Foto

Op het wijnblog van Domaine Alsace vind je blogs over de Elzas en de wijnen uit de Elzas. We houden je hier op de hoogte van onze bezoeken aan de Elzas. Nieuws over de streek en de wijnen. Maar ook leuke recepten die passen bij onze wijnen uit de Elzas.

Tips om extra te genieten van onze wijnen

  Jurgen     03/09/2017     Reacties (0)

We geven je graag wat advies om ervoor te zorgen dat je extra kunt genieten van de Elzaswijn die je bij ons hebt gekocht. Na transport adviseren we om de wijnen enkele dagen rust te geven voordat je deze opent, hierdoor komt de wijn beter in balans. Schenk de wijn op de juiste temperatuur: Crémant 5 graden, witte Elzaswijn 7 graden, Grand Cru Elzaswijn 9 graden, Pinot Noir 14 graden. Open de wijn een uur voordat je deze wil schenken. Jonge wijnen, vooral Grand Cru's komen beter tot uiting wanneer je deze overschenkt in een karaf. Gebruik een goed en schoon wijnglas. Wij verkopen  Lehmann wijnglazen die speciaal ontworpen zijn om de aroma’s van de Elzaswijn optimaal tot zijn recht te laten komen. Bewaar onze Elzaswijn liggend op een droge koele plaats. Een wijnkelder of een wijnkoelkast...

Lees meer

Gewurztraminer in je glas

  Jurgen     18/08/2017     Reacties (0)

Geen plek op de wereld komt de Gewurztraminer zo tot uiting als in de Elzas. De combinatie van klimaat, bodem en traditie zorgen ervoor dat de Elzas al jaren tot de streek voor deze wijndruif wordt gezien. Natuurlijk zijn er ook andere plekken waar ze mooie Gewurztraminer maken, maar deze zijn bijna nooit zo aromatisch en kenmerkend als de Gewurztraminer uit de Elzas.   Toch heeft Gewurztraminer een beetje een stoffig imago en zijn er maar weinig jonge wijnliefhebbers die er warm voor lopen. Dat is jammer, want een goede Gewurztraminer in combinatie met het juiste gerecht of kaas zorgt voor een smaakbeleving die je met een ander druivenras niet voor elkaar krijgt. Een goed gemaakte Gewurztraminer combineert zwoele tropische aroma's met een aangename kruidigheid en soms ook bitters. Niet elke Gewurztraminer heeft het...

Lees meer

Spätlese of Vendanges Tardives

  Jurgen     19/07/2017     Reacties (0)

Vrij vertaald betekent Spätlese en Vendanges Tardive beide late oogst. Heel vaak worden deze twee wijnen daarom ook één op één met elkaar vergeleken. De Spätlese aan de Duitse kant en in de Elzas de Vendanges Tardive. Hoewel beide woorden late oogst betekenen, hebben de wijnen vaak toch een behoorlijk verschil. Het leek ons goed om dit eens toe te lichten.   Spatlese niet één op één te vergelijken met Vendanges Tardives Een Spätlese is een wijn gemaakt van volledig rijpe druiven die later dan normaal geoogst worden. Een Vendanges Tardives is gemaakt van een overrijpe druif. De traditie bij het gros van de Elzasser wijnboeren is dat deze druiven deels zijn aangetast door edele rotting (Botrys). Als je een vergelijking wil maken met Duitse...

Lees meer

Terroir d'Alsace - bijzonder!

  Lars Daniels MV voor Perswijn     03/06/2017     Reacties (0)

Julien Schaal, talentvol wijnmaker in de Elzas én in Zuid-Afrika, vatte het bondig samen: “Verschillen tussen wijnen op basis van terroir draaien in Zuid-Afrika vooral om klimaat. In de Elzas draait alles om bodem.” Ik ben het steeds meer met hem eens. Bodem en geologie spelen in de Elzas een bepalende rol als het om wijnstijl gaat. Dat wil uiteraard niet zeggen dat klimaat er niet toe doet. De Elzas is gezegend met een bijzonder gunstig klimaat voor wijnbouw. De wijnbouwzone ligt in de luwte van de Vogezen, een gebergte dat in het centrale en zuidelijke deel hoogten van meer dan 1300 of soms 1400 meter bereikt. Weersinvloeden van de Atlantische oceaan zijn daardoor gering. Doordat de Vogezen vrijwel overgaan in het Pfälzer Wald, is de Elzas ook behoorlijk beschermd tegen kou uit het noorden. In...

Lees meer

Welke wijn bij asperges

  Jurgen     17/04/2017     Reacties (0)

--Het aspergeseizoen is weer begonnen. Een feest voor liefhebbers van het witte goud. Naast de witte asperges zijn er ook groene en paarse asperges. De laatste zijn uitzonderlijk. Het aspergeseizoen is weer begonnen. Een feest voor liefhebbers van het witte goud. Naast de witte asperges zijn er ook groene en paarse asperges. De laatste zijn uitzonderlijk. Al jaren is asperge en Pinot Blanc uit de Elzas een klassieke combinatie. Veel wijnen zijn ongeschikt om bij asperges te eten, omdat ze teveel zuren hebben en niet goed aansluiten bij de Hollandaisesaus. Pinot Blanc heeft zachte zuren en is daardoor heel geschikt om te serveren bij asperges. Minder bekend maar zeker zo goed is de combinatie tussen een droge Muscat en asperges. Volgens de kenners uit de Elzas is dit de beste combinatie. De Muscat is wat...

Lees meer

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Zeer lage bezorgkosten.
Gratis boven de 100.-
3,95 onder de 100,-

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijen



Aanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel