DE-GROTE-HAMERSMA
Hier vind je de Elzaswijnen uit ons assortiment die door Harold Hamersma zijn opgenomen in de Grote Hamersma 2019. Harold Hamersma proeft elk jaar ruim 7000 wijnen, waarvan er ruim 3000 goed genoeg zijn om te worden opgenomen in zijn wijngids 'De Grote Hamersma'. Hij werd in 2012 door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche en is wijnjournalist voor onder andere Het Parool en NRC Handelsblad.

Hamersma gebruikt een puntensysteem van 0-10. Wijnen die lager dan een 7 scoren, worden niet opgenomen in de Grote Hamersma. Ook worden cijfers per prijsklasse gegeven. Zo is een wijn van €15.- met een 8,5 een stuk beter dan een wijn van €7,50 met een zelfde cijfer. Wijnen die uitblinken in hun categorie wat betreft streek en druivenras zijn 'sterwijnen'.
 

Onze Elzaswijnen in de Grote Hamersma 2019De Grote Hamersma 2019

Pinot Gris Grand Cru Hengst 2015 – Aimé Stentz 9 sterwijn
Rijk, vol, mooi en droog jaar voor de Elzas. Rijk, vol, mooi en bepaald niet droog deze pinot gris. Rijpe en diepe stijl. Peer op sap, abrikozenchutney, amandelspijs, kaneel, vijgjes, griesmeel en gele pruimen. Tikt in de barrage nog net de juiste zuurgraad aan. Trilt vervaarlijk maar blijft nog net liggen. Hengst. Raspaard.

Rouge d'Alsace Cuvée du Vicus Romain 2015 – Aimé Stentz 9- sterwijn
Afkomstig van een wijngaard uit de grand cru Hengst. Een kwaliteitsduiding die vanaf 2016 ook voor pinot noir gehanteerd mag worden. Hoe dan ook, in 2012 al een volbloed Hengst. Die proefde ik vorig jaar. Leverde in het jaar dat de Elzas tekende voor geconcentreerde wijnen een rondom gevulde rode op. Rijk en rijp. Zomerfruit in de kleuren rood en zwart. Vanillezoet. Aards en notig. Aimé Stentz heeft met deze Hengst ook zijn sporen verdiend: hij leerde wijn maken in het epicentrum van pinot noir, Beaune in Bourgogne. En de drie jaar extra ervaring die hij heeft opgedaan beleven we thans mee. Wat meer malo-molligheid dan 2012. Wat romiger ook. Iets meer lonkend naar eiken, iets meer flirtend met kruidnagel en een snufje kaneel.

Riesling Vieilles Vignes 2016 – Paul Schneider 9-  sterwijn
Rokerig droog.“Saline” volgens het etiket ook, zoutig. Plots lig ik weer als klein jongetje op de judomat bij sportschool Gé Koning die de bovenverdieping huurde in het Zuiderbad. Na mijn zwemles naar judo. “Dat is goed voor je, jongen” zei mijn vader. Jeugdtrauma. Niet omdat vechtsporten (sorry: verdedigingssporten) niets voor mij waren maar omdat mijn tegenstander zo uit zijn mond rook. Bovendien: hij zweette enorm. Hij drie jaar ouder, tien kilo zwaarder en wel geïnteresseerd in judo, lag altijd boven. Geen ontsnappen aan zijn houdgreep, walmende wasem en de gestaag vallende zweetdruppels die op mijn bovenlip terechtkwamen. Saline, zoutig. Snel de horreur wegdrinken. Strak wit sap. Citrus. Witte besjes. Kalkig. Geen zweempje zoet.

Muscat 2015 – André Thomas 9- sterwijn
Muskaat in het kwadraat. Een inspanning van muscat d'Alsace en muscat ottonel. Rijkere stijl dan de vorig jaar beoordeelde 2014. Druiviger en Turks fruit. Nog een snipper zoet: marsepeinsensatie. Gedroogde ananas, rozenbottel en een kruidnagelvermoeden. Niet beendroog. Dat mag duidelijk zijn. Niet verwonderlijk. 2015 was een rijp, rijk en gevuld jaar. Nauwelijks regen zorgde voor veel concentratie.

Amatus 2015 – Aimé Stentz 9-
Spannend samenzijn. Van appel en perzik. Peer en stro. Honing en limoen. Zalvend, mollig, zacht, vettig en sappig.

Gewurztraminer Grand Cru Eichberg 2015-  Paul Schneider 9-
Met het kiezen van de “Eichberg” bedwingen we de Del Monte-berg. Een koel massief van Turks fruit, ananas, mango, passievrucht, lychees op sap langs een weg die bezaaid is met rozenblaadjes. Er zal ons een trouwstoet vooraf zijn gegaan, een marriage tussen perzik en banaan.

Pinot Gris 2016 – Paul Schneider 9- 
De toevoeging “demi-sec”zou op het etiket niet misstaan. Van rijpheid bulkend fruit. Mooiste dag voor de perzik. Rijpste voor de abrikoos. Gele pruimen volop glanzend. Appelbeignets met poedersuiker. Gember en ananas.

Riesling Grand Cru Sommerberg 2015 – Aimé Stentz 8.5
De 2014 vorig jaar: Flinterend. Fluisterend. Rokerig. Schelpenzand. Gedroogde appel. Kiertje open naar exotisch. Limoenzest. De 2015: Sappiger en een glooiinkje meer rondingen. Zou dat komen door dat halve procentje meer alcohol dat-ie van het jaar heeft meegekregen?

Pinot Noir Vieille en Fut de Chene 2015 – Paul Schneider 8.5
Het koele en compacte pinot noir zoals alleen de Elzas die biedt. Kersen, bessen en een aangenaam soort aards oerbietenzoet. Smakelijke, sappige wijn. Koel te drinken.

Gewurztraminer Cuvée de la Claire 2016 – Paul Schneider 8.5
Ruim geëquipeerd. Met de ouderwetse geur van Aramis Devin, de smaak van lychees, een honingtipje, gemberzoet, kaneelzweem en marmeladebitter. Niet volstrekt droog. Maar kom daar maar eens om in gewurztraminerland.

Muscat 2016 – Paul Schneider 8.5
Een mooie, droge muscat. Lychees en net rijpe banaan, de druiven druivig, de grapefruit zonder suiker, een anijsaanwijzing en citrus in de nabijheid.

Pinot Blanc Rosenberg 2016 – Aimé Stentz 8.5
Rosenberg. Pinot blanc en een spatje auxerrois. Het Rosenberg-duo. Zigeunerklanken waaien in op de nabijgelegen Grand Cru Pfersigberg. Klinkt als de emotie van perzik, melancholieke peer, gevoelige meloen en de snik van wat citrus.

Sylvaner 2016 – Aimé Stentz 8+
Vlinderlichte sylvaner. Doorkijkpeer, transparante appel, amandeltjesgreep en fijne zuren.

Bezig met laden...

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis. PostNL neemt i.v.m. het coronavirus extra maatregelen om direct contact te voorkomen.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Aspergewijn 2020 Pinot Blanc Paul Schneider

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel