Pinot Blanc Rosenberg 2023 BIO - Aimé Stentz
🍐 Pinot Blanc van het unieke Rosenberg-terroir, pal naast de Grand Cru Pfersigberg
Deze biologische Pinot Blanc komt van het bijzondere lieu-dit Rosenberg, nabij Wettolsheim en grenzend aan de Grand Cru Pfersigberg. Het unieke terroir levert een droge, fruitige wijn van uitzonderlijke kwaliteit. In het glas onthult de wijn rijke fruittonen van sappige peer, perzik en meloen. Dankzij het droge karakter, de zachte zuren en het zijdezachte mondgevoel is deze Pinot Blanc bijzonder plezierig om te drinken. De wijn past perfect bij visgerechten, asperges en gevogelte, en vormt zo een ideale begeleider voor diverse lichte en verfijnde maaltijden. De Rosenberg is bovendien zeer gunstig geprijsd voor een biologische wijn van dit niveau.
Smaakprofiel
-
Rijk fruit: peer, perzik en meloen
-
Zachte zuren en zijdezacht mondgevoel
-
Droog, elegant en goed in balans
Erkenning
De Grote Hamersma: 9- "Rosenberg. Pinot blanc en ook dit jaar weer een spatje auxerrois (10 procent). Het Rosenberg-duo. Zigeunerklanken waaien in op de nabijgelegen Grand Cru Pfersigberg. Klinkt als de emotie van perzik, melancholieke peer, gevoelige meloen, een amandelaanzet en de snik van wat citrus. Fijn bittertje in de finale. Zakdoekje erbij. Om de ogen maar ook om de mondhoeken te deppen: 2022 koesterde de hete zomer en vulde het najaar in met verkoelende regen."
Wijn & Spijs
-
Aperitief
-
Asperges, vis, mosselen, wit vlees
-
Tarte Flambée, salades, oosterscheldekreeft
Terroir
Bodem: kalk, zandsteen en klei (pal naast de Grand Cru Pfersigberg)
Op dronk
Nu tot 2027
Droog – Zoet indicatie: ►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Aimé Stentz
Aimé Stentz is een biologische producent uit Wettolsheim, met ruim 14 hectare wijngaard verdeeld over 60 percelen, waaronder Grand Cru Sommerberg, Florimont, Steingrubler, Pfersigberg en lieu-dit Rosenberg. Kwaliteit ontstaat in de wijngaard, niet in de kelder, en alle wijnen worden spontaan vergist. Naast stille wijnen is Stentz gespecialiseerd in Crémant d’Alsace, goed voor een kwart van de productie.