Proevers gezocht voor de nieuwe wijn van Paul Schneider

Foto
We geven vijf flessen Charmes van Paul Schneider uit de Elzas weg. De enige voorwaarde is dat na het proeven een proefformulier wordt ingevuld met wat je van de wijn vond. Ben je wijnliefhebber en wil je graag deze nieuwe Charmes proeven? Vul dan onderstaand formulier in. Uit alle inzendingen trekken we vijf wijnliefhebbers die een proeffles krijgen opgestuurd.*

Paul Schneider uit Eguisheim heeft een nieuwe wijn op de markt gebracht. De Charmes is een unieke blend waar alle vier de edele druivenrassen van de Elzas in zijn verwerkt tot een heerlijke wijn. Normaal gesproken worden wijnen uit de Elzas gemaakt van één druivenras. Het ras staat ook altijd op het etiket vermeld. Op beperkte schaal worden er ook blends gemaakt, vaak onder de naam Edelzwicker. Hier worden echter ook niet edele en vaak goedkopere druivenrassen zoals Pinot Blanc, Chasselas of Sylvaner in gebruikt. Paul Schneider heeft er bewust voor gekozen om alleen Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer en Muscat te gebruiken voor de Charmes. Dit zorgt voor een complexere wijn die ook nog een paar jaar kan rijpen op fles. Aangezien oogstjaar 2018 in de Elzas zeer overvloedig was kan de wijn voor een gunstige prijs van nog geen elf euro worden aangeboden.

Meld je aan als wijnproever:
Helaas het is niet meer mogelijk je aan te melden als proever. We hebben vele aanmeldingen mogen ontvangen. Uiterlijk dinsdag 4 maart vind je hier de uitslag. Mocht je je hebben aangemeld ontvang je per e-mail sowieso bericht van ons.

De volgende wijnliefhebbers zijn uitgeloot om de Charmes te proeven en ontvangen spoedig bericht van ons per e-mail.

Marianne Bohncke
Niels van Laatum
André Kolkman
Inge Posthumus
Pim van Eeden

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis. PostNL neemt i.v.m. het coronavirus extra maatregelen om direct contact te voorkomen.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Aspergewijn 2020 Pinot Blanc Paul Schneider

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel