Kies voor Riesling of Gewurztraminer

We hebben een aantrekkelijke aanbieding met wijnen van Paul Schneider van deze twee druivenrassen. Een doos met vier flessen Riesling Vieilles Vignes of Gewurztraminer Cuvee de la Claire koop je nu voor 47.- Voor de ware liefhebbers is het uit te breiden met twee flessen Grand Cru Riesling of Gewurztraminer Eichberg voor 37.-. Kies je voor Riesling of Gewurtraminer, of misschien wel beide.

Hoewel de Elzas maar liefst zeven druivenrassen kent draait het in de streek eigenlijk echt om deze twee edele druivenrassen. De Riesling en de Gewurztraminer. Deze edele druivenrassen staan het meest aangeplant en komen ook geheel tot wasdom in de pittoreske Noord-Franse wijnstreek.

Eigenlijk zijn deze twee druivenrassen tegenpolen van elkaar. Dat begint al aan de druivenstok, waar de Riesling heel geleidelijk haar suikers opbouwt in de druiven, blijft de Gewurztraminer wat achter om op het laatst ineens heel snel een enorme hoeveelheid suiker in de druif op te bouwen. Maar ook de kleur van de druif, waar de Riesling fris geel is met groene reflectie kleurt de Gewurztraminer dieppaars en kan je nauwelijks voorstellen dat er toch echt een witte wijn van wordt gemaakt.

In het glas zal je bij elke blindproef gemakkelijk de Riesling en de Gewurztraminer uit elkaar kunnen halen. De Riesling is droog, mineraal en miskenbare aroma’s van citrus, appel en steenfruit. Terwijl de Gewurztraminer meestal wat zoeter is en zeer aromatisch met een geparfumeerde geur en aroma’s van rijp exotisch fruit en vaak kruidnagel of peper in de afdronk.

Beide wijnen hebben grote gastronomische kwaliteiten. Een droge Riesling is perfect bij visgerechten of schaal- en schelpdieren. Maar ook heerlijk bij gevogelte of geitenkaas. De Gewurztraminer past door het aromatische karakter en vaak wat zoet erg goed bij kruidige gerechten of pittige kazen.

Vul hieronder het bestelformulier
Kies welke wijnen wijnboxen je wilt bestellen. Ga je voor Riesling of voor Gewurztraminer. In een box zitten vier flessen. Je kunt ook je pakket uitbreiden met Grand Cru wijnen. Wil je niet kiezen mag je natuurlijk ook beide druivenrassen bestellen.

Klik op 'verzend e-mail'. Je ontvangt binnen een dag de bevestiging en betaallink. 
Bij een bestelling onder de 100.- komt er 5.95 bezorgkosten bij.

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz en Les Funambules zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel en chemische insecticide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel