GRAND-CRUS

Bij Domaine Alsace koop je online de beste (biologische) Grand Cru wijnen uit de Elzas. Deze wijnen zijn afkomstig van de beste terroirs en gemaakt van edele druivenrassen. Maak kennis met de Grand Cru's uit de Elzas.

Hoewel elke Grand Cru uniek is hebben ze één ding gemeen: ze zijn afkomstig uit gebieden waar de geologie, het klimaat en de blootstelling aan zonlicht een uitzonderlijke mix vormen. Ook wel het terroir genoemd.

De Elzasser wijnboeren hadden in de 9e eeuw al oog voor specifieke kenmerken die bepaalde terroirs aan de druiven en hun wijnen gaven. Vandaag de dag vormen 51 bijzondere afgebakende terroirs de Grand Cru's van de Elzas. Deze uitzonderlijke wijnen vormen ongeveer 5% van de totale wijnproductie van de Elzas.

Bezig met laden...

De Grand Cru's zijn wijnen die innig verbonden zijn met een bijzonder microklimaat. Er was een duidelijke regelgevend kader nodig om de typische kenmerken van deze streken en de authenticiteit van de wijnen ervan te beschermen. Tussen 1975 en 2007 werden 51 wijngaarden verheven tot Grand Cru's.

De oppervlakte van deze Grand Cru's schommelt tussen 3 en 80 hectare. Ze zijn onderhevig aan strenge productieregels: hoge aanplantingsdichtheid, kleine rendementen en alleen de edele druivenrassen Riesling, Muscat, Pinot Gris en Gewurztraminer mogen gebruikt worden. Vanaf oogstjaar 2022 mag ook Pinot Noir als Grand Cru door het leven gaan als deze afkomstig is van de Grand Cru Hengst of Kirchberg de Barr.


Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz en Les Funambules zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel en chemische insecticide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel