Riesling

Riesling uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze Riesling wijnen zijn afkomstig van eigen import.

We werken alleen samen met kleine onafhankelijke wijnhuizen, die al eeuwen ervaring hebben met wijnbouw. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot de wijn in eigen beheer. We bieden je hiermee unieke duurzame Riesling wijnen van hoge kwaliteit.

Bezig met laden...

Riesling uit de Elzas


De Riesling in de Elzas deed aan het eind van de 15e eeuw zijn intrede. De Elzas is de enige streek in Frankrijk waar de Riesling mag worden verbouwd. Alhoewel de Riesling al eeuwen verbouwd wordt in de Elzas is de Riesling pas echt populair geworden sinds de jaren 60 van de 20e eeuw. Riesling wijnen uit de Elzas hebben een goed evenwicht tussen fruit, zuren en mineralen. In het glas is de Riesling meestal bleekgeel met schitterend groene reflexen die de karakteristieke frisheid al verraden. Een Riesling heeft een edele neus en een grote finesse. Geniet van subtiele fruit- en florale aroma’s soms ontdek je ook anijs, komijn, zoethout en venkel. Riesling is uniek in zijn rijping, al naar gelang de bodem waarop deze is aangeplant, ontwikkelt de Riesling minerale aroma’s. Deze hoogst bijzondere aroma’s zijn vooral te vinden in de Grand Cru's. Alle Rieslings die wij importeren zijn droog tot beendroog.

Door de mooie balans levert de riesling echte gastronomische wijnen die behalve bij zuurkool ook subliem zijn bij vis, gevogelte, wit vlees of geitenkaas. Ze zijn jong te drinken maar vooral de Grand Cru's laten hun kwaliteit optimaal zien na een paar jaar.


Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel