Alphonse Kuentz Riesling Grand Cru Pfersigberg verticale wijnbox | slechts 45.-

We hebben speciaal voor ons tienjarig bestaan weer een unieke aanbieding. Een verticale wijnbox met drie Riesling Grand Cru wijnen van Alphonse Kuentz afkomstig uit oogstjaar 2015, 2016 en 2017. Een mooie kans om de verschillen tussen deze opeenvolgende jaren te ontdekken en hoe dit tot uiting komt in de wijn.

We vragen slechts 45.- voor deze wijnbox met drie flessen. Dat is maar 15.- per fles. Een uitzonderlijke scherpe prijs voor een Riesling Grand Cru Pfersigberg van een ambachtelijke wijnproducent.

Vorig jaar proefde Harold Hamersma de Riesling Grand Cru Pfersigberg uit 2015 en gaf deze wijn een 9- en volgens hem kan je gerust 12 flessen kopen zonder hier spijt van te krijgen. Gezien de beperkte beschikbaarheid van deze wijnen is dat ook het maximale wat we per klant verkopen. 

Welke wijnen zitten er in de wijnbox

In de wijnbox zitten drie flessen Riesling Grand Cru Pfersigberg. Uit het oogstjaar 2015, 2016 en 2017. Het mooie van Alphonse Kuentz is dat deze producent het natuurlijke proces om tot een wijn te komen veel ruimte geeft. Zo kan je echt ontdekken wat het verschil in oogstjaar voor effect heeft op de wijn. Omdat Kuentz de wijnen geheel droog vinificeert zie je het verschil al in het alcoholpercentage van de wijn. Dat bijvoorbeeld in warme en droge 2015 maar liefst 14.5% is. terwijl het in het het koelere en natte 2016 13% bedroeg.

2015: Een zeer goed jaar voor de liefhebber van volle en rijke wijnen. De zomer was extreem heet met in juli temperaturen van boven de 40 graden. Ondanks de hittestress kon Riesling in het najaar rustige afrijpen. Riesling uit dit jaar is zuiver met een duidelijke citrustoets en een goed evenwicht.

2016: Dit was een jaar van uiterste. Een kil en nat voorjaar kenmerkt dit jaar. Daarna een hele droge zomer. De koele herfst zorgde ervoor dat Riesling het geduld van de wijnboer op de proef stelde. Laat oogsten was het devies. Dat deed Alphonse Kuentz. Het resultaat is een verfijnde Riesling met goede zuren en stuk lager in alcohol dan het warme 2015.

2017: Een absoluut topjaar. Een klassieke koude winter, warme zonnige lente en zomer met voldoende regen. Ook de omstandigheden tijdens het oogsten waren goed. De opbrengst viel wel erg laag uit door hagel in het voorjaar. De balans in de druiven is perfect. Het resultaat is een Riesling die een perfecte balans heeft en waar de miniraliteit van de Grand Cru perfect tot uiting komt. 

BESTELFORMULIER:

Vul hieronder het bestelformulier in! Je ontvangt de wijnen binnen 2 werkdagen thuis.
Kies het aantal wijnboxen. Klik op 'verstuur e-mail'. Je ontvangt binnen een dag de bevestiging en betaallink waarmee je veilig kunt betalen via iDeal, Creditcard of Paypal. Bij een bestelling onder de 100.- komt er 5.95 bezorgkosten bij.

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz en Les Funambules zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel en chemische insecticide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel