Edelzwicker

Edelzwicker

Edelzwicker uit de Elzas koop je bij Domaine Alsace. Al onze wijnen zijn afkomstig van eigen import. Zorgvuldig geselecteerd bij kleinschalige onafhankelijke wijnhuizen met eeuwenlange ervaring in wijnbouw. Van wijngaard tot fles, het hele proces is in eigen beheer bij deze Elzasser wijnboeren. Ontdek hier onze unieke, ambachtelijke Edelzwicker wijnen van hoge kwaliteit.

Bezig met laden...
Edelzwicker 2021 BIO - Aimé Stentz
Edelzwicker 2021 BIO - Aimé Stentz

Heerlijke fruitige droge Edelzwicker van 50% Chasselas, 20% Muscat, 20% Gewurztraminer en 10% Pinot Blanc. Een topper voor alledag tegen een aantrekkelijke prijs. Lees meer

9,95

Prijs per stuk

Op voorraad

remove add

Edelzwicker uit de Elzas

De Elzas is een wijnstreek waar wijnen worden gemaakt van één druivenras. Dit noemt men ook wel cepage wijnen. De Elzas kent echter op beperkte schaal ook een traditie van wijnen die gemaakt worden van verschillende druivenrassen. De meest bekende assemblage wijn uit de Elzas is de Edelzwicker Elke wijnboer maakt een eigen blend. In de Elzas wordt het veel geschonken als huiswijn in een restaurant bij eenvoudige gerechten zoals de Tarte Flambée. Hoewel de samenstelling van de druivenrassen verschilt per wijnproducent kenmerken alle Edelzwickers zich door een soepel, fris en fruitig karakter. Hoewel de Edelzwicker een relatief eenvoudige wijn is wordt er door verschillende wijnboeren ook echte kwaliteits assemblage wijnen gemaakt. Zo maken de wijnboeren rondom Ammerschwihr ook een assemblage van de Grand Cru Kaefferkopf.