Paul-Schneider-Eguisheim

In het hart van Eguisheim produceert Paul Schneider heerlijke Elzaswijnen. Het karakter van het druivenras en de invloed van de wijngaard ontdek je in hun wijnen. 

We nemen je mee naar het centrum van het romantische wijnstadje Eguisheim. Hier vind je een prachtig 17e eeuws vakwerkhuis waar de heerlijke wijnen van Paul Schneider worden gemaakt en verhandeld. Schneider is nog een van de weinige wijnproducenten die de wijn in Eguisheim zelf wijn produceert. De wijnen van Paul Schneider zijn zuiver en zijn van een continue hoge kwaliteit. Door de combinatie van traditie en moderne techniek vallen de wijnen bij veel wijnliefhebbers zeer goed in de smaak. Ze bezitten in totaal zo'n 14 hectare aan wijngaarden rondom Eguisheim en Pfaffenheim. Ook hebben ze wijngaarden op de beroemde Grand Crus: Eichberg, Steinert en Pfersigberg.

Het bedrijf is in handen van Luc en Fabienne Schneider, maar ook hun dochter Claire speelt een steeds grotere rol. De geschiedenis van het domein gaat terug tot 1663. Destijds was het eigendom van de geestelijk leider van de Kathedraal van Straatsburg. Als geen ander weet Schneider traditie te combineren met moderne techniek. Veel werk in de wijngaard, waaronder het plukken gebeurd met de hand. Na het oogsten worden de druiven heel langzaam geperst met een pneumatische pers. Vervolgens worden het sap spontaan vergist in RVS-tanks met volledige temperatuurcontrole. Hierdoor is het gistingsproces goed te controleren en ontstaat een wijn van hoge kwaliteit. Na het gisten mogen de wijnen nog een paar maanden rijpen op grote eikenhouten vaten van ruim 100 jaar oud. In het hele proces naast wat sulfiet geen gebruik gemaakt van andere hulpstoffen.  

Door dit zorgvuldige proces ontdek je het karakter van het druivenras en de invloed van deWijnhuis van Paul Schneider wijngaard in hun wijnen. Zo geniet je van een zuivere wijn die heel mooi weerspiegeld wat de invloed van het terroir en het druivenras is. Bij Paul Schneider zijn ze van mening dat je duidelijk het verschil tussen de druivenrassen moet kunnen proeven. Deze visie heeft Paul Schneider een brede schare van wijnliefhebbers opgeleverd die met een gerust hart een wijn van hen aanschaffen en delen met vrienden of familie. Niet alleen bij de wijnliefhebbers vallen de wijnen in de smaak. Ze behalen jaarlijks hoge scores op wijnconcours, bij Harold Hamersma en Perswijn.   

Uiteraard houdt Paul Schneider ook rekening met het milieu en werkt zo duurzaam mogelijk in zijn wijngaarden. Vanaf 2021 is Paul Schneider HVE3 'Haute Valeur Environnementale' gecertificeerd. Dit betekent dat Schneider rekening houdt met biodiversiteit, gezond bodemleven, kwaliteit van grondwater en geen chemische onkruidbestrijding toepast.  
Bezig met laden...

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel