- WIJNASSORTIMENT /
-
Muscat 2018 - Paul Schneider
De Muscat van Paul Schneider is een zeer droge maar ook aromatische wijn. In de neus de geur van bloemen, verse druiven en appeltjes. In de mond lekker fruitig met een echt druivenkarakter, alsof je een druif doorbijt. In de Elzas wordt deze wijn vaak als aperitief geschonken, daarnaast de ideale metgezel voor asperges, vegetarische gerechten en licht gekruide curry's. Ook erg lekker bij gebakken noedels met groene asperges. Deze Muscat heeft een strak droge moderne stijl.
Onderscheiding:
- Medaille d'Or Gilbert & Gaillard
- Harold Hamersma 2020: 8.5 'Twee soorten muscat in de fles. Muscat Ottonel en muscat d'Alsace, die laatste beter bekend als muscat Blanc à Petits Grains en de nobelste van de twee. Ottonel is wat bleker in kleur, en tevens wat vlakker in smaak doorgaans - zeker ten opzichte van de Petits Grains die gewurztraminertrekjes kan krijgen. Paul Schneider blendt een mooie balans. Lekker bloemig, maar niet overgeparfumeerd. Droog bovendien. Met lychees en druivige druiven, grapefruit zonder suiker, een anijsaanwijzing en citrus in de nabijheid.'
Wijn en spijs:
aperitief, asperges, vegetarische gerechten, salades, milde groentecurry, coquilles
Bodem:
Mergel, kalk, zandsteen
(mergel zorgt voor kracht, kalk en zandsteen voor finesse)
Op dronk:
Nu tot 2022
Droog - Zoet indicatie:
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Paul Schneider
Domaine Paul Schneider vind je in het hart van het historische centrum van Eguisheim. Het wijnhuis is gevestigd in een prachtig vakwerkhuis dat in de late middeleeuwen eigendom was van het bisdom van Straatsburg. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot 1663. De familie Schneider beschikt over 14 hectare aan wijngaarden, waaronder percelen op de prestigieuze Grand Crus Eichberg, Pfersigberg en Steinert. Ze werken met zorg voor de natuur en terroir in hun wijngaarden. Bij Schneider staat het karakter van het druivenras en het terroir centraal in de wijnen die men maakt. Ze combineren traditie met moderne techniek. Zo worden de druiven met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. De wijnen worden vervolgens spontaan vergist in Rvs-tanks met volledige temperatuurcontrole, om daarna te mogen rijpen op 100 jaar oude grote eikenhouten vaten. In het hele proces gebruikt Paul Schneider op een kleine hoeveelheid sulfiet na geen hulpstoffen en ook geen dierlijke producten.
Informatie:

Heb je een vraag over deze wijn?
Neem contact met ons op!
Heb je een vraag over deze wijn?

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.
We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.