Aimé-Stentz-Wettolsheim

De biologische Elzaswijnen van Aime Stentz ontstaan in de wijngaard en niet in de wijnkelder. Geniet van hun biologische wijnen en ontdek de prachtige balans in de wijnen.

Aimé Stentz is een biologische wijnproducent uit Wettolsheim een wijndorp ten zuiden van Colmar. Ze bezitten ruim 14 hectare aan wijngaarden verdeeld over 60 verschillende percelen. Waaronder de de Grand Cru Sommerberg, Florimont, Steingrubler, Pfersigberg, Hengst en de lieu-dit Rosenberg. Hun motto is dat een kwaliteitswijn ontstaat in de wijngaard en niet in de kelder. Ze besteden veel aandacht aan hun wijngaarden met respect voor de natuur. In 2007 besloot de familie de overstap te maken naar biologische wijnbouw. Al hun wijnen worden spontaan vergist. Het zijn heerlijke wijnen waar een prachtige balans in te ontdekken is. Tussen zuren en zoet maar ook een kenmerkende mineraliteit. De afgelopen jaren heeft Stentz zich ontwikkeld tot een van de beste wijnproducenten uit de streek. Naast de heerlijke stille wijnen is Stentz gespecialiseerd in Cremant d'Alsace. Maar liefst een kwart van hun wijnen is een Cremant. 

Het bedrijf ontstond in 1919 toen de familie Stentz een auberge kocht in Wettolsheim met daarnaast op kleine schaal wijnbouw. Na de Tweede Wereldoorlog gaat de uitbreiding onder Aimé (derde generatie) snel en groeit het bedrijf van 4 naar 12 hectare. Begin jaren 60 midden in de crisis besluiten ze om te stoppen met het leveren van hun druiven aan de coöperatie en nemen ze het hele proces tot aan het bottelen in eigen beheer. Ook richten ze zich vanaf dat moment alleen nog op wijnbouw. Momenteel staat Marc Stentz als vijfde generatie aan hoofd van het wijnbedrijf. De verscheidenheid aan percelen in combinatie met de aandacht voor terroir en het respecteren van het karakter van het druivenras maakt dat de Aime Stentz geweldige Elzas wijnen maakt. Sinds 1998 is Stentz lid van "Vignes Vivantes". Dit zijn wijnboeren met veel kennis hebben van terroir en de invloed op de wijn en deze kennis ook met elkaar delen.

Wijnkelder Aime StentzTevens bezitten ze als een van de weinige wijnproducenten een eigen 'Clos'. Dit is een omheinde wijngaard. In hun geval gelegen op de Grand Cru Hengst. Deze Clos de Vicus Romain is omheind door de muren van een oude Romeinse herberg uit de 1e eeuw na Christus. Op deze bijzondere wijngaard staat Pinot Noir en Pinot Gris aangeplant. 

De wijnen van Aimé Stentz kenmerken zich door een zuiver en delicaat karakter met een zeer goede balans. De steeds grotere kennis van het terroir en het respecteren van natuurlijke invloeden op de ontwikkeling van de druif, onstaan heerlijke wijnen waar het terroir en het druivenras centraal staan. In hun assoritment vind je vele bijzondere wijnen afkomstig van beroemde wijngaarden. Heerlijk om van te genieten of je gasten mee te verrassen tijdens een diner.

Bezig met laden...

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Kwaliteitswijnen uit de Elzas

Wij bieden wijnliefhebbers kwaliteitswijnen uit de Elzas afkomstig van kleinschalige onafhankelijke wijnboeren die met respect voor de natuur wijn maken. Het karakter van het druivenras en de wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn ontstaan door een spontane vergisting. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. De wijnen van Alphonse Kuentz en Paul Schneider hebben het HVE3 keurmerk. 

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
BTW: NL851701097B01

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel