Harold Hamersma proeft Alphonse Kuentz

Bestel hier eenvoudig de wijnen van Alphonse Kuentz die onlangs zijn beoordeeld door Harold Hamersma!

Harold Hamersma heeft de afgelopen maand de wijnen van Alphonse Kuentz geproefd en beoordeeld. Dat levert een mooie cijferlijst op. Onderaan deze pagina vind je alle proefnotities.

Twee wijnen krijgen zelfs een sterbeoordeling. Dat wordt alleen aan wijnen gegeven met een uitmuntende prijskwaliteitsverhouding en die passen bij de streek waar ze vandaag komen. De Riesling Grand Cru Pfersigberg 2017 en de Pinot Blanc 2019 krijgen beide een sterbeoordeling! De andere wijnen kregen allemaal een 8.5. Een prachtig cijfer.

De prijs-kwaliteitverhouding van Alphonse Kuentz is wat ons betreft dik in orde! Dat we er niet alleen in staan blijkt ook uit de hoge beoordelingen van Hamersma. De meeste wijnen blijven onder een tientje. En dan heb je niet een massaproduct in je glas dat je meestal hebt in deze prijsklasse, maar een echt eerlijk ambachtelijke wijn van een kleinschalige wijnproducent in omschakeling naar biologische wijnbouw.

BESTELFORMULIER:

Vul hieronder het bestelformulier in! Je ontvangt de wijnen binnen 2 werkdagen thuis.
Kies het aantal wijnen dat je wenst te bestellen. Klik op 'verstuur e-mail'. Je ontvangt binnen een dag de bevestiging en betaallink waarmee je veilig kunt betalen via iDeal, Creditcard of Paypal. Bij een bestelling onder de 100.- komt er 5.95 bezorgkosten bij.

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel