Domaine Alsace richt zich meer op horeca

Domaine Alsace richt zich meer op horeca Wijnimporteur Domaine Alsace gaat zich nog meer richten op restaurants. Volgens de importeur die dit jaar zes jaar bestaat staan restaurants meer dan een paar jaar geleden voor open zich te richten op kwaliteitswijnen. Daarnaast hebben ze zelf de afgelopen jaren het assortiment zodanig opgebouwd dat het aanbod uitstekend aansluit op wat men verwacht van een specialist in Elzaswijnen.

Meer interesse vanuit de horeca
In het begin waren er maar weinig restaurants geïnteresseerd in de Elzaswijnen van Domaine Alsace, maar de laatste tijd worden ze steeds vaker actief door restaurants benaderd.

"We begonnen onze wijnimport in de zomer van 2012, midden in de crisis. De opstart was daarom best zwaar. De meeste restaurants stonden niet erg open om iets toe te voegen op de wijnkaart of om onze wijnen op te nemen in een arrangement. Er werd op dat moment vooral op de prijs gelet. Er waren wel een paar restaurants die zich durfde te onderscheiden maar het gros van vooral bezig met overleven. De laatste tijd zien we dit veranderen en soms belt men ons op eigen initiatief.” Aldus Erwin  


Goede opbouw van het wijnassortiment
Domaine Alsace heeft veel aandacht voor het assortiment dat de afgelopen jaren ook beter op elkaar is afgestemd.

Jurgen ligt toe: “We richten ons alleen op kwaliteitswijnen uit de Elzas. De import doen we in eigen beheer, elke wijn in ons assortiment komt direct vanaf de wijnboer naar Nederland. Hierbij werken we alleen samen met kleinschalige familiebedrijven die allemaal hoogwaardige wijn maken.

Geen gerommel in de wijngaard en ook niet in de wijnkelder is het motto van de wijnboeren waar Domaine Alsace mee samenwerkt. Hoewel alle drie de wijnboeren waar kwaliteitswijnen maken hebben ze wel allemaal een eigen karakter.

Erwin: "Dit hebben we bewust zo gedaan om voor elk restaurant een passende wijn te kunnen aanbieden. Ook Elzasser wijnliefhebbers zijn hierdoor verzekert dat ze binnen ons assortiment altijd een Elzaswijn vinden die bij hun persoonlijke voorkeur past.”


Leverzekerheid van de wijnen
Voor restaurants heeft men een aparte selectie gemaakt van wijnen die goed gastronomisch inzetbaar zijn en waarvan de voorraad bij de wijnproducenten en bij de wijnimporteur goed op peil is.


"We hebben duidelijk gekozen om ons voor de horeca te focussen op een aantal wijnen per wijnboer. Sommige wijnen zijn dusdanig beperkt beschikbaar dat we daar niet altijd zeker van kunnen zijn dat deze wijn over een langere periode beschikbaar is. Uiteraard kunnen we in overleg met het restaurant altijd zo’n wijn inzetten maar dan maken we daar van te voren een goede afspraak over." aldus Jurgen

Erwin: “Niets is zo vervelend voor een restaurant als men een gerecht en wijn op elkaar heeft afgestemd en de wijn is ineens niet meer leverbaar. Dat gaat bij ons niet gebeuren, ook al moet ik er extra voor op en neer naar Frankrijk.”

Meer informatie? Vraag ons kennismakingspakket aan!
  Jurgen     06-02-2018 17:50     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis. PostNL neemt i.v.m. het coronavirus extra maatregelen om direct contact te voorkomen.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.


Riesling proefpakket

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel