OVER ONS

OVER-ONS

Ben jij op zoek naar een goede en ambachtelijke wijn uit de Elzas? Een wijn om van te genieten bij een heerlijk diner of een borrel. Een ambachtelijke kwaliteitswijn die je niet op elke hoek van de straat kunt kopen? Met dit idee zijn we ruim 10 jaar geleden met onze wijnimport begonnen. In die jaren zijn we uitgegroeid tot de specialist in ambachtelijke Elzaswijnen.

Wij bieden sindsdien wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren. Hier vind je geen wijnen van grote handelshuizen of cooperaties. Omdat jij zo kan genieten van heerlijke, eerlijke en unieke Elzaswijnen.

Met jarenlange ervaring met het importeren van Elzaswijnen delen we onze passie voor wijn en de Elzas graag met je. We zijn blij om te zien dat veel andere wijnprofessionals onze Elzaswijnen ook waarderen. De wijnen ontvangen met regelmaat hoge beoordelingen in vakbladen en wijngidsen. Denk aan Perswijn, WineLife en de Grote Hamersma.

Vanwege onze inzet voor de Elzas en haar wijnen zijn we in 2019 toegetreden tot het oudste wijngilde van Frankrijk: Conférie Saint Etienne d'Alsace. Dit prestigieuze wijngenootschap heeft een rijke historie die teruggaat tot de 14e eeuw.

We nodigen je van harte uit om in onze webshop heerlijke wijnen uit de Elzas te bestellen. Zoek je een wijn voor bij een bepaald gerecht of wil je advies? Stuur ons gerust een email, whatsapp of bel ons.

Hartelijke groet,
Gebr. Erwin en Jurgen van der Sloot

De Elzasser wijnstreek
De Elzas behoort tot één van de beste wijnstreken ter wereld. De unieke ligging aan de voet van de Vogezen zorgt ervoor dat dit gebied bij uitstek geschikt is voor wijnbouw. Helaas is de streek de laatste jaren een beetje uit beeld geraakt. De nadruk lag in Nederland op het importeren van wijnen waar van de prijs belangrijker was dan de kwaliteit. Terwijl er in de Elzas al eeuwen uitstekende wijnen worden gemaakt. Met onze ambachtelijke wijnen kan je opnieuw ontdekken van de Elzas te bieden heeft. Lees meer over de streek.

Onze wijnboeren
We hebben een ruime keus ambachtelijke kwaliteitswijnen uit de Elzas. Alle wijnen zijn afkomstig van kleinschalige  wijnproducenten. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot het bottelen in eigen beheer. De wijnen die je meestal in Nederland vindt bij wijnhandels en slijters zijn afkomstig van cooperaties of handelshuizen. Deze bedrijven kopen druiven bij andere wijnboeren in en produceren op veel grotere schaal. Wij verkopen alleen ambachtelijke Elzaswijn van onafhankelijke producenten. In ons assortiment vind je de wijnen van Aimé Stentz, Paul Schneider en Alphonse Kuentz Lees meer over onze wijnboeren

Onze service
Bij kwaliteitswijnen mag je ook een goede service verwachten. Zo zijn al onze wijnen direct uit voorraad leverbaar. We bezorgen de wijnen binnen 2 werkdagen bij je thuis en we houden onze bezorgkosten laag. Wanneer je voor meer dan 100.- wijn koopt bezorgen we gratis. Daaronder kost de bezorging slechts 5.95. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over je aankoop? Je kunt deze binnen 30 dagen kosteloos retourneren en ontvangt je geld terug. Ook kan je binnen 30 dagen wijnen ruilen. Lees meer over onze service.

Maatschappelijk verantwoord
Wij importeren alleen Elzaswijnen van wijnboeren die zorgvuldig omgaan met de natuur, zo hebben de alle wijnen het HVE3 of het BIO-keurmerk. Tevens worden onze wijnen niet de halve wereld over verscheept maar komen rechtstreeks uit de Elzas. Binnen Nederland bezorgen we de wijnen met PostNL. Dit bedrijf is koploper in vergroening en heeft een uitgebreid MVO beleid. Tot slot ontvangen onze wijnboeren een eerlijke prijs. Niet meer dan logisch want zij verrichten al het werk om jou te voorzien van heerlijke wijnen.

Domaine Alsace V.O.F.
Jurgen & Erwin van der Sloot
Aleoeten 14
2904 VA Capelle aan den IJssel
Nederland
info@domainealsace.nl
T: 085-7604698 (ma-vr 8.00 - 18.00 uur)
M: 06-26640663 (ma-za 8.00 - 21.00 uur)
zondag gesloten