Crémant-dAlsace

Crémant uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze Crémant d'Alsace wijnen zijn afkomstig van eigen import. Ontdek hier ons assortiment Cremant d'Alsace.

Bezig met laden...

Crémant d'Alsace


Crémant d’Alsace is de naam voor de mousserende wijnen uit de Elzas, geproduceerd middels een tweede gisting op fles (Methode Traditionnelle). Dit is dezelfde methode zoals wordt toegepast in de Champagne. Crémant wordt meestal gemaakt van Pinot Blanc, Chardonnay of Pinot Noir voor de rose Cremants. Ook Pinot Gris en Riesling mogen worden gebruikt. De druiven voor Crémant worden over het algemeen helemaal aan het begin van de oogst geplukt, dit zorgt ervoor dat de Crémants delicaat en levendig zijn.

De kwaliteit van Crémant d’Alsace is geweldig, niet voor niets is dit in Frankrijk de meest verkochte mousserende wijn om thuis te drinken. In Nederland wordt de Crémant d'Alsace ook steeds populairder, in 2012 verdubbelde de export naar Nederland. Drink een Crémant als aperitief of bij borrelhapjes, zeevruchten, vis en zelfs bij zoete desserts.


Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz en Les Funambules zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel en chemische insecticide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel