Foto
Op het wijnblog van Domaine Alsace vind je blogs over de Elzas en de wijnen uit de Elzas. We houden je hier op de hoogte van onze bezoeken aan de Elzas. Nieuws over de streek en de wijnen. Maar ook leuke recepten die passen bij onze wijnen uit de Elzas.
Biologische of conventionele wijnbouw

  Jurgen     15-07-2019     Reacties (0)

Biologische of conventionele wijnbouw Wat is het verschil tussen biologische wijnbouw en conventionele wijnbouw? Smaken wijnen van biologische oorsprong beter en wat is een natuurwijn? De wijnbouw is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling. Steeds meer wijnboeren gaan biologisch werken of richten zich op het produceren van natuurwijnen. Voor een wijnliefhebber is het soms lastig wat nu precies het verschil is. In dit wijnblog leggen we kort de verschillen uit.  Bestrijdingsmiddelen Om te beginnen is het eigenlijk best vreemd dat we bij wijnbouw waar chemische bestrijdingsmiddelen en onkruidverdelgers spreken van conventionele wijnbouw. Eigenlijk kwam deze manier van wijnbouw pas op in de jaren '60 van de vorige eeuw. Zeker in de Elzas waar men vrij behoudend is kwamen chemische middelen tot de jaren ' 70 amper voor. De Elzas is als voorloper op het gebied...

Lees meer

Pinot Noir traditie in de Elzas

  Jurgen     09-02-2019     Reacties (0)

Pinot Noir traditie in de Elzas Bij Elzas denk je al snel aan witte wijnen. Niet vreemd want van de zeven meest voorkomende druivenrassen is er maar één die rode wijn voortbrengt, namelijk de Pinot Noir. Toch loont het de moeite om eens kennis te maken met onze Pinot Noir wijnen. Zeker in het najaar zijn ze uitstekend inzetbaar bij vele gerechten met gevogelte, vlees of een Hollandse kaasplank.  De Pinot Noir is een klassiek en lastig druivenras. De bakermat van Pinot Noir is de Bourgogne, maar je komt ook Pinot Noir uit andere streken tegen. De druif is zeer kieskeurig wat betreft het klimaat, bodem en kan alleen met een lage opbrengst mooie wijnen opleveren. Als eerste het klimaat, de Pinot Noir houdt van en droog maar niet te heet klimaat. Een Pinot Noir uit Zuid-Frankrijk wordt snel log en saai. Wat betreft de grond presteert Pinot Noir...

Lees meer

Baeckeoffe uit de Elzas

  Jurgen     19-01-2019     Reacties (0)

Baeckeoffe uit de Elzas Wij drinken in Nederland vooral wijnen uit de Elzas in het voorjaar en in de zomer. Terwijl de Elzasser keuken juist vele gerechten kent die heerlijk zijn om in de winter te maken. Bij deze gerechten komen de Elzasser wijnen uitstekend tot hun recht.   De Elzasser zuurkoolschotel is natuurlijk een beroemd gerecht. Een ander typische Elzasser gerecht is Baeckeoffe. Dit gerecht dankt haar naam aan het feit dat het vroeger werd bereid in de oven van de bakker. Dit stoofgerecht is zeker de moeite om eens te maken. Je kan Baeckeoffe combineren met verschillende wijnen uit de Elzas. Riesling, Pinot Gris en Pinot Noir voelen zich alle drie thuis bij dit gerecht.   Recept Baeckeoffe voor 6 personen 500 gram varkenslende 500 gram varkensschouder 500 gram lamsschouder (zonder bot) 3 uien...

Lees meer

Elzaswijn top-10 van 2018

  Jurgen     31-12-2018     Reacties (0)

Elzaswijn top-10 van 2018 2018 was een mooi wijnjaar voor veel wijngebieden. Ook de Elzas kan terugkijken op een zeer goede oogst. Zowel in kwaliteit als kwantiteit. De kelders bleken te klein om alle druiven te verwerken tot wijn. Wij kijken terug op een goed jaar voor onze wijnimport. Waar we veel nieuwe klanten hebben mogen begroeten en we wederom het Nederlandse Concours du Vin hebben gewonnen. Dit jaar met de Rosé van Paul Schneider.  Benieuwd wat de meest populaire Elzaswijnen waren in 2018? We hebben de top-10 voor je in kaart gebracht. Een bijzonder succesvol jaar voor Pinot Blanc. Ook kijken we vooruit naar de wijntrends voor 2019. 1. Pinot Blanc – Paul Schneider 2. Pinot Blanc Rosenberg – Aimé Stentz 3. Crémant d'Alsace Brut Rosé – Paul Schneider 4. Sylvaner – Aimé Stentz 5....

Lees meer

Wijnen voor de feestdagen

  Jurgen     20-11-2018     Reacties (0)

Wijnen voor de feestdagen Veel wijnliefhebbers denken in het najaar en rondom de feestdagen niet direct aan wijnen uit de Elzas. Dat is jammer! Juist de Elzas biedt een ruime keus aan wijnen die perfect passen bij het najaar en de feestdagen. Wat dacht je van een volle Pinot Gris bij een rijk wildgerecht. Gewurztraminer bij een kaasplank met lekkere pittige kazen. En Sylvaner is heerlijk bij oesters. Kortom onze Alsacewijnen zijn het hele jaar gastronomisch inzetbaar. Wildgerechten Kies bij wild voor een Pinot Gris of Pinot Noir. Gevogelte zoals kwartel of parelhoen zijn heerlijk met de Pinot Gris van Paul Schneider. Bij eend of ree is Pinot Noir fantastisch. Bijvoorbeeld de Pinot Noir Terres Rouges van André Thomas. Visgerechten Vis en Riesling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een droge minerale Riesling en de zilte smaak van vis...

Lees meer

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 3.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Paul Schneider wijnactie

Blijf op de hoogte van acties en proeverijen



Aanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel