OVER-ONS

Ben je op zoek naar een goede en ambachtelijke wijn uit de Elzas? Een wijn om van te genieten bij een heerlijk diner of een borrel. Een ambachtelijke kwaliteitswijn die je niet op elke hoek van de straat kunt kopen? Met dit idee zijn we ruim 10 jaar geleden met onze wijnimport begonnen. In die jaren zijn we uitgegroeid tot de specialist in ambachtelijke Elzaswijnen.

Wij bieden sindsdien wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren. Hier vind je geen wijnen van grote handelshuizen of cooperaties. Zo geniet je van heerlijke ambachtelijke wijnen uit de Elzas.

Met jarenlange ervaring met het importeren van Elzaswijnen delen we onze passie voor wijn en de Elzas graag met je. We zijn blij om te zien dat veel andere wijnprofessionals onze Elzaswijnen ook waarderen. De wijnen ontvangen met regelmaat hoge beoordelingen in vakbladen en wijngidsen. Denk aan Perswijn, WineLife en de Grote Hamersma.

Vanwege onze inzet voor de Elzas en haar wijnen zijn we in 2019 toegetreden tot het oudste wijngilde van Frankrijk: Conférie Saint Etienne d'Alsace. Dit prestigieuze wijngenootschap heeft een rijke historie die teruggaat tot de 14e eeuw.

We nodigen je van harte uit om in onze webshop heerlijke wijnen uit de Elzas te bestellen. Zoek je een wijn voor bij een bepaald gerecht of wil je advies? Stuur ons gerust een email, whatsapp of bel ons.

Hartelijke groet,
Gebr. Erwin en Jurgen van der Sloot

De Elzasser wijnstreek
De Elzas behoort tot één van de beste wijnstreken ter wereld. De unieke ligging aan de voet van de Vogezen zorgt ervoor dat dit gebied bij uitstek geschikt is voor wijnbouw. Helaas is de streek de laatste jaren een beetje uit beeld geraakt. De nadruk lag in Nederland op het importeren van wijnen waar van de prijs belangrijker was dan de kwaliteit. Terwijl er in de Elzas al eeuwen uitstekende wijnen worden gemaakt. Met onze ambachtelijke wijnen kan je opnieuw ontdekken van de Elzas te bieden heeft. Lees meer over de streek.

Onze wijnboeren
We hebben een ruime keus ambachtelijke kwaliteitswijnen uit de Elzas. Alle wijnen zijn afkomstig van kleinschalige  wijnproducenten. Deze Elzasser wijnboeren hebben het gehele proces van wijngaard tot het bottelen in eigen beheer. De wijnen die je meestal in Nederland vindt bij wijnhandels en slijters zijn afkomstig van cooperaties of handelshuizen. Deze bedrijven kopen druiven bij andere wijnboeren in en produceren op veel grotere schaal. Wij verkopen alleen ambachtelijke Elzaswijn van onafhankelijke producenten. In ons assortiment vind je de wijnen van Aimé Stentz, Paul Schneider en Alphonse Kuentz Lees meer over onze wijnboeren

Onze service
Bij kwaliteitswijnen mag je ook een goede service verwachten. Zo zijn al onze wijnen direct uit voorraad leverbaar. We bezorgen de wijnen binnen 2 werkdagen bij je thuis en we houden onze bezorgkosten laag. Wanneer je voor meer dan 100.- wijn koopt bezorgen we gratis. Daaronder kost de bezorging slechts 5.95. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over je aankoop? Je kunt deze binnen 30 dagen kosteloos retourneren en ontvangt je geld terug. Ook kan je binnen 30 dagen wijnen ruilen. Lees meer over onze service.

Maatschappelijk verantwoord
Wij importeren alleen Elzaswijnen van wijnboeren die zorgvuldig omgaan met de natuur, zo hebben de meeste wijnen het HVE3 of het BIO-keurmerk. Tevens worden onze wijnen niet de halve wereld over verscheept maar komen rechtstreeks uit de Elzas. Binnen Nederland bezorgen we de wijnen met PostNL. Dit bedrijf is koploper in vergroening en heeft een uitgebreid MVO beleid.

Domaine Alsace V.O.F.
Jurgen & Erwin van der Sloot
Aleoeten 14
2904 VA Capelle aan den IJssel
Nederland
info@domainealsace.nl
T: 085-7604698 (ma-vr 8.00 - 18.00 uur)
M: 06-26640663 (ma-za 8.00 - 21.00 uur)
zondag gesloten




Blijf op de hoogte van acties en proeverijen



Aanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz en Les Funambules zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboeren hebben onkruidverdelgingsmiddel en chemische insecticide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel