WIJNASSORTIMENT /

Muscat

Muscat

Bij Domaine Alsace koop je online de beste (biologische) droge Muscat wijnen uit de Elzas. Al onze Muscat wijn is afkomstig van eigen import.

We werken alleen samen met kleine onafhankelijke wijnhuizen, die al eeuwen ervaring hebben met wijnbouw. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot de wijn in eigen beheer. We bieden je hiermee unieke duurzame Muscat wijnen van hoge kwaliteit.

Bezig met laden...

Muscat uit de Elzas


De Muscat behoort tot de oudste druivenrassen ter wereld. Muscat wijnen hebben meestal een echt "druivenkarakter" in geur en smaak. In Zuid-Frankrijk worden meestal zoete wijnen gemaakt van de Muscat. De Muscat uit de Elzas is hierop een uitzondering. De wijnen van de Muscat d'Alsace zijn droog met de smaak van vers fruit, alsof je een druif doorbijt. In het glas is de Muscat helder geel met lichte zilveren reflexen. De Muscat is het voorbeeld van een wijn met primaire aroma’s. De krachtige geur doet onmiskenbaar denken aan de druif. De intensiteit van het fruit wordt soms aangevuld door subtiele aroma's van bloemen. In de Elzas komen twee rassen voor, de Muscat d'Alsace (Petit Grains) en de Muscat Ottonel. De Muscat d'Alsace is aromatischer en de Muscat Ottonel heeft meer body. Meestal kiezen wijnboeren voor een combinatie van beide rassen. Het is een druivenras die zeer gevoelig is voor weersinvloeden en een onzekere opbrengst heeft. Slechts 2% van de aanplant in de Elzas bestaat uit Muscat.

Je kunt de Muscat drinken als aperitief. Maar de Muscat d'Alsace is vooral beroemd als 's werelds beste begeleider bij asperges. Terwijl in Nederland veel mensen Pinot Blanc schenken bij asperges, probeer één keer een Muscat d'Alsace en je bent voorgoed verknocht aan de combinatie van asperges en Muscat uit de Elzas.


Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle wijnen worden door ons zelf geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Mocht je niet tevreden zijn kan je binnen 14 dagen de wijnen gratis retourneren.

BEZORGEN

Lage kosten voor verzending. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis. PostNL neemt i.v.m. het coronavirus extra maatregelen om direct contact te voorkomen.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van André Thomas en Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel