WIJNASSORTIMENT /

Sylvaner

Bij Domaine Alsace koop je online de beste (biologische) Sylvaner wijnen uit de Elzas. Al onze Sylvaner wijn is afkomstig van eigen import.

We werken alleen samen met kleine onafhankelijke wijnhuizen, die al eeuwen ervaring hebben met wijnbouw. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot de wijn in eigen beheer. We bieden je hiermee unieke duurzame Sylvaner wijnen van hoge kwaliteit.

Bezig met laden...

Sylvaner uit de Elzas


De Sylvaner, in sommige gevallen ook wel Silvaner genoemd, is een druif die van oudsher op ruime schaal wordt verbouwd in de Elzas. Deze levert fris, fruitige, droge wijnen die gemakkelijk drinkbaar zijn. Dit maakt de Sylvaner bij uitstek een zomerse wijn. De Sylvaner is helder in het glas met groene reflexen die de karakteristieke frisheid van de wijn onderstrepen. De geur van Sylvaner is fris en licht met discreet fruitige aroma’s van citrusvruchten, witte bloemen, vers gemaaid gras.

Sylvaner laat zich prima laat combineren bij lichtkruidige groentegerechten maar ook bij schelpdieren en vis. Het is een druif die een behoorlijke hoge opbrengst geeft in de Elzas, daarom zijn de de wijnen betaalbaar. De Sylvaner is een vrij onbekende wijn in Nederland. In de Elzas zelf is de verbouw in de jaren '90 fors afgenomen vanwege de opkomst van de Pinot Blanc, dat is best jammer want daardoor is Sylvaner een onderschat druivenras.


Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 3.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Mosselwijn 2019 - Pinot Blanc Aimé Stentz

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel