PINOT GRIS PAUL SCHNEIDER HERFST AANBIEDING
Pinot Gris is wat ons betreft het ultieme druivenras voor de herfst. We hebben daarom niet lang hoeven twijfelen welke wijn we zouden selecteren voor onze najaarsaanbieding. De Pinot Gris van Paul Schneider! Nu voor slechts 60.- per wijnbox van zes flessen. Dat is maar een tientje per fles. Normaal betaal je 77,70 voor deze wijnen. Een voordeel van maar liefst 17,70! Al jaren is dit een van onze best verkochte wijnen. Niet zonder reden, want Schneider maakt een heerlijke Pinot Gris. Een fantastische balans tussen rijp fruit en fijne zuren en ook nog eens erg goed te combineren bij een tal van herfstgerechten. Denk aan wildgerechten met romige sauzen of stoofschotels met pompoen. 

Deze Pinot Gris van Schneider is ook een van onze persoonlijke favoriete. Afgelopen zomer sinds lange tijd de Elzas weer bezocht. Dan bij aankomst snel even langs Paul Schneider voor een gekoelde fles Pinot Gris. Een lekkere wijn om zo van te genieten maar ook heerlijk bij een tal van gerechten. We zijn meteen met Schneider om tafel gegaan of we samen een goede najaarsactie konden neerzetten met deze wijn. Wij zijn blij dat we hier geslaagd in zijn! 

Voor de echte Elzasliefhebber hebben we ook de Pinot Gris Grand Cru Steinert in de aanbieding. Een wijnbox met 3 flessen voor 55.-. Geen goedkope wijn maar wel een absolute topklasse Pinot Gris. Om van te genieten op bijzondere momenten.

De Pinot Gris 2018 van Paul Schneider
Een Elzasser Pinot Gris volgens het boekje! Dankzij de goede ligging van de wjingaard met een mergel- kalksteenbodem komt de Pinot Gris tot haar volle wasdom. Lekker aromatisch met de aroma's van abrikoos, perzik en citrus maar ook van kruidkoek een een lichte rooktoon. Een wijn met een weelderig karakter en zachte zuren die de wijn voldoende frisheid meegeeft. Een Pinot Gris die ook gastronomisch breed inzetbaar is. Geheel terecht bekroond met een gouden medaille van Gilbert & Gaillard. Ook Harold Hamersma is elk jaar weer onder de indruk van deze wijn. Een heerlijke Pinot Gris voor de echte liefhebber. Nu voor slechts 60.- per doos van zes flessen.

Harold Hamersma: 'Deze Pinot Gris uit de Elzas stemt ons ieder jaar bijzonder vrolijk. Je proeft de mooiste dag voor de perzik. Rijpste voor de abrikoos. Gele pruimen volop glanzend. Kruidentuintje en verse ananas. En dit jaar met een levendigheid en pit om jaloers op te zijn.".


De Pinot Gris Grand Cru Steinert 2017 van Paul Schneider
Een topklasse Pinot Gris afkomstig van de Grand Cru Steinert is een prachtige wijn. Pinot Gris voelt zich door de kalkbodem uitstekend thuis op deze Grand Cru nabij het plaatsje Pfaffenheim. In deze Pinot Gris valt heel wat te ontdekken. Geniet van gekonfijt fruit, peer, zuidvruchten en een fijne mineraliteit. Oogstjaar 2017 kenmerkt zich door een goede balans in de wijn die nu goed op dronk is. Nu voor slechts 55.- per doos van drie flessen.

Harold Hamersma: 'Het Elzasser droomjaar 2017. Er werd niet veel geoogst maar wat er was was vrij briljant. Ook monsieur Paul had een pinot gris die zich van zijn beste kant liet zien. Afkomstig van grand cru wijngaard Steinert, een soort amfitheater waar deze druif de mooiste optredend verzorgt. Het hooggeëerd publiek kan zich laven aan witte perzik, sappige abrikoos, rijpe appel, wat amandelspijs, een licht roostertoontje en een souffleur die zachtjes ver citrus fluistert. Een encore ligt in de lijn der verwachtingen.


Bestel nu jouw wijnbox met Pinot Gris
Vul het bestelformulier in en geef aan hoeveel wijnboxen je wilt ontvangen.
We leveren de wijnen binnen 2-3 werkdagen
- Betalen binnen 14 dagen op rekening

Formulier ingevuld? Druk dan op ' verzend e-mail ', dan ontvang je automatisch een kopie in je email van de bestelling. 
Bezorging is gratis boven de 100.-. Daaronder betaal je 4.95. 

BESTELFORMULIER

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz en Les Funambules zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel en chemische insecticide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel