Sylvaner

Sylvaner

Sylvaner uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze wijnen zijn afkomstig van eigen import. Zorgvuldig geselecteerd bij kleinschalige onafhankelijke wijnhuizen met eeuwenlange ervaring in wijnbouw. Van wijngaard tot fles, het hele proces is in eigen beheer bij deze Elzasser wijnboeren. Ontdek hier onze unieke, ambachtelijke Sylvaner wijnen van hoge kwaliteit.

Bezig met laden...
Sylvaner 2022 BIO - Aimé Stentz
Sylvaner 2022 BIO - Aimé Stentz

Heerlijke droge Sylvaner afkomstig van oude wijnranken. Een zomerse dorstlesser maar ook de ultieme wijn voor bij oesters. Door het verfijnde fruitige karakter erg populair. Lees meer

11,75

Prijs per stuk

Op voorraad

remove add

Sylvaner uit de Elzas

De Sylvaner, ook wel bekend als Silvaner, is een populair druivenras die al lange tijd wordt verbouwd in de prachtige Elzas-regio. Deze druif staat bekend om zijn heerlijk frisse, fruitige en droge wijnen, die perfect zijn om van te genieten tijdens de zomer. Met zijn heldere groene tinten in het glas benadrukt de Sylvaner de karakteristieke frisheid van de wijn. De geur van de Sylvaner is verfrissend en subtiel, met hints van citrusvruchten, witte bloemen en vers gemaaid gras.

Sylvaner uit de Elzas laat zich uitstekend combineren met lichtkruidige groentegerechten, schelpdieren en visgerechten. Een opvallend aspect van dit druivenras is dat ze een behoorlijk hoge opbrengst hebben in de Elzas, waardoor de wijnen betaalbaar zijn. De verbouw van Sylvaner in de Elzas in de jaren '90 is afgenomen vanwege de opkomst van de Pinot Blanc. Het voordeel hiervan is dat bijna alle Sylvaner wijnen afkomstig zijn van oude wijnranken, wat de kwaliteit en het karakter verder versterkt. Daarom blijft deze druif een juweeltje dat het ontdekken waard is.