WIJNBOEREN /

Aimé Stentz - Wettolsheim

Aimé-Stentz-Wettolsheim

Aimé Stentz is een biologische wijnproducent uit Wettolsheim een wijndorp ten zuiden van Colmar. Het domein heeft een ruim 14 hectare aan wijngaard verdeeld over 60 verschillende percelen. Hun motto is dat een kwaliteitswijn ontstaat in de wijngaard en niet in de kelder. Ze besteden veel aandacht aan hun wijngaarden met respect voor de natuur en het terroir. In 2007 besloot de familie de overstap te maken naar biologische wijnbouw en vanaf 2010 zijn ze officieel gecertificeerd. Men gebruikt alleen spontane gisting zowel voor de alcoholische gisting als de melkzuurgisting. De wijnen worden geklaard door middel van bentoniet in plaats van dierlijke klaringsmiddelen. In de wijngaard wordt het meeste werk met de hand gedaan, waaronder het plukken.

Het bedrijf ontstond in 1919 toen de familie Stentz een auberge kocht in Wettolsheim met daarnaast op kleine schaal wijnbouw. Na de Tweede Wereldoorlog gaat de uitbreiding onder Aimé (derde generatie) snel en groeit het bedrijf van 4 naar 12 hectare. Begin jaren 60 midden in de crisis besluiten ze om te stoppen met het leveren van hun druiven aan de coöperatie en nemen ze het hele proces tot aan het bottelen in eigen beheer. Ook richten ze zich vanaf dat moment alleen nog op wijnbouw. Momenteel staat Marc Stentz als vijfde generatie aan hoofd van het wijnbedrijf.

De verscheidenheid aan percelen in combinatie met de aandacht voor terroir en het respecteren van het karakter van het druivenras maakt dat de familie Stentz uitzonderlijke Elzaswijnen maakt. Sinds 1998 is Stentz lid van "Vignes Vivantes" dat zijn wijnboeren met veel kennis hebben van terroir en de invloed op de wijn en deze kennis ook met elkaar delen. Tevens bezitten ze als een van de weinige wijnhuizen ook een eigen 'Clos'. Dit is een omheinde wijngaard. In hun geval op de Grand Cru Aimé Stentz Elzas wijngaardHengst. De Clos de Vicus Romain is omheind door de muren van een oude Romeinse herberg uit de 1e eeuw na Christus. Op deze bijzondere wijngaard staat Pinot Noir en Pinot Gris aangeplant. Daarnaast bezitten ze percelen op vele toonaangevende Grand Cru's zoals Sommerberg, Florimont, Pfersigberg en de lieu-dit Rosenberg.

De wijnen van Aimé Stentz kenmerken zich door een zuiver en delicaat karakter met een zeer goede balans. De steeds grotere kennis van het terroir en het respecteren van natuurlijke invloeden op de ontwikkeling van de druif, onstaan heerlijke wijnen waar het terroir en het druivenras centraal staan. Kwaliteitswijnen zonder opsmuk en manipulatie in de kelder.

Bezig met laden...

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle Elzaswijnen worden door ons geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Over ruilen of retourneren doen we niet moeilijk. Binnen 14 dagen gratis retour.

BEZORGEN

We bezorgen de Elzaswijnen voordelig bij je thuis. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijenAanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van  Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboer heeft onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
 

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel