- WIJNASSORTIMENT /
-
Pinot Gris 2018 - Paul Schneider
Pinot Gris 2018 - Paul Schneider
Een Pinot Gris met aroma's van abrikoos, lychee en citrus maar ook van kruidkoek een een lichte rooktoon. Een wijn met een weelderig karakter en zachte zuren die de wijn voldoende frisheid meegeeft. Een Pinot Gris die ook gastronomisch breed inzetbaar is. Geheel terecht bekroond met een gouden medaille op het wijnconcours van Macon. Harold Hamersma is elk jaar weer onder de indruk van deze wijn. Een heerlijke Pinot Gris voor de echte liefhebber.
Onderscheiding:
- De Grote Hamersma 2020: 8.5 "Deze Pinot Gris uit de Elzas stemt ons ieder jaar bijzonder vrolijk. Je proeft de mooiste dag voor de perzik. Rijpste voor de abrikoos. Gele pruimen volop glanzend. Kruidentuintje en verse ananas. En dit jaar met een levendigheid en pit om jaloers op te zijn."
- Medaille d'Bronze Vins des France Macon 2019
Wijn en spijs:
aperitief, witvlees, wokgerechten, paella, gevogelte, vis in de saus.
Bodem:
Mergel, kalk, zandsteen en kalkstenen
(mergel zorgt voor kracht, kalk en zandsteen voor finesse)
Op dronk:
Nu tot 2023
Droog - Zoet indicatie:
1 2 ►3 4 5 6 7 8 9
Paul Schneider
Domaine Paul Schneider vind je in het hart van het historische centrum van Eguisheim. Het wijnhuis is gevestigd in een prachtig vakwerkhuis dat in de late middeleeuwen eigendom was van het bisdom van Straatsburg. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot 1663. De familie Schneider beschikt over 14 hectare aan wijngaarden, waaronder percelen op de prestigieuze Grand Crus Eichberg, Pfersigberg en Steinert. Ze werken met zorg voor de natuur en terroir in hun wijngaarden. Bij Schneider staat het karakter van het druivenras en het terroir centraal in de wijnen die men maakt. Ze combineren traditie met moderne techniek. Zo worden de druiven met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. De wijnen worden vervolgens spontaan vergist in Rvs-tanks met volledige temperatuurcontrole, om daarna te mogen rijpen op 100 jaar oude grote eikenhouten vaten. In het hele proces gebruikt Paul Schneider op een kleine hoeveelheid sulfiet na geen hulpstoffen en ook geen dierlijke producten.
Informatie:

Heb je een vraag over deze wijn?
Neem contact met ons op!
Heb je een vraag over deze wijn?

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.
We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.