- WIJNASSORTIMENT /
-
Pinot Noir Vieilli en Fût de Chêne 2017 - Paul Schneider
Deze Pinot Noir 'Barrique' van Paul Schneider heeft 12 maanden gerijpt op kleine eikenhouten vaten uit de Bourgogne, wat vrij uitzonderlijk is voor Pinot Noir uit de Elzas. Afkomstig van minimaal 40 jaar oude wijnranken aangeplant op de Grand Cru Eichberg. Hoewel Pinot Noir in de Elzas nog niet erkend wordt als 'Grand Cru' doet het druivenras het zeer verdienstelijk op dit terroir van mergel en kalksteen. De Pinot Noir heeft aroma's van rode vruchten, kersen, viooltjes, cassis, leer en vanilletonen. De houttonen zijn mooi verwerkt in de wijn, de zachte tannines en de lange afdronk maken deze Pinot Noir helemaal af. Drink de wijn licht gekoeld op 14-15 graden.
Grand Cru Eichberg:
De Grand Cru Eichberg is 58 hectare groot en ligt op een heuvel van 200 tot 340 meter hoog, tussen Eguisheim en Husseren-les-Chateaux. Deze wijngaard ligt aan de voet van de drie kastelen en wordt beschut door de uitlopers van de Vogezen. De Eichberg kent een bijzonder droog en warm microklimaat. Dit was de plek waar de Romeinen de eerste wijnranken in de Elzas aanplanten. In de 11e eeuw had ook de enige paus die uit de Elzas afkomstig was Leo IX hier een wijngaard. In 1983 kreeg de Eichberg de verdiende Grand Cru status. Het terroir bestaat uit kiezels, mergel en kalk. Gewurztraminer is het druivenras dat hier het meest voorkomt. Op afstand gevolgd door Riesling en Pinot Gris. De wijnen afkomstig van de Eichberg staan bekend om hun zeer fruitige karakter en finesse.
Onderscheiding:
- De Grote Hamersma 2019: 8.5 "Het koele en compacte pinot noir zoals alleen de Elzas die biedt. Kersen, bessen en een aangenaam soort aards oerbietenzoet. Smakelijke, sappige wijn. Koel te drinken."
Wijn en spijs:
gevogelte, rood vlees, wild, licht pittige zachte kazen, zoals Epoisses
Bodem:
Mergel, kalk
(De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren)
Op dronk:
Nu tot 2026
Droog - Zoet indicatie:
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Paul Schneider
Domaine Paul Schneider vind je in het hart van het historische centrum van Eguisheim. Het wijnhuis is gevestigd in een prachtig vakwerkhuis dat in de late middeleeuwen eigendom was van het bisdom van Straatsburg. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot 1663. De familie Schneider beschikt over 14 hectare aan wijngaarden, waaronder percelen op de prestigieuze Grand Crus Eichberg, Pfersigberg en Steinert. Ze werken met zorg voor de natuur en terroir in hun wijngaarden. Bij Schneider staat het karakter van het druivenras en het terroir centraal in de wijnen die men maakt. Ze combineren traditie met moderne techniek. Zo worden de druiven met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. De wijnen worden vervolgens spontaan vergist in Rvs-tanks met volledige temperatuurcontrole, om daarna te mogen rijpen op 100 jaar oude grote eikenhouten vaten. In het hele proces gebruikt Paul Schneider op een kleine hoeveelheid sulfiet na geen hulpstoffen en ook geen dierlijke producten.
Informatie:

Heb je een vraag over deze wijn?
Neem contact met ons op!
Heb je een vraag over deze wijn?

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.
We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.