OVER-ONS

In 2012 zijn we gestart met onze wijnimport gespecialiseerd in kwaliteitswijnen uit de Elzas. Onze passie voor wijn en de Elzas willen we graag me je delen. We werken alleen samen met onafhankelijke wijnboeren. Deze hebben het hele proces van de wijngaard tot het bottelen in eigen beheer. We zijn dankbaar om te zien dat veel andere wijnprofessionals onze Elzaswijnen kunnen waarderen. Onze wijnen ontvangen met regelmaat hoge beoordelingen in vakbladen en wijngidsen. Vanwege onze inzet voor de Elzas en haar wijnen zijn we in 2019 zijn toegetreden tot de Confrerie Saint Etienne d'Alsace. Dit prestigieuze wijngenootschap heeft een rijke historie die teruggaat tot de 14e eeuw.

De Elzasser wijnstreek
De Elzas behoort tot één van de beste wijnstreken ter wereld. De unieke ligging aan de voet van de Vogezen zorgt ervoor dat dit gebied bij uitstek geschikt is voor wijnbouw. Helaas is de streek de laatste jaren een beetje uit beeld geraakt. De nadruk lag in Nederland op het importeren van wijnen waar van de prijs belangrijker was dan de kwaliteit. Terwijl er in de Elzas al eeuwen uitstekende wijnen worden gemaakt. Lees meer over de streek.

Onze wijnboeren
Domaine Alsace heeft een bijzondere selectie wijnen samengesteld van kleine wijnproducenten met een wijngaard van 6 tot 15 hectaren. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot het bottelen in eigen beheer. We werken alleen samen met familliebedrijven die lid zijn van 'Vigneron Independant'. Wij zijn exclusief importeur in Nederland van Aimé Stentz en Paul Schneider. Lees meer over onze wijnboeren

Onze service
Bij kwaliteitswijnen mag je ook een goede service verwachten. We bieden een levering binnen 2 werkdagen en hanteren lage bezorgkosten. Wanneer je voor meer dan 100.- wijn koopt bezorgen we gratis. Daaronder kost de bezorging slechts 3.95. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over je aankoop? Je kunt deze binnen 14 dagen kosteloos retourneren en ontvangt je geld terug. Ook kan je binnen 30 dagen wijnen ruilen. Lees meer over onze service.

Maatschappelijk verantwoord
Wij importeren alleen Elzaswijnen van wijnboeren die zorgvuldig omgaan met de natuur, zo zijn de meeste wijnen ook officieel biologisch gecertificeerd. Tevens worden onze wijnen niet de halve wereld over verscheept maar komen rechtstreeks uit de Elzas. Binnen Nederland bezorgen we de wijnen met PostNL. Dit bedrijf is koploper in vergroening en heeft een uitgebreid MVO beleid.

Domaine Alsace V.O.F.
Jurgen & Erwin van der Sloot
Aleoeten 14
2904 VA Capelle aan den IJssel
Nederland
info@domainealsace.nl
T: 085-7604698 (ma-vr 8.00 - 18.00 uur)
M: 06-26640663 (ma-za 8.00 - 21.00 uur)
Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle Elzaswijnen worden door ons geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Over ruilen of retourneren doen we niet moeilijk. Binnen 14 dagen gratis retour.

BEZORGEN

We bezorgen de Elzaswijnen voordelig bij je thuis. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van  Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboer heeft onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
 

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel