Muscat 2023 - Paul Schneider
🍇 Droog, aromatisch en levendig
De Muscat 2023 van Paul Schneider combineert een strakdroge stijl met een opvallend aromatisch karakter. In de neus openen bloemige tonen, verse druiven en een hint van appel zich direct, terwijl de smaak de beleving van een echte druif oproept: sappig, puur en verrassend levendig. Dankzij de frisse zuren blijft de wijn elegant en goed in balans, waardoor hij zich uitstekend leent als aperitief of bij gerechten zoals asperges, lichte vegetarische maaltijden, milde curry’s of gebakken noedels met groene asperges.
Smaakprofiel
-
Bloemig en fruitig: verse druiven, appel en een hint van lychee
-
Droog en strak, met een levendige frisheid
-
Puur druivenkarakter met subtiele citrus- en anijsnuances
Erkenning
De Grote Hamersma [Sterwijn] 8.5 Twee soorten muscat in de fles. Muscat Ottonel en muscat d’Alsace, die laatste beter bekend als muscat Blanc à Petits Grains en de nobelste van de twee. Ottonel is wat bleker in kleur, en tevens wat vlakker in smaak doorgaans – zeker ten opzichte van de Petits Grains die gewurztraminertrekjes kan krijgen. Paul Schneider blendt ook dit jaar weer tot een mooie balans. Lekker bloemig, maar niet overgeparfumeerd. Droog bovendien. Met lychees en druivige druiven, grapefruit zonder suiker, een anijsaanwijzing en citrus in de nabijheid. Wat lichtvoetiger nog dan de 2018 die we eerder beoordeelden. Bovendien: tegenwoordig getooid met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen.
Wijn & Spijs
-
Aperitief
-
Asperges, lichte vegetarische gerechten, salades
-
Milde groentecurry’s of sushi
Terroir
Mergel, kalk en zandsteen
Mergel geeft kracht, kalk en zandsteen zorgen voor finesse
Op dronk
Nu tot 2027
Droog – Zoet indicatie
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Paul Schneider
Paul Schneider werkt vanuit zijn prachtige 17e-eeuwse vakwerkhuis in Eguisheim, waar alle wijnen nog met de hand worden gemaakt. De combinatie van traditie en moderne techniek zorgt voor wijnen die zowel zuiver als expressief zijn. De 13,5 hectare wijngaarden rondom Eguisheim en Pfaffenheim, inclusief percelen op de Grand Crus Eichberg, Steinert en Pfersigberg, leveren druiven die karakter en levendige frisheid garanderen.