Foto

Op het wijnblog van Domaine Alsace vind je blogs over de Elzas en de wijnen uit de Elzas. We houden je hier op de hoogte van onze bezoeken aan de Elzas. Nieuws over de streek en de wijnen. Maar ook leuke recepten die passen bij onze wijnen uit de Elzas.

Elzaswijnen in de Grote Hamersma 2018

  Jurgen     29/10/2017     Reacties (0)

In de Grote Hamersma 2018 vind je meer Elzaswijnen van ons terug dan ooit daarvoor. Hamersma nam maar liefst twaalf wijnen uit ons assortiment op in zijn beroemde wijngids. Hiervoor proefde hij een kleine achtduizend wijnen, waar er uiteindelijk ruim drieduizend in de Grote Hamersma zijn opgenomen. Bij het geven van de cijfers aan de wijnen houdt hij ook rekening met de prijs-kwaliteitverhouding. Een negen voor een wijn van tien euro is niet even goed als een wijn van twintig euro met een negen. Harold Hamersma, in 2012 door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche, is wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad.   De Grote Hamersma 2018 wijnen Riesling Grand Cru Eichberg 2014 – Paul Schneider | cijfer: 9- | prijs: 18.95 | Bestel ...

Lees meer

Oogst in de Elzas

  Jurgen     13/10/2017     Reacties (0)

Oogstjaar 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de kleinste oogsten van de afgelopen dertig jaar. Streken als Bordeaux, Bourgogne en Alsace verwachten een zeer lage opbrengst. Vorst in het voorjaar en hagel teisterde de wijngaarden. Een beperkte oogst heeft vaak als voordeel dat de kwaliteit van de druiven die alle ellende wel hebben overleeft zeer goed is. Wijnproducenten in de Elzas over zijn zeer enthousiast over de kwaliteit. De oogst begon dit jaar in de Elzas zeer vroeg. Vanaf 25 augustus mochten wijnproducenten beginnen met oogsten. Traditioneel start de oogst altijd met het plukken van de druiven die gebruikt worden voor de Crémant d’Alsace, dit is de mousserende wijn uit de Elzas. Door deze druiven vroeg te oogsten krijgt de Crémant haar fijne delicate en droge karakter. Iets...

Lees meer

Muscat Paul Schneider wint Concours du Vin

  Jurgen     27/09/2017     Reacties (0)

Afgelopen zaterdag heeft Domaine Alsace uit Capelle aan den IJssel het Concours du Vin gewonnen tijdens de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Uit handen van burgemeester Mark Slinkman en wijnkoningin Joyce Muller ontvingen de importeurs de prijs met hun Muscat 2015 van Paul Schneider uit de Elzas. Voor het Concours du Vin mocht elke importeur of wijnproducent twee wijnen insturen. De wijnen werden zowel technisch geanalyseerd als geproefd door een deskundig panel, de droge Muscat van Paul Schneider kwam hier als beste naar voren in de categorie witte wijnen. 'We zijn heel blij met deze mooie prijs, zeker in de wetenschap dat er veel hele goede wijnen zijn ingestuurd. Het is ook een bijzondere wijn. Meestal is Muscat wijn zoet, maar deze van Paul Schneider is droog. Het resultaat is een droge aromatische wijn, alsof je in een...

Lees meer

Tips om extra te genieten van onze wijnen

  Jurgen     03/09/2017     Reacties (0)

We geven je graag wat advies om ervoor te zorgen dat je extra kunt genieten van de Elzaswijn die je bij ons hebt gekocht. Na transport adviseren we om de wijnen enkele dagen rust te geven voordat je deze opent, hierdoor komt de wijn beter in balans. Schenk de wijn op de juiste temperatuur: Crémant 5 graden, witte Elzaswijn 7 graden, Grand Cru Elzaswijn 9 graden, Pinot Noir 14 graden. Open de wijn een uur voordat je deze wil schenken. Jonge wijnen, vooral Grand Cru's komen beter tot uiting wanneer je deze overschenkt in een karaf. Gebruik een goed en schoon wijnglas. Wij verkopen  Lehmann wijnglazen die speciaal ontworpen zijn om de aroma’s van de Elzaswijn optimaal tot zijn recht te laten komen. Bewaar onze Elzaswijn liggend op een droge koele plaats. Een wijnkelder of een wijnkoelkast...

Lees meer

Gewurztraminer in je glas

  Jurgen     18/08/2017     Reacties (0)

Geen plek op de wereld komt de Gewurztraminer zo tot uiting als in de Elzas. De combinatie van klimaat, bodem en traditie zorgen ervoor dat de Elzas al jaren tot de streek voor deze wijndruif wordt gezien. Natuurlijk zijn er ook andere plekken waar ze mooie Gewurztraminer maken, maar deze zijn bijna nooit zo aromatisch en kenmerkend als de Gewurztraminer uit de Elzas.   Toch heeft Gewurztraminer een beetje een stoffig imago en zijn er maar weinig jonge wijnliefhebbers die er warm voor lopen. Dat is jammer, want een goede Gewurztraminer in combinatie met het juiste gerecht of kaas zorgt voor een smaakbeleving die je met een ander druivenras niet voor elkaar krijgt. Een goed gemaakte Gewurztraminer combineert zwoele tropische aroma's met een aangename kruidigheid en soms ook bitters. Niet elke Gewurztraminer heeft het...

Lees meer

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Zeer lage bezorgkosten.
Gratis boven de 100.-
3,95 onder de 100,-

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Elzaswijnen in de Grote Hamersma

Vrijkaartje voor WineWeekend

Blijf op de hoogte van acties en proeverijen



Aanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben giftige onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel