WIJNBOEREN

WIJNBOEREN

Maak kennis met onze wijnboeren uit de Elzas. Stuk voor stuk zijn het kleinschalige familiebedrijven die prachtige Elzaswijnen creëren volgens hun eigen visie. Allen omarmen ze een natuurvriendelijke aanpak, met biologische of HVE3 certificering. Ze benadrukken het druivenkarakter en terroirinvloeden. Geen toegevoegde gisten of hulpstoffen in de kelder; de wijnen vergisten natuurlijk. Het resultaat: pure expressies die druif en herkomst weerspiegelen.

Onze focus ligt op de import en verkoop van ambachtelijke Elzaswijnen van kleinschalige familiebedrijven. Ze beheersen het volledige proces, van wijngaard tot botteling. Het resultaat is ambachtelijk vakmanschap met diep respect voor de natuur. Geen massaproductie van grote huizen of coöperaties. Vakbladen zoals Perswijn, WineLife en de Grote Hamersma prijzen geregeld de Elzaswijnen van onze wijnboeren.

Overweeg je een van onze wijnboeren te bezoeken? Neem contact op voor een op maat gemaakte rondleiding en proeverij.Alphonse Kuentz - Husseren-les-Chateaux

Met Alphonse Kuentz geniet je van ambachtelijke Elzaswijnen. De authentieke wijnen weerspiegelen perfect het druivenras, de wijngaard en het oogstjaar.

Paul Schneider - Eguisheim

In het hart van Eguisheim produceert Paul Schneider heerlijke Elzaswijnen. De combinatie van traditie en een moderne wijnkelder zorgt voor spatzuivere wijnen van continue kwaliteit.

Aimé Stentz - Wettolsheim

De biologische Elzaswijnen van Aime Stentz ontstaan in de wijngaard en niet in de wijnkelder. Geniet van hun biologische wijnen en ontdek de prachtige balans in de wijnen.