Alphonse-Kuentz-Husseren-les-Chateaux

Met Alphonse Kuentz geniet je van ambachtelijke Elzaswijnen. De authentieke wijnen weerspiegelen perfect het druivenras, de wijngaard en het oogstjaar.


Alphonse Kuentz is een ambachtelijke wijnproducent uit Husseren-les-Chateaux. De huidige eigenaar Jean-Marc Kuentz maakt heerlijke Elzas wijnen met een tikkie boerse inslag. Zijn authentieke wijnen weerspiegelen perfect het druivenras, de wijngaard en het oogstjaar. Momenteel is Kuentz bezig met de omschakeling naar volledig biologische wijnbouw. Tot slot hebben we goede afspraken gemaakt waardoor we de wijnen voor een scherpe prijs kunnen aanbieden. 

De basis van zijn wijnen ontstaat in de wijngaard, waar het meeste werk waaronder het plukken met de hand gebeurd. In de kelder vind je geen moderne RVS-vaten met temperatuurcontrole, maar wel grote oude wijnvaten die al generaties in de familie zijn. In deze eeuwenoude vaten vergisten en rijpen de wijnen. Kuentz geeft het natuurlijke proces om tot een wijn te komen veel ruimte. Hierdoor is elk oogstjaar echt weer een nieuwe ontdekking. Daarbij maakt hij wijn met het karakter dat bij het druivenras past. Zo zijn de Riesling en Pinot Blanc droog terwijl de Pinot Gris en Gewurztraminer voller en rijker zijn. Ook sluit hij zijn wijnen nog af met echte natuurkurken iets dat je steeds minder ziet in de Elzas. 
wijnkelder Alphonse Kuentz
Zijn ambachtelijke manier van wijn maken kent een grote schare liefhebbers. De geur van de authentieke wijnen snuif je op in menig Elzasser auberge of restaurantje waar de Alphonse Kuentz wijnen gretig aftrek vinden. Alles in de wijnen ademt de eeuwenoude wijnstreek. Zelfs het wapen van het wijnhuis is ontworpen door de beroemde Frans-Elzasser schilder en schrijver Jean-Jacques Waltz ‘Hansi’. In 1837 bouwde de familie een kapel midden tussen de wijngaarden. Kortom het wijnhuis is vervlochten met de historie van de Elzas. Alphonse Kuentz bezit 12 hectare aan wijngaarden rondom Husseren-les-Chateaux. Van de 12 hectare ligt maar liefst 5 hectare op de Grand Cru Pfersigberg. Een van de meest prestigieuze Grand Crus van de wijnstreek. In hun assortiment vind je een fantastische Riesling afkomstig van deze Pfersigberg.
Bezig met laden...

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel