Pinot Gris Grand Cru Steinert 2019 - Paul Schneider

Pinot Gris Grand Cru Steinert Paul Schneider Pinot Gris Grand Cru Steinert Paul Schneider wijnfles Grand Cru Steinert HVE3
Pinot Gris Grand Cru Steinert Paul Schneider Pinot Gris Grand Cru Steinert Paul Schneider wijnfles Grand Cru Steinert HVE3
Pinot Gris Grand Cru Steinert 2019 - Paul Schneider
Eén van onze persoonlijke favoriete! Deze Pinot Gris afkomstig van de Grand Cru Steinert is een prachtige wijn. Hamersma gaf deze Pinot Gris een 9-! Zo rijk en complex. Dit moet je proeven.

Verzendkosten

€ 5,95

Levertijd

Levering binnen 2 werkdagen

€ 21,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over deze wijn?

Neem contact met ons op!

Pinot Gris Grand Cru Steinert 2019  - Paul Schneider
Eén van onze persoonlijke favoriete! Deze Pinot Gris afkomstig van de Grand Cru Steinert is een prachtige wijn. Iets ingetogener dan de uitbundige Pinot Gris Grand Cru Hengst die we ook in het assortiment hebben. Pinot Gris voelt zich door de kalkbodem uitstekend thuis op deze Grand Cru nabij het plaatsje Pfaffenheim. In deze Pinot Gris valt heel wat te ontdekken. Geniet van gekonfijt fruit, peer, zuidvruchten en een fijne mineraliteit. Oogstjaar 2019 kenmerkt zich door een uitmuntende balans in de wijn die nu goed op dronk is. In de Guide Hachette kreeg deze wijn ook een hele hoge score. De Guide Hachette gebruikt een vergelijkbaar score systeem als Michelin voor restaurants en de Pinot Gris Grand Cru Steinert uit 2019 ontving maar liefst 2 sterren. Kortom een prachtige wijn.

Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!

Grand Cru Steinert:
Grand Cru Steinert ligt ten zuiden van Pfaffenheim en heeft een oppervlakte van 38,90 ha. De bodem bestaat bijna in zijn geheel uit kalksteen, vandaar de naam Steinert (stenen). Op de Grand Cru heuvel staat vooral Pinot Gris, Gewurztraminer en Riesling. De wijngaard werd al in 1150 voor het eerst beschreven, toen was deze in handen van het Benedictijnse klooster van Muri en van de bisdommen van Bazel en Straatsburg. Op de Grand Cru Steinert is ook een pelgrimsoord gevestigd. De aan Maria gewijde kapel trekt jaarlijks veel bezoekers. De legende gaat dat de duivel de kapel wilde vernietigen, maar dat God dit wist te voorkomen. De afdruk van klauw van de duivel is hier nog steeds te vinden. De Steinert staat bekend om zeer volle wijnen met complexe aroma's. De wijnen afkomstig van Grand Cru Steinert moeten de tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Onderscheiding:

De Grote Hamersma: 9 'Afkomstig van grand cru wijngaard Steinert, een soort amfitheater waar deze druif de mooiste optredens verzorgt. Het hooggeëerd publiek kan zich dankzij het warme oogstjaar 2019 laven aan rijpe perzik, sappige abrikoos, zoete appel, wat amandelspijs, een licht roostertoontje en een souffleur die zachtjes over citrus fluistert. Een encore ligt in de lijn der verwachtingen.Ook al omdat monsieur Paul sinds kort de wijnen van zijn domein mag tooien met het goedkeuringsvignet Haute Valeur Environnementale. Geproduceerd met respect voor natuur en omgeving en de belendende percelen.'

  • 2 sterren Guide Hachette 2022

Wijn en spijs:
aperitief, paté's, wildgerechten, vis met romige saus

Bodem:
kalkstenen
(fraaie zuurgraad in jeugd heel gesloten heeft tijd nodig zich te ontwikkelen)

Op dronk:
Nu tot 2029

Droog - Zoet indicatie:
1 2 3 4 â–º5 6 7 8 9


Paul Schneider
We nemen je mee naar het centrum van het romantische wijnstadje Eguisheim. Hier vind je een prachtig 17e eeuws vakwerkhuis waar de heerlijke wijnen van Paul Schneider worden gemaakt en verhandeld. Schneider is nog een van de weinige wijnproducenten die de wijn in Eguisheim zelf wijn produceert. De wijnen van Paul Schneider zijn zuiver en zijn van een continue hoge kwaliteit. Door de combinatie van traditie en moderne techniek vallen de wijnen bij veel wijnliefhebbers zeer goed in de smaak. Ze bezitten in totaal 13,5 hectare aan wijngaarden rondom Eguisheim en Pfaffenheim. Ook hebben ze wijngaarden op de beroemde Grand Crus: Eichberg, Steinert en Pfersigberg.
Lees meer over Paul Schneider en ontdek hun andere wijnen

Naam
Pinot Gris Grand Cru Steinert
Druivenras
Pinot Gris - hand geplukt
Zoetheid
Moelleux | Zacht
Oogstjaar
2019
Regio
Elzas
Producent
Paul Schneider
Kleur
Goudgeel
Land
Frankrijk
Alcoholpercentage
13%
HVE-keurmerk HVE-keurmerk
Biologisch Biologisch
Vegan

Heb je een vraag over deze wijn?

Graag alle velden met een * invullen

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.