WIJNASSORTIMENT /

Pinot Noir

Bij Domaine Alsace koop je online de beste (biologische) Pinot Noir wijnen uit de Elzas. Al onze Pinot Noir wijn is afkomstig van eigen import.

We werken alleen samen met kleine onafhankelijke wijnhuizen, die al eeuwen ervaring hebben met wijnbouw. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot de wijn in eigen beheer. We bieden je hiermee unieke duurzame Pinot Noir wijnen van hoge kwaliteit.

Bezig met laden...

Pinot Noir uit de Elzas


De Pinot Noir is de enige druif voor rode wijn die toegestaan is in de Elzas. Pinot Noir d'Alsace is altijd een lichte en fruitige wijn geweest met aroma´s van kersen, frambozen en bramen met zachte tannines. Maar tegenwoordig wordt de Pinot Noir steeds vaker als serieuze rode wijn gevinifieerd. Daarmee wordt een heel oude traditie nieuw leven ingeblazen. Hiermee komt de Elzas dichter in de buurt van de Bourgogne wijnen. Dit geldt zeker voor de wijn die op houten vaten zijn gerijpt, de zogenaamde "fut de chêne" wijnen.

De Pinot Noir is een lastige druif om te verbouwen, alleen op het juiste terroir en de goede wijnbouwer kan de Pinot Noir echte topwijnen opleveren. De Pinot Noir wijnen die wij hebben geselecteerd zijn van hoge kwaliteit. De Pinot Noir past prima bij wit vlees en de Pinot Noir van het vat zijn perfect bij rood vlees of bij de Noord-Afrikaanse keuken met lamsvlees. Of serveer een Pinot Noir eens bij oude hollandse kazen zoals Goudakaas. Aardige bijkomstigheid is dat wijn van Pinot Noir veel anti-oxidanten bevat, meer dan rode wijnen van andere druivenrassen.


Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 3.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Cremant d'Alsace
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel