WIJNBOEREN

WIJNBOEREN

Maak kennis met onze wijnboeren uit de Elzas. Stuk voor stuk kleinschalige familiebedrijven die heerlijke Elzaswijnen produceren volgens hun eigen filosofie. Allen werken ze met respect voor de natuur en hebben een biologisch of HVE3 keurmerk. Het karakter van het druivenras en de invloed van de wijngaard centraal. Geen van onze wijnboeren gebruikt in de kelder toegevoegde gisten of andere hulpstoffen om de smaak van de wijn een bepaalde kant op te sturen. Het natuurlijke proces krijgt de ruimte met als resultaat: zuivere wijnen die het karakter van de druif en de plek waar deze groeit weerspiegelt in de wijn.

Wij importeren bewust alleen wijnen van kleine familiebedrijven, die gedreven zijn om steeds betere wijnen te maken. Het gehele proces van werk in de wijngaard tot aan het bottelen hebben ze in eigen beheer. Het resulteert in heerlijke ambachtelijke wijnen gemaakt met zorg voor de wijngaard en met respect voor de natuur. Bij ons vind je geen wijnen van grote handelshuizen of coöperaties. De ambachtelijke wijnen van onze wijnboeren ontvangen regelmatig hoge beoordeligen in vakbladen zoals Perswijn, WineLife, de Grote Hamersma en de Guide Hachette.

Wil je een van onze wijnboeren bezoeken in de Elzas? Neem dan contact met ons op dan kunnen we een rondleiding en proeverij voor je organiseren.Alphonse Kuentz - Husseren-les-Chateaux

Met Alphonse Kuentz geniet je van ambachtelijke Elzaswijnen. De authentieke wijnen weerspiegelen perfect het druivenras, de wijngaard en het oogstjaar.

Paul Schneider - Eguisheim

In het hart van Eguisheim produceert Paul Schneider heerlijke Elzaswijnen. Het karakter van het druivenras en de invloed van de wijngaard ontdek je in hun wijnen.

Aimé Stentz - Wettolsheim

De biologische Elzaswijnen van Aime Stentz ontstaan in de wijngaard en niet in de wijnkelder. Geniet van hun biologische wijnen en ontdek de prachtige balans in de wijnen.