Les-Funambules-Ammerschwihr

Koorddansers, op zoek naar een nieuw evenwicht tussen wijnbouw en natuur. Geniet van puur natuurlijke wijnen, biologisch, ongefilterd en zonder sulfiet.

Andre Thomas uit Ammerschwihr slaat  met een een nieuwe generatie wijnmakers: Suzy, Gilles, Cyril and Guillaume een nieuwe weg in en gaat verder onder de naam Les Funambules. De nieuwe generatie kiest bewust voor natuurwijnen! Sinds de oprichting van onze wijnimport verkochten we de wijnen van Thomas. Sterker nog het waren de wijnen van Thomas die ons enthousiast maakte voor de wijnen uit deze prachtige streek. De laatste twee jaar is het wijnhuis beetje uit beeld geraakt. Maar nu voegen we drie unieke wijnen toe aan ons assortiment van het vernieuwde wijnhuis Les Funambules. Met Les Funambules groeide het bedrijf van 6 naar 11 hectare, maakte een stap van biologisch naar natuurwijnen en innoveert de wijnbouw voor de toekomst.

De wijnen zijn puur natuurlijk! De jonge wijnmakers durven buiten de gebaande paden te gaan en werken aan een toekomst waarbij wijnbouw en biodiversiteit hand in hand gaan. Hun wijngaarden zijn in de toekomst een afwisseling tussen druivenranken, appel-, peren- en kersenbomen. Vorige jaar werden er al 400 fruitbomen geplant in de wijngaarden. De afwisseling in beplanting voorkomt ziektes in de wijngaard en zorgt voor schaduw in een steeds warmer klimaat. Ook geeft het de mogelijkheid om in de toekomst ander fruit te gebruiken in wijnen of om verschillende sappen te maken.

Bij de Les Funambules wijnen overstijgt het terroir het druivenras. Zo kiezen ze ervoor om bijvoorbeeld alle verschillende druivenrassen die in de wijngaard ‘Sand’ aangeplant staan een wijn te maken. Voorheen werd dit apart per druivenras gemaakt. Tot twee jaar geleden hadden we de Pinot Blanc Sand in ons assortiment. Nu komt de 'Sand' terug maar is deze wijn gemaakt van Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir. Allemaal afkomstig van dezelfde unieke wijngaard met zandbodem. Waarbij nu de wijngaard en niet meer het druivenras centraal staat.
 
Ook zeer interessant is de Grand Cru Schlossberg die terug is in het assortiment. Het bijzonder steile perceel dat in hun bezit is ligt midden op de Grand Cru Schlossberg. De eerste wijngaard in de Elzas met een Grand Cru status. Het terroir van graniet is een walhalla voor Riesling. De Les Funambules Schlossberg is 100% Riesling en helemaal puur natuur. Zo kan je perfect ontdekken welke invloed het terroir op het druivenras heeft. Een unieke Grand Cru met een heel open en zuiver van karakter.

Wijnkelder Les FunambulesAls derde wijn hebben we gekozen om de Pinot Noir op te nemen in het assortiment. Naar onze mening is Pinot Noir uitermate geschikt om natuurwijn mee te maken. Nog meer dan anders komt het fijne subtiele fruitige karakter van de wijn tot haar recht. Het is uitnodigend om er nog een slok van te nemen. Zuiver en spannend. 

Kortom drie zeer interessante wijnen die allemaal hun eigen karakter hebben en je laten ervaren wat een volledig natuurlijk gemaakte wijn voor extra dimensie meegeeft aan de wijn. Bij Les Funambules verstaan ze het vak van natuurwijn maken. Je hoeft niet bang te zijn voor rare medicinale smaken die je nog wel eens tegenkomt bij natuurwijnen van een bedenkelijk allooi. Maar het is wel echt anders dan traditioneel gemaakte biologische wijnen. Les Funambules betekent koorddansers. Op zoek naar het evenwicht tussen natuur en wijnbouw. We nodigen je uit om het zelf te gaan ontdekken.
Bezig met laden...

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz en Les Funambules zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel en chemische insecticide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel