Gehaktbrood uit de Elzas

Gehaktbrood uit de Elzas

Een vleestaart uit de Elzas. Een heerlijk gerecht, wordt vaak geserveerd in een Auberge in de Vogezen. Als je de Elzas bezoekt is het zeker een aanrader een zo'n Auberge te bezoeken. Je eet er heerlijk voor een schappelijke prijs. Maar je kunt het ook thuis maken. Erg lekker met een Pinot Noir, Sylvaner of Pinot Blanc uit de Elzas.

Wijntip: Sylvaner, Pinot Noir, Pinot Blanc

 

Recept voor 6 personen
2 sneetjes witbrood
2 dl. Melk
1 kilo biologisch gehakt
2 eieren
1 gesnipperde ui
1 gehakte knoflookteen
70 gram boter
Zout, peper en nootmuskaat
750 gram bladerdeeg (diepvries)
 

Week het brood in de melk liefst een uur voor gebruik. Meng het geweekte brood, gehakt en 1 ei door elkaar. Smoor ui en knoflook in de boter. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een hoge quichevorm of taartvorm met ongeveer 2/3 deel van het bladerdeeg. Schep het gehakt erin. Dek af met de rest van het bladerdeeg. Bestrijk met een losgeklopt ei. Maak in het midden een luchtgaatje. Bak het gehaktbrood in 45-60 minuten gaar en goudbruin. Smullen maar!

  Domaine Alsace     12-04-2015 13:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.