WIJNBOEREN /

Paul Schneider - Eguisheim

Paul-Schneider-Eguisheim
Het wijnhuis van Paul Schneider zit in het centrum van het prachtige wijndorp Eguisheim. Schneider is nog één van de weinige wijnproducenten in Eguisheim die zijn wijn nog in het dorp zelf maakt. Dit was de plek waar de Romeinen begonnen met de wijnbouw in de Elzas. Het bedrijf is in handen van Luc en Fabienne Schneider. De geschiedenis van het domein gaat terug tot 1663, destijds was het eigendom van de geestelijk leider van de Kathedraal van Straatsburg. Ze bezitten in totaal zo'n 14 hectare aan wijngaarden, waaronder ook percelen op de Grand Cru Eichberg, Steinert en Pfersigberg.

Als geen ander weet Schneider traditionele methodes te combineren met moderne techniek. De druiven worden met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. De wijnen worden spontaan vergist in RVS-tanks met volledige temperatuurcontrole, om vervolgens te mogen rijpen op 100 jaar oude grote eikenhouten vaten. In het hele proces wordt op een kleine hoeveelheid sulfiet na, geen andere toevoegingen gebruikt en ook geen dierlijke producten om de wijn te klaren.Paul Schneider Eguisheim proeflokaal

Door het zorgvuldige proces blijft het karakter van de druif en het terroir intact. Bij Paul Schneider zijn ze van mening dat je duidelijk het verschil tussen de druivenrassen moet kunnen proeven. De kwaliteit van de wijnen is hoog, zo vind je hun wijnen terug op de wijnkaarten van de betere restaurants in Eguisheim en omgeving.

Paul Schneider is daarnaast in staat om veel prestigieuze medailles in de wacht te slepen. Het resultaat van flinke investeringen de afgelopen jaren om de kwaliteit fors omhoog te brengen. Vanaf 2021 is heeft Paul Schneider het keurmerk  HVE3 'Haute Valeur Environnementale'. Dit betekent dat Schneider rekening houdt met biodiversiteit, gezond bodemleven, kwaliteit van grondwater en geen chemische onkruidbestrijding toepast.  
Bezig met laden...

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle Elzaswijnen worden door ons geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Over ruilen of retourneren doen we niet moeilijk. Binnen 14 dagen gratis retour.

BEZORGEN

We bezorgen de Elzaswijnen voordelig bij je thuis. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van  Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboer heeft onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
 

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel