Domaine Alsace is de specialist in wijnen uit de Elzas. Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren. Bij ons vind je geen Elzas wijnen van grote handelshuizen of cooperaties. Zo geniet je van heerlijke ambachtelijke wijnen uit de Elzas. Met bijna 10 jaar ervaring met het importeren van Elzaswijnen helpen we je graag met het kiezen van je favoriete wijnen.

Hoe kan je genieten van heerlijke ambachtelijke wijnen uit de Elzas?

  • Voeg je favoriete wiijn(en) toe aan je winkelwagen.  
  • Vul het bestelformulier in. 
  • Binnen 2 dagen ontvang je de wijnen thuis. 
Bezig met laden...

Maar liefst 90% van de wijnen uit de Elzas zijn wit. De bekenste rassen zijn de Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Muscat en de Sylvaner. Dit zijn allemaal witte wijnen, maar totaal verschillend van karakter. Het bijzondere is dat de Elzas daardoor voor elk moment of bij elk gerecht wel een bijpassende witte wijn heeft.

De wijnen met de appellation d’origine contrôlée Alsace waarvan het druivenras normaliter op het etiket vermeld wordt, zijn voor 100% van dat druivenras afkomstig. Wanneer geen druivenras is aangegeven, gaat het om een assemblage van diverse rassen. Zo’n wijn wordt soms ‘Edelzwicker’ of ‘Gentil’ genoemd. Verder kunnen ook aanvullende geografische aanduidingen op het etiket voorkomen, zoals namen van gemeenten of individuele wijngaarden (Lieux Dits of Grand Cru's).


Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel