Pinot-Noir

Pinot Noir wijnen uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze Pinot Noir wijn is afkomstig van eigen import.

We werken alleen samen met kleine onafhankelijke wijnhuizen, die al eeuwen ervaring hebben met wijnbouw. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot de wijn in eigen beheer. We bieden je hiermee unieke duurzame Pinot Noir wijnen van hoge kwaliteit.

Bezig met laden...

Pinot Noir uit de Elzas


De Pinot Noir is het enige druivenras in de Elzas waar rode wijn van wordt gemaakt. Pinot Noir d'Alsace was altijd een lichte en fruitige wijn met aroma´s van kersen, frambozen en bramen met zachte tannines. Tegenwoordig wordt de Pinot Noir steeds in de Elzas vaker als serieuze rode wijn geverifieerd. Daarmee wordt een oude traditie nieuw leven ingeblazen. Hiermee komt de Elzas met haar wijnen dichter in de buurt van de Pinot Noir zoals we die uit de Bourgogne kennen. Dit geldt met name voor de wijnen die op kleine eikenhouten vaten hebben gerijpt.

Pinot Noir is een kieskeurige druivenras. Alleen met het juist klimaat, bodem, een lage opbrengst en een getalenteerde wijnmaker kan de Pinot Noir een goede wijn opleveren. De Pinot Noir wijnen die wij hebben geselecteerd zijn van hoge kwaliteit. De wijn is heerlijk bij gevogelte of Hollandse kazen. De Pinot Noir gerijpt op eikenhout smaakt perfect bij rood vlees of bij gerechten met lamsvlees. Een aardige bijkomstigheid is dat Pinot Noir veel antioxidanten bevat, meer dan rode wijnen van andere druivenrassen.
 


Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel