhuis. Tot op heden is dat er niet van gekomen en maakt Stentz nog steeds deze bijzondere Riesling Grand Cru op zeer kleine schaal. De bodem bestaat voornamelijk uit dikke mergellagen maar ook kalksteen. Met slechts zo'n 500mm neerslag per jaar is dit één van de droogste wijngaarden in de Elzas.

“De Florimont heeft naast een complexe bodem van mergel en kalksteen een bijzonder micro-klimaat, door een zonnige ligging op het zonnige zuiden in de beschutting van een rotspartij. Eén van de droogste wijngaarden in de Elzas”

Riesling op de FlorimontRiesling Grand Cru Florimont Aimé Stentz
34% van de Florimont is aangeplant met Riesling, daarmee is het na de Gewurztraminer het meest populaire druivenras op deze Grand Cru. Riesling afkomstig van deze Grand Cru zijn weelderig, vettig en een subtiele geur van kruiden en mineraliteit. Dit alles ondersteunt door mooie citruszuren. Het is een zeer elegante Riesling. Oogstjaar 2012 voegt daar een aromatisch karakter, stevige zuren en een zeer lang bewaarpotentieel aan toe. Deze Riesling van Aimé Stentz is nu perfect op dronk, maar je kunt de wijn nog met gemak tien jaar bewaren en dan ontwikkelt deze zich nog verder. Het is een gastronomische wijn die veel gerechten perfect kan begeleiden. Ook gerechten die hoog op smaak zijn schuwt deze Riesling niet.

“Dit is de plek waar de wijnranken werden omringt door vele bloemen zoals orchideeën en anemonen. De geschiedenis gaat terug tot de verre middeleeuwen. Deze rijke historie herbergt zich nu in deze bijzondere Grand Cru wijnen, die in 1992 de Grand Cru status kreeg."

Aimé Stentz
Wijnhuis Aimé Stentz is ontstaan in 1919 toen de familie een auberge kocht in Wettolsheim en zich daarnaast bezig ging houden met wijnbouw. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 14,5 hectare en bezitten ze vele percelen. Ook op fabuleuze Grand Cru's zoals Sommerberg, Pfersigberg, Steingrubler en op de Grand Cru Hengst hun eigen Clos du Vicus Romain. Aimé Stentz heeft de filosofie dat goede wijn ontstaat in de wijngaard en niet in de kelder. In de wijnen moet men het terroir en het karakter van het druivenras herkennen. Sinds 1998 is Stentz lid van "Vignes Vivantes" dat zijn wijnboeren met veel kennis van terroir en de invloed op de wijn. In 2007 is men geheel overgestapt op biologische wijnbouw en vanaf 2010 volledig gecertificeerd. Stentz maakt prachtige Alsacewijnen zonder overdreven pretenties, maar met respect voor traditie, natuur en kwaliteit.

Bestelformulier
(bezorging is gratis en je betaalt binnen 14 dagen na levering op rekening)

Graag alle velden met een * invullen

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Zeer lage bezorgkosten.
Gratis boven de 100.-
3,95 onder de 100,-

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel