Sylvaner

Sylvaner

Sylvaner wijnen uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze Sylvaner wijnen zijn afkomstig van eigen import. Ontdek hier ons assortiment Syvlaner uit de Elzas.

Bezig met laden...
Sylvaner 2020 BIO - Aimé Stentz
Sylvaner 2020 BIO - Aimé Stentz

Heerlijke droge Sylvaner afkomstig van oude wijnranken. Een zomerse dorstlesser maar ook de ultieme wijn voor bij oesters. Door het verfijnde fruitige karakter erg populair. Lees meer

11,75

Prijs per stuk

Op voorraad

remove add

Sylvaner uit de Elzas

De Sylvaner in de Elzas, soms wel Silvaner genoemd, is een druif die van oudsher op ruime schaal wordt verbouwd in de Elzas. Deze levert fris, fruitige, droge wijnen die gemakkelijk drinkbaar zijn. Dit maakt de Sylvaner bij uitstek een zomerse wijn. De Sylvaner is helder in het glas met groene reflexen die de karakteristieke frisheid van de wijn onderstrepen. De geur van Sylvaner is fris en licht met discreet fruitige aroma’s van citrusvruchten, witte bloemen, vers gemaaid gras.

Sylvaner uit de Elzas laat zich prima laat combineren bij lichtkruidige groentegerechten maar ook bij schelpdieren en vis. Het is een druif die een behoorlijke hoge opbrengst geeft in de Elzas, daarom zijn de de wijnen betaalbaar. De Sylvaner is een vrij onbekende wijn in Nederland. In de Elzas zelf is de verbouw in de jaren '90 fors afgenomen vanwege de opkomst van de Pinot Blanc. Het voordeel is dat bijna alle Sylvaner wijnen afkomstig zijn van oude wijnranken.