Edelzwicker 2022 BIO - Aimé Stentz
🍋Een frisse en uitgebalanceerde biologische blend
De biologische Edelzwicker van Aimé Stentz is al jaren een geliefde wijn. Deze editie is een bijzondere blend van 40% Chasselas, 25% Muscat, 25% Gewurztraminer en 10% Pinot Blanc. Het karakteristieke Muscat-aroma komt duidelijk naar voren, terwijl citrus en tropisch fruit zorgen voor een frisse, sappige smaak. In de afdronk proef je een subtiel pepertje en marmelade. Deze Edelzwicker is laagdrempelig in prijs en alcoholpercentage, waardoor hij perfect is voor informele gelegenheden of om gezellig van te genieten.
Smaakprofiel
-
Fris en sappig met citrus en tropisch fruit
-
Subtiele tonen van peper en marmelade
-
Evenwichtig en zacht met aangename zuren
Erkenning
De Grote Hamersma: 8.5 'Edelzwicker was lang geleden soms edel, maar zakte af tot 'wijn van de restjes'. Literflessen met van alles wat erin. Vage mengsels van diverse andere al dan niet mislukte wijnen.Gelukkig zijn er ook ambitieuze wijnboeren die dit onderste uit de kan gebruiken voor spannende experimenten. In de Elzas heet de wijn naar z'n druif, wordt die wijn van die druif gemaakt, maar je wilt ook wel eens weten wat combinaties opleveren, als nieuwsgierig en leergierig wijnmaker. Zoals chasselas met muscat, gewurz, en pinot blanc. Een wijn die geurt naar een ouderwetse rozentuin als de beste gewurztraminer, zodat zelfs de muscat er wat stil van wordt, het volle fruit heeft van de pinot blanc en de gezellige landelijke geuren van de chasselas. Edele zwicker.'

Goedgekeurd door Woensdagwijntjes. De beste wijnen onder de 10 euro
Wijn & Spijs
Terroir
klei, zand en kalk
Op dronk
Nu tot 2027
Droog – Zoet indicatie: 1 ►2 3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Aimé Stentz
Aimé Stentz is een biologische producent uit Wettolsheim, met ruim 14 hectare wijngaard verdeeld over 60 percelen, waaronder Grand Cru Sommerberg, Florimont, Steingrubler, Pfersigberg, Hengst en lieu-dit Rosenberg. Kwaliteit ontstaat in de wijngaard, niet in de kelder, en alle wijnen worden spontaan vergist. Naast stille wijnen is Stentz gespecialiseerd in Crémant d’Alsace, goed voor een kwart van de productie.