Foto
Afgelopen weekend heeft Domaine Alsace het Concours du Vin gewonnen tijdens de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Uit handen van wethouder Sylvia Fleuren en wijnkoningin Bernadette Beelderbeek ontving de importeur de prijs voor hun Pinot Noir Rosé Cuvée des Trois Chateaux 2017 van Paul Schneider uit de Elzas. De wijnen werden zowel technisch geanalyseerd als geproefd door een deskundig panel. De rosé van Paul Schneider kwam hier als beste naar voren in de categorie rosé wijnen. Juryvoorzitter Adam Dijkstra roemde de wijn vanwege de zuiverheid, fijne zuren en het authentieke Pinot Noir karakter. Vorig jaar won Domaine Alsace ook al het Concours du Vin in de categorie witte wijn met een droge Muscat.

'We zijn onwijs blij met deze mooie prijs, zeker in de wetenschap dat er meerdere goede wijnen zijn ingestuurd. Vorig jaar stonden we ook al op het podium met een droge Muscat en dit jaar met de Pinot Noir Rosé. Het is een mooie erkenning dat we als relatief kleine wijnimporteur toch zulke prijzen in de wacht slepen. We verkopen onze wijnen via de webshop en verschillende restaurants.' aldus Erwin van der Sloot van Domaine Alsace

Het Concours du Vin is een initiatief van wijndorp Groesbeek. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt. Alle importeurs of wijnproducenten die deelnemen aan de Nederlandse Wijnfeesten kunnen meedingen naar de prijs. Andere winnaars waren Vin de France en Alpinewijnen. De prijzen bestonden uit sokkels met druiven ontworpen door Ramon Jahn uit Millingen aan de Rijn.

AANBIEDING

Bestel nu een doos met 6 flessen Pinot Noir Rosé van Paul Schneider voor 70.- met gratis bezorging. Betaling binnen 14 dagen op rekening. Vul hieronder het bestelformulier in.

Graag alle velden met een * invullen

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 3.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel