Sylvaner

Sylvaner wijnen uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze Sylvaner wijnen zijn afkomstig van eigen import.

We werken alleen samen met kleine onafhankelijke wijnhuizen, die al eeuwen ervaring hebben met wijnbouw. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot de wijn in eigen beheer. We bieden je hiermee unieke duurzame Sylvaner wijnen van hoge kwaliteit.

Bezig met laden...

Sylvaner uit de Elzas


De Sylvaner in de Elzas, soms wel Silvaner genoemd, is een druif die van oudsher op ruime schaal wordt verbouwd in de Elzas. Deze levert fris, fruitige, droge wijnen die gemakkelijk drinkbaar zijn. Dit maakt de Sylvaner bij uitstek een zomerse wijn. De Sylvaner is helder in het glas met groene reflexen die de karakteristieke frisheid van de wijn onderstrepen. De geur van Sylvaner is fris en licht met discreet fruitige aroma’s van citrusvruchten, witte bloemen, vers gemaaid gras.

Sylvaner uit de Elzas laat zich prima laat combineren bij lichtkruidige groentegerechten maar ook bij schelpdieren en vis. Het is een druif die een behoorlijke hoge opbrengst geeft in de Elzas, daarom zijn de de wijnen betaalbaar. De Sylvaner is een vrij onbekende wijn in Nederland. In de Elzas zelf is de verbouw in de jaren '90 fors afgenomen vanwege de opkomst van de Pinot Blanc. Het voordeel is dat bijna alle Sylvaner wijnen afkomstig zijn van oude wijnranken.


Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel