Sylvaner 2022 BIO - Aimé Stentz
De biologische Sylvaner van Aimé Stentz is een lekkere, lichtvoetige en fruitige wijn. In de neus herken je frisse geuren van citrusfruit en lentebloesem. Proef het verkwikkende citrusfruit, abrikoos, peertjes en een subtiele hint van amandel. Deze wijn komt van wijnranken die 55 tot 65 jaar oud zijn, wat zorgt voor meer complexiteit dan de doorsnee Sylvaner uit de Elzas. Het resultaat is een fijne wijn met dorstlessende frisheid en een relatief bescheiden alcoholpercentage. Elke slok maakt dat je verlangt naar de volgende. Het oogstjaar 2022 kenmerkt zich door iets meer rondingen en verfijnde zuren. De Sylvaner is droog, maar door de zachte zuren ontstaat een makkelijk drinkbare wijn. De klassieke combinatie voor oesters. Ook uitstekend te combineren met asperges, lichte visgerechten of een frisse zomerse salade.
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Onderscheiding:
De Grote Hamersma: 8.5 'Sylvanèr, zeggen de Fransen. Silvaner, de oosterburen. Hoe je het ook uitspreekt: men vindt het geen sjieke druif. Klopt. Maar dat zijn vaak de leukste. Nee, hier proef je niet wat riesling of gewurz je voorschotelen. hier proef je de Elzas. Wijn die smaakt naar de streek. En dan beslist niet naar die vakwerkhuisjes waarin bewoners achter de geraniums naar toeristen zitten te kijken, maar de Elzas van fraai heuvelachtig landschap. Fruitig, iets kruidig, slank. Frisse zuren. Gespierd door lange natuurwandelingen.'
Wijn en spijs:
Aperitief, asperges, oesters, coquilles, oosterscheldekreeft, tarte flambee (flammkuchen)
Bodem:
Klei, zand & kalk
Op dronk:
nu tot 2027
Droog - Zoet indicatie:
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Aimé Stentz
Aimé Stentz is een biologische wijnproducent uit Wettolsheim een wijndorp ten zuiden van Colmar. Ze bezitten ruim 14 hectare aan wijngaard verdeeld over 60 verschillende percelen. Waaronder de Grand Cru Sommerberg, Florimont, Steingrubler, Pfersigberg, Hengst en de lieu-dit Rosenberg. Hun motto is dat een kwaliteitswijn ontstaat in de wijngaard en niet in de kelder. Ze besteden veel aandacht aan hun wijngaarden met respect voor de natuur. In 2007 besloot de familie de overstap te maken naar biologische wijnbouw. Al hun wijnen worden spontaan vergist. Het zijn heerlijke wijnen waar een prachtige balans in te ontdekken is. Tussen zuren en zoet maar ook een mooie mineraliteit. De afgelopen jaren heeft Stentz zich ontwikkeld tot een van de beste producenten uit de streek. Naast de heerlijke stille wijnen is Stentz gespecialiseerd in Cremant d'Alsace. Maar liefst een kwart van zijn wijnen is een Cremant.