Pinot Noir oogstWe hebben een proefpakket samengesteld met acht geweldige Pinot Noir wijnen uit de Elzas. Twee daarvan zijn afkomstig van een heuze Grand Cru wijngaard, een Grand Cru Hengst en een Grand Cru Eichberg. Daarnaast twee Pinot Noirs van Paul Schneider en twee biologische van André Thomas. Tot slot ook nog twee Pinot Noir Rosé, alvast voor het voorjaar. Totaal vind je acht heerlijke Pinot Noir wijnen uit de Elzas in dit proefpakket!

Normaal kost dit wijnpakket inclusief bezorgkosten 124 euro. Nu te bestellen voor slechts 105.-

Wijngekken over de Rouge d'Alsace van Aimé Stentz: 'Bourgogne: pas op, want hier is pas echt kwaliteit' 'voor deze prijs krijg je geen goed alternatief in Bourgogne.'

Pinot Noir traditie in de Elzas
Pinot Noir oogstHoewel Pinot Noir al honderden jaren een rol speelt in de Elzas, heeft de druif nooit een hoofdrol gespeeld. Ondanks dat er wijndorpen zijn zoals waar voornamelijk Pinot Noir verbouwd wordt, is een traditionele Pinot Noir uit de Elzas een lichte rosé achtige wijn met aroma's van kersen en frisse zuren. Lekker in de zomer, maar verder niet bijzonder. Zo is Pinot Noir in de Elzas ook geen edel druivenras en mocht men tot voor kort ook niet in aanmerking voor een Grand Cru status, dit is voorbehouden aan Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer en Muscat. Vanaf oogstjaar 2016 is hier verandering in gekomen.

In de Elzas is 10% aangeplant met Pinot Noir. Het gros hiervan wordt gebruikt om een Crémant d'Alsace Rosé of Blanc de Noir te maken. Slechts een klein deel gebruikt men om stille Pinot Noir te maken. Steeds meer wijnboeren maken hier serieus werk van. Het klimaat in de Elzas is perfect voor Pinot Noir en ook zijn er genoeg wijngaarden met een mergel/kalkbodem. De opbrengst bij deze wijnboeren is verlaagd en ze gebruiken ook vaker eikenhouten vaten om de wijn te laten rijpen net als in de Bourgogne. Ook dit luistert heel nauw bij Pinot Noir, te veel nieuw eiken en alle ellegantie verdwijnt uit de Pinot Noir. Zo heeft de wijnmaker van Aimé Stentz stage gelopen bij verschillende wijnboeren in Beaune om kennis op te doen om echte kwaliteits Pinot Noir te maken. In de Elzas wordt op kleine schaal geweldige Pinot Noir gemaakt. Dat laten we je ervaren met de wijnen uit dit proefpakket.

Alsace Pinot Noir Proefpakket
Wijnkelder Paul Schneider
1x Rouge d'Alsace Cuvée de Vicus Romain 2015 BIO – Aimé Stentz
(afkomstig van Grand Cru Hengst)
1x Pinot Noir Fut de Chene 'E' 2014 – Paul Schneider
(afkomstig van Grand Cru Eichberg)
2x Pinot Noir Terres Rouges 2016 BIO – André Thomas
2x Pinot Noir Rosé Cuvée des trois Chateaux 2015 – Paul Schneider
2x Pinot Noir Tradition 2016 – Paul Schneider

Dit complete Pinot Noir proefpakket kunnen we je aanbieden voor de actieprijs van 105- incl. gratis bezorging.

Bestelformulier


(bezorging is gratis en betaling op rekening)

Graag alle velden met een * invullen

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 3.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Asperge & Wijnen uit de Elzas

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel