Gewurztraminer Grand Cru Eichberg 2021 - Paul Schneider
🌺 Prestigieus, expressief en verfijnd van de Grand Cru Eichberg
Ontdek de verfijning van deze uitzonderlijke Gewurztraminer, afkomstig van de prestigieuze Grand Cru Eichberg. Het unieke terroir van kiezels, mergel en kalk, gecombineerd met het zonnige, droge microklimaat, vormt de perfecte voedingsbodem voor deze expressieve wijn. De 2021 oogst biedt een frisse en delicate Gewurztraminer met een aromatische neus van tropisch fruit zoals lychee en mango, aangevuld met een vleugje citrus. In de mond een zijdezacht mondgevoel, subtiele kruidigheid en een hint van mineraliteit in de afdronk. Perfect gebalanceerd tussen lichte zoetheid en milde zuren.
Smaakprofiel
-
Aroma’s van lychee, mango, perzik en een vleugje citrus
-
Zijdezacht mondgevoel met subtiele kruidigheid
-
Elegante balans tussen milde zuren en lichte zoetheid
Erkenning
De Grote Hamersma: 9 'Elzas Grand Cru-klasse. Gepolijste lychee, ingetogen tropisch fruit. Perzik. Pommelo. Verleidt met honingzoet, intussen pronkend met elegante zuren. Extra dimensie door kruidigheid en gedistingeerde rozen. Beduidend ‘droger’. Rijpe appel met rozijn. Kleine banaan met een grillruitje. Roze grapefruit. Ananas.Tegenwoordig getooid met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen.'
Wijn & Spijs
Terroir
Grand Cru Eichberg. Mergel, kalksteen, kiezels
Fraaie, aanhoudende en complexe zuren door het mergelrijke terroir
Op dronk
Nu tot 2030
Droog – Zoet indicatie
1 2 â–º3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Paul Schneider
Paul Schneider produceert zijn wijnen nog steeds in het prachtige 17e-eeuwse vakwerkhuis in het hart van Eguisheim. Hier combineert de familie Schneider traditie met moderne technieken om wijnen van constante kwaliteit te maken. Zijn 13,5 hectare wijngaarden rondom Eguisheim en Pfaffenheim, inclusief percelen op de Grand Crus Eichberg, Steinert en Pfersigberg, geven hem de mogelijkheid frisse, aromatische wijnen te creëren die zowel elegant als expressief zijn.