- WIJNASSORTIMENT /
-
Pinot Blanc Sand 2016 'Vin Nature' BIO - André Thomas

De nieuwe generatie bij wijnproducent Thomas zet stappen om op steeds natuurlijkere wijze wijn te maken. Deze Pinot Blanc Sand uit 2016 is daar een goed voorbeeld van. De biologische Pinot Blanc is ongefilterd en er is geen sulfiet aan de wijn toegevoegd. Dit is puur natuur, zoals de wijnboer de wijn net na vergisting uit het vat proeft. De druiven zijn afkomstig van ruim 50 jaar oude wijnranken aangeplant op de Lieu-dit Sand. Dit is een bijzonder terroir nabij Ammerschwihr, waarvan de bodem voornamelijk bestaat uit zand en graniet. Het levert een mooie droge natuurlijke Pinot Blanc op met aroma's van acacia bloemen, peren en citrusfruit. Geniet van deze Pinot Blanc bij tarte flambée, uientaart, een terrine of bij asperges.
Vin Nature:
Dit is een natuurwijn zonder toegevoegd sulfiet. De wijn is ongefilterd en daardoor troebel met restanten van gist. Voor je de wijn gaat drinken de fles heel zachtjes schudden/kantelen. Vervolgens open maken en een halfuur laten rusten. Daarna kan je genieten van deze puur natuurlijke Pinot Blanc. Drink de wijn net als normale Pinot Blanc rond de 8 graden.
Onderscheiding:
- Wijngekken mei 2019: "Deze Vin Nature doet zijn naam eer aan: dit is zuiver, puur druivensap! Fluwelig, rond en intens fruitig. Superverleidelijk, heel mooi. Een bronzen medaille voor deze natuurwijn!"
Aperitief, flammkuchen, uientaart, terrine, mosselen.
Bodem:
Zand, graniet
(Unieke bodem in de Elzas, zachte zuren met een mooie expressie)
Op dronk:
Nu tot 2021
Droog - Zoet indicatie:
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
André Thomas
Het familiebedrijf André Thomas uit Ammerschwihr begint in 1850 met wijnbouw. Medio jaren '90 is Thomas al overgestapt op biologische wijnbouw. Met hun beperkte omvang van slecht 5,5 hectare kunnen ze al hun aandacht richten op kwaliteit en duurzaamheid. Ze beschikken over verschillende percelen, waaronder een perceel op de Grand Cru Schlossberg, Grand Cru Kaefferkopf en Grand Cru Mambourg. Thomas werkt zo natuurlijk mogelijk en gebruikt geen toevoegingen in de kelder. In de wijngaard ploegt men met paard en handploed. Alle druiven worden met de hand geplukt en langzaam pneumatische geperst. De wijnen worden spontaan vergist en opgevoed in grote oude eikenhouten vaten. Thomas bouwt het gebruik van sulfiet steeds verder af en experimenteert met wijnen zonder sulfiet. De Elzaswijnen van Thomas kenmerken zich door een goede concentratie en een zuiver karakter. Vaak hebben ze iets meer tijd nodig om tot ontwikkeling te komen.
Informatie:

Heb je een vraag over deze wijn?
Neem contact met ons op!
Heb je een vraag over deze wijn?

Uw vraag is verzonden! Bedankt.
We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.