Sylvaner

Sylvaner

Sylvaner wijnen uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze Sylvaner wijnen zijn afkomstig van eigen import. Ontdek hier ons assortiment Syvlaner uit de Elzas.

Bezig met laden...
Sylvaner 2021 BIO - Aimé Stentz
Sylvaner 2021 BIO - Aimé Stentz

Heerlijke droge Sylvaner afkomstig van oude wijnranken. Een zomerse dorstlesser maar ook de ultieme wijn voor bij oesters. Door het verfijnde fruitige karakter erg populair. Lees meer

11,75

Prijs per stuk

Op voorraad

remove add

Sylvaner uit de Elzas

De Sylvaner, ook wel bekend als Silvaner, is een populair druivenras die al lange tijd wordt verbouwd in de prachtige Elzas-regio. Deze druif staat bekend om zijn heerlijk frisse, fruitige en droge wijnen, die perfect zijn om van te genieten tijdens de zomer. Met zijn heldere groene tinten in het glas benadrukt de Sylvaner de karakteristieke frisheid van de wijn. De geur van de Sylvaner is verfrissend en subtiel, met hints van citrusvruchten, witte bloemen en vers gemaaid gras.

Sylvaner uit de Elzas laat zich uitstekend combineren met lichtkruidige groentegerechten, schelpdieren en visgerechten. Een opvallend aspect van dit druivenras is dat ze een behoorlijk hoge opbrengst hebben in de Elzas, waardoor de wijnen betaalbaar zijn. Hoewel de Sylvaner uit de Elzas in Nederland relatief onbekend is, is het belangrijk om te weten dat bijna alle Sylvaner wijnen afkomstig zijn van oude wijnranken, wat hun kwaliteit en karakter verder versterkt. Hoewel de verbouw van Sylvaner in de Elzas in de jaren '90 is afgenomen vanwege de opkomst van de Pinot Blanc, blijft deze druif een juweeltje dat het ontdekken waard is.


WE ZIJN ER EVEN TUSSENUIT

Onze webshop is gewoon geopend, maar bestellingen worden later verzonden.
We zien je bestelling graag tegemoet. Bestellingen worden maandag 4 maart verzonden. 

Hartelijke groet,
Erwin & Jurgen
Domaine Alsace