Gewurztraminer La Cuvée de Claire 2018 - Paul Schneider
Deze gastronomische Gewurztraminer is iets droger dan de meeste Gewurztraminer wijnen uit de Elzas. Daarbij is oogstjaar 2018 een van het meest succesvolle jaar van het afgelopen decennium. De Gewurztraminers uit dit oogstjaar kenmerken zich door een prachtige balans en een lekker fruitig karakter. Deze wijn is er goed te combineren bij de maaltijd. Denk dan aan de pittige Oosterse keuken, maar ook lekker bij licht gekruide curry's met bijvoorbeeld vis. Daarnaast is het een fijne wijn voor bij een kaasplankje. De geur van rozen en rijp exotisch fruit spat uit het glas. De aroma's van lychees, vlierbessen en de kenmerkende kruidige afdronk maken deze wijn helemaal af. Door Perswijn geselecteerd als een van de beste wijnen uit de Elzas en tijdens het Concours du Vin van Colmar winnaar van een gouden medaille!
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Onderscheiding:
-
De Grote Hamersma 2021: ' 8.5 Het 2017 oogstjaar ('het beste sinds de Tweede Wereldoorlog') dat we voor de vorige editie beoordeelden breed uitwaaierend en voluptueus met tropisch fruit, lychee, rozen en laurier. Mooie, op en top Elzasser gewurz. Ook 2018 laat zich gelden. Ruim geëquipeerd. Met de ouderwetse geur van Aramis Devin, de smaak van lychees, een honingtipje, gemberzoet, kaneelzweem en marmeladebitter maar toch nergens lomp of zompig wordend. Niet volstrekt droog. Maar kom daar maar eens om in gewurztraminerland.'
-
Perswijn augustus 2021: **** 'honing, rijpe peer, nectarine, lychee, fruitig en sappig, lichtvoetig." (geselecteerd door Perswijn)
-
Medaille d'Or op het Concours du Vins in Colmar.
Wijn en spijs:
Aziatische gerechten, Oosterse visgerechten, Sterke kazen zoals Munsterkaas.
Bodem:
Mergel, kalk
(De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren)
Op dronk:
Nu tot 2025
Droog - Zoet indicatie:
1 2 ►3 4 5 6 7 8 9
Paul Schneider
We nemen je mee naar het centrum van het romantische wijnstadje Eguisheim. Hier vind je een prachtig 17e eeuws vakwerkhuis waar de heerlijke wijnen van Paul Schneider worden gemaakt en verhandeld. Schneider is nog een van de weinige wijnproducenten die de wijn in Eguisheim zelf wijn produceert. De wijnen van Paul Schneider zijn zuiver en zijn van een continue hoge kwaliteit. Door de combinatie van traditie en moderne techniek vallen de wijnen bij veel wijnliefhebbers zeer goed in de smaak. Ze bezitten in totaal zo'n 14 hectare aan wijngaarden rondom Eguisheim en Pfaffenheim. Ook hebben ze wijngaarden op de beroemde Grand Crus: Eichberg, Steinert en Pfersigberg.
Lees meer over Paul Schneider en ontdek hun andere wijnen