- WIJNASSORTIMENT /
-
Gewurztraminer Cuvée de la Premiere Neige 2016 BIO - Aimé Stentz

Een bijzondere Gewurztraminer met een uniek verhaal. In 1985 ontstaat deze wijn eigenlijk per ongeluk. De familie Stentz liet de druiven langer rijpen om een Vendanges Tardives te kunnen maken. Echter bleef het ontstaan van edele rotting uit. Toen eind november de eerste sneeuw viel hebben ze de Gewurztraminer druiven snel geplukt. De Gewurztraminer viel bij de klanten dusdanig in de smaak dat ze deze wijn zijn blijven maken. Het is een Gewurztraminer van late oogst alleen niet zo heftig en zoet als een Vendanges Tardives. De Gewurztraminer is expressief met aroma's van gedroogd fruit, bloemen en grapefruit. De zoetheid wordt mooi in balans gebracht door lichte kruidigheid, straffe zuren en een mooie structuur. Heerlijk om zo van te genieten en ook erg lekker bij niet al te zoete desserts, fruitgebak of foie gras.
Onderscheiding:
- De Grote Hamersma 2020: 9- 'Ooit de gewone versie van geproefd. Fijn gemaakt. Geen naar geplak en goedkoop aftershave-geruft. Ingetogen lychees, rijpe ananas uit de koelkast, verse gember, rozengeur en maneschijn. Spanning tussen zoet en zuur. Rode grapefruitbitters. En dat was nog maar het instappertje. Nu gaan we omhoog. Richting de sneeuwgrens. Pracht wijn. Zoekt niet bepaald de koelte op maar serveert in de pan gebakken ananas, met crème de bananes geflambeerde lychees, rozenbottels op sap, blozende boerenjongens en dat zonder de nabijheid van Yvonne Jaspers. Veel, rijp, rijk, een gewurztraminer waar niets aan ontbreekt. Ook niet de twee puntjes op de u, want daar doen ze in de Elzas niet aan.'
- Perswijn augustus 2020: ****(*): weelderig, exotisch, ananas, perzik, rijp en krachtig, duidelijk zoet, goede zuren.'
Bodem:
Klei, kalkstenen
Wijn en spijs:
Aperitief, digestief, foie gras, desserts, fruitgebak
Op dronk:
nu tot 2026
Droog - Zoet indicatie:
1 2 3 4 5 ►6 7 8 9
Aimé Stentz
Wijnhuis Aimé Stentz is opgericht in 1919. Destijds kocht de familie Stentz een Auberge in Wettolsheim en ging zich daarrnaast bezig houden met wijnbouw. Vanaf de jaren zestig richten ze zich volledig op wijnbouw en inmiddels bezitten ze 14,5 hectare verdeeld over vele percelen. Ze bezitten ook percelen op verschillende Grand Cru's, waaronder Sommerberg, Pfersigberg, Florimont en Steingrubler. Op de Grand Cru Hengst hebben ze zelfs hun eigen Clos du Vicus Romain. Aimé Stentz heeft de filosofie dat een goede wijn ontstaat in de wijngaard en niet in de kelder. In 1998 is Stentz lid geworden van "Vignes Vivantes", dit zijn wijnboeren met veel kennis van terroir en de invloed daarvan op de uiteindelijke wijn. In 2007 is men geheel overgestapt op biologische wijnbouw en vanaf 2010 is Aimé Stentz officieel biologisch gecertificeerd. Aimé Stentz maakt prachtige Elzaswijnen met respect voor terroir, traditie en de natuur.
Informatie:

Heb je een vraag over deze wijn?
Neem contact met ons op!
Heb je een vraag over deze wijn?

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.
We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.