Wijnreis door de Elzas

Maak kennis met de heerlijke wijnen uit de Elzas

Met deze wijnbox maak je voor slechts 65.- aan de hand van zes heerlijke Elzaswijnen afkomstig van drie ambachtelijke wijnboeren een 'wijnreis' door deze unieke sprookjesachtige wijnstreek.

De wijnen zijn afkomstig van kleinschalige wijnboeren die op ambachtelijke wijze wijn maken. Ze werken met veel aandacht voor milieu en natuur en zijn HVE3 of BIO gecertificeerd.

Met deze wijnbox ga je genieten van Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Gris en Gewurztraminer. Een echte wijnreis door de Elzasser wijnstreek. Deze zes verschillende druivenrassen hebben allemaal een geheel eigen karakter. Zo heb je voor elk moment, gerecht of gelegenheid een bijpassende wijn. Van een fris fruitige Sylvaner tot een krachtige volle Gewurztraminer. Bij de wijnbox leveren we wijn en spijs informatie en meer over het karakter van de verschillende wijnen.

Wij kunnen natuurlijk zeggen dat het hele goede Elzaswijnen zijn, maar ook Harold Hamersma is zeer enthousiast. Alle wijnen in de wijnbox zijn als zeer goed beoordeeld door wijnjournalist Harold Hamersma en afkomstig van kleinschalige ambachtelijke wijnboeren.

Je krijgt een mooie korting! Normaal kosten deze wijnen 75.10. Nu in deze wijnbox betaal je slechts 65.- We doen er ook nog een echt Alsace kelnermes bij van Pulltex ter waarde van 10.-. Totaal bespaar je ruim 20 euro!

Welke wijnen zitten er in de wijnbox:


Sylvaner 2022 – Aime Stentz
Droog, licht en fruitig. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren of zomerse salades.
Pinot Blanc 2020 – Alphonse Kuentz
Heerlijke droge Pinot Blanc. Perfect bij quiches, kaasfondue, mosselen of gevogelte.
Riesling 2022 – Aime Stentz
Gastronomische droge Riesling. Heerlijk bij visgerechten, geitenkaas of zuurkool.
Muscat 2022 – Paul Schneider
Aromatische strakdroge wijn. Perfect bij asperges, als aperitief of bij sushi.
Pinot Gris 2020 – Alphonse Kuentz
Klassieke halfdroge Pinot Gris. Heerlijk aperitief, bij gevogelte of gerechten met een romige smaak.
Gewurztraminer 2020 – Paul Schneider
Aromatische en halfzoete Gewurztraminer. Perfect bij de kruidige Aziatische keuken of pittige kazen.

Bij de wijnbox ontvang je onze folder met een handig wijn- en spijsoverzicht. Zo kan je moeiteloos de wijnen combineren bij de juiste gerechten. Ook ontvang je een gratis Alsace kelnersmes van Pulltex.