GRAND-CRUS

Bij Domaine Alsace koop je online de beste (biologische) Grand Cru wijnen uit de Elzas. Deze wijnen zijn afkomstig van de beste terroirs en gemaakt van edele druivenrassen. Maak kennis met de Grand Cru's uit de Elzas.

Hoewel elke Grand Cru uniek is hebben ze één ding gemeen: ze zijn afkomstig uit gebieden waar de geologie, het klimaat en de blootstelling aan zonlicht een uitzonderlijke mix vormen. Ook wel het terroir genoemd.

De Elzasser wijnboeren hadden in de 9e eeuw al oog voor specifieke kenmerken die bepaalde terroirs aan de druiven en hun wijnen gaven. Vandaag de dag vormen 51 bijzondere afgebakende terroirs de Grand Cru's van de Elzas. Deze uitzonderlijke wijnen vormen ongeveer 5% van de totale wijnproductie van de Elzas.

Bezig met laden...

De Grand Cru's zijn wijnen die innig verbonden zijn met een bijzonder microklimaat. Er was een duidelijke regelgevend kader nodig om de typische kenmerken van deze streken en de authenticiteit van de wijnen ervan te beschermen. Tussen 1975 en 2007 werden 51 wijngaarden verheven tot Grand Cru's.

De oppervlakte van deze Grand Cru's schommelt tussen 3 en 80 hectare. Ze zijn onderhevig aan strenge productieregels: hoge aanplantingsdichtheid, kleine rendementen en alleen de edele druivenrassen Riesling, Muscat, Pinot Gris en Gewurztraminer mogen gebruikt worden. Vanaf 2016 mag ook Pinot Noir als Grand Cru door het leven gaan als deze afkomstig is van de Grand Cru Hengst, Vorbourg of Kirchberg de Barr.


Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle Elzaswijnen worden door ons geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Over ruilen of retourneren doen we niet moeilijk. Binnen 14 dagen gratis retour.

BEZORGEN

We bezorgen de Elzaswijnen voordelig bij je thuis. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van  Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboer heeft onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
 

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel