WIJNBOEREN
Maak kennis met onze wijnboeren uit de Elzas. Stuk voor stuk kleinschalige familiebedrijven die heerlijke Elzaswijnen produceren. Volgens hun eigen filosofie. Maar allen werken ze met respect voor de natuur. Ook staat het karakter van het druivenras en de invloed van de wijngaard centraal. Geen van onze wijnboeren gebruikt in de kelder toegevoegde gisten of andere hulpstoffen om de smaak van de wijn een bepaalde kant op te sturen. Het natuurlijke proces krijgt de ruimte met als resultaat: zuivere wijnen die het karakter van de druif en de plek waar deze groeit weerspiegeld in de wijn.

Wij importeren bewust alleen wijnen van kleine familiebedrijven. Die gedreven zijn om steeds betere wijnen te maken en het hele proces, van werk in de wijngaard tot het bottelen in eigen beheer hebben. Wijnen gemaakt met zorg voor de wijngaard en met respect voor de natuur. Bij ons vind je geen wijnen van grote handelshuizen of cooperaties. De ambachtelijke wijnen van onze wijnboeren ontvangen regelmatig hoge beoordeligen! In onder andere Perswijn, De Grote Hamersma en de Guide Hachette.

Wil je een van onze wijnboeren bezoeken in de Elzas? Neem dan contact met ons op dan kunnen we een rondleiding en proeverij voor je organiseren.


 

Alphonse Kuentz - Husseren-les-Chateaux

Met Alphonse Kuentz geniet je van ambachtelijke Elzaswijnen. De authentieke wijnen weerspiegelen perfect het druivenras, de wijngaard en het oogstjaar.

Paul Schneider - Eguisheim

In het hart van Eguisheim produceert Paul Schneider heerlijke Elzaswijnen. Het karakter van het druivenras en de invloed van de wijngaard ontdek je in hun wijnen.

Aimé Stentz - Wettolsheim

De biologische Elzaswijnen van Aime Stentz ontstaan in de wijngaard en niet in de wijnkelder. Geniet van hun biologische wijnen en ontdek de prachtige balans in de wijnen.


Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel