Gewurztraminer

Gewurztraminer wijnen uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze Gewurztraminer wijnen zijn afkomstig van eigen import.

We werken alleen samen met kleine onafhankelijke wijnhuizen, die al eeuwen ervaring hebben met wijnbouw. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot de wijn in eigen beheer. We bieden je hiermee unieke duurzame Gewurztraminer wijnen van hoge kwaliteit

Bezig met laden...

Gewurztraminer uit de Elzas


De Gewurztraminer is een druivenras dat zich perfect thuis voelt in de Elzas. De druif levert in de Elzas bijzondere aromatische wijnen. Het zijn prachtige gestructureerde wijnen, vol van smaak en met discrete zuren met de geur van lychees, bloesem, citrusfruit en specerijen.

Door het aromatische karakter wordt Gewurztraminer soms omschreven als zoet, terwijl dat zeker niet zo hoeft te zijn. In het glas is de Gewurztraminer intens geel met lichtgouden reflexen. De geur van Gewurztraminer is een waar aromatisch palet, rijk en exuberant. Vaak komen daar aroma’s bij van honing en rijpe vruchten. Een Elzasser Gewurztraminer is een wijn met een enorme aromatische rijkdom, iets dat kenmerkend is voor een Gewurztraminer van hoge kwaliteit.

De Gewurztraminer uit de Elzas past goed bij pikante gerechten en krachtig smakende kazen zoals munster. De perfecte partner bij Aziatische gerechten uit de keukens van China, Indonesië, en India.


Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel