€ 28,95
Prijs per stuk
Aantal: In winkelwagen
Rouge d'Alsace Cuvée du Vicus Romain 2018 BIO - Aimé Stentz   
Dit is één van de grootste Pinot Noir wijnen uit de Elzas. Wijnmaker Marc Stentz heeft er speciaal voor stage gelopen in Beaune, om het vak van echte kwaliteits Pinot Noir maken te leren van wijnboeren in de Bourgogne. Deze Pinot Noir is afkomstig van de Clos du Vicus Romain op de Grand Cru Hengst. Het terroir van Grand Cru Hengst is al jaren beroemd vanwege de het voortbrengen van de beste Pinot Noir wijnen uit de Elzas. De familie Stenzt sorteert en ontsteelt de druiven met de hand. Vervolgens heeft deze Pinot Noir minimaal 14 dagen schilcontact voordat deze verder wordt geperst. Om daarna 20 maanden op kleine eikenhouten vaten uit Bourgogne te mogen rijpe. Een deel op nieuw eiken, een deel op tweejarig en een deel op gebruikte vaten. Deze Pinot Noir heeft aroma's van rode vruchten, kersen, cassis, leer en vanilletonen. De lichte houttonen zijn mooi geintergreerd in de wijn. De stevige tannines en de lange afdronk maken deze Pinot Noir helemaal af. Geef de wijn nog een paar jaar kelderrust om uit te groeien tot een nog grotere wijn. We adviseren om de wijn nog te laten rusten, wil je de Pinot Noir nu drinken dan dient deze gekarafeerd te worden. Meerder wijnkenners loven deze Pinot Noir, zo gaf Harold Hamersma deze wijn zelfs een sterbeoordeling. 

Grand Cru Hengst:
Grand Cru Henst is 53 hectare groot en ligt bij Wintzenheim. De naam van dit Elzasser dorp verwijst naar Wintzer, dat wijnboer betekent. De Hengst ligt op een tamelijk steile helling van 270 tot 360 meter. De wijngaard heeft een zeer complex terroir van mergel, kalksteen en de vele mineralen zorgen voor zeer krachtige wijnen. Op deze Grand Cru zijn Pinot Gris en Gewurztraminer dominant aanwezig, maar ook Riesling komt voor. Bijzonder is dat er ook enkele wijnboeren zijn, waaronder Aimé Stentz die Pinot Noir verbouwen op deze Grand Cru. Het resultaat is zo verbluffend dat de Elzas in 2016 heeft besloten ook aan de Pinot Noir afkomstig van de Hengst de Grand Cru status te geven. In de 9e eeuw wordt de wijngaard voor het eerst vermeld. Gedurende de middeleeuwen heeft de Grand Cru Hengst vele religieuze eigenaren gehad, het klooster Unterlinden in Colmar, de abdij van Munster, de bisschop van Bazel. Maar ook Lazarus van Schwendi heeft hier een wijngaard in bezit gehad.

Onderscheiding:
 
  • De Grote Hamersma 2020: 9 'Afkomstig van een wijngaard uit de grand cru Hengst. Een kwaliteitsduiding die vanaf 2016 ook voor pinot noir gehanteerd mag worden. Leverde in 2017 een rondom gevulde, gelaagde, en vlezige rode op. Rijk en rijp. Zomerfruit in de kleuren rood en zwart. Vanillezoet. Aards en notig. Mede dankzij een oogst die als beste bekend staat sinds de Tweede Wereld oorlog. Bovendien heeft Aimé Stentz heeft zijn sporen verdiend in Bourgogne: daar leerde hij wijn maken in het epicentrum van pinot noir, Beaune.'

Wijn en spijs:
Eend, rood vlees, wild, licht pittige zachte kazen, stamppot van spinazie en tomaat

Bodem:
Mergel, kalksteen
(De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren)


Op dronk:
2022 tot 2032

Droog - Zoet indicatie:
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
Aimé Stentz
De geschiedenis van Aimé Stentz gaat terug tot 1919. Destijds kocht de familie Stentz een Auberge in Wettolsheim en ging zich daarrnaast bezig houden met wijnbouw. Vanaf de jaren zestig richtten ze zich volledig op wijnbouw. Inmiddels bezitten ze 14,5 hectare verdeeld over vele percelen rondom Wettolsheim, Niedermorschwihr en Eguisheim. Ze bezitten ook percelen op toonaangevende Grand Cru's wijngaarden, waaronder Sommerberg, Pfersigberg, Florimont en Steingrubler. Op de Grand Cru Hengst hebben ze zelfs hun eigen Clos du Vicus Romain. Aimé Stentz heeft de filosofie dat een goede wijn ontstaat in de wijngaard en niet in de kelder. In 1998 is Stentz lid geworden van "Vignes Vivantes", dit is een groep wijnboeren met veel kennis van terroir en de invloed daarvan op de uiteindelijke wijn. In 2007 is de famillie geheel overgestapt op biologische wijnbouw en vanaf 2010 zijn de Aimé Stentz wijnen officieel biologisch gecertificeerd. Aimé Stentz maakt prachtige Elzaswijnen met respect voor terroir, traditie en de natuur.

Informatie:

Naam
Rouge d'Alsace Cuvée du Vicus Romain
Druivenras
100% Pinot Noir " Grand Cru Hengst' - hand geplukt
Oogstjaar
2018
Regio
Elzas
Producent
Aimé Stentz
Kleur
Robijnrood
Alcoholpercentage
14%
Vegan
Biologisch

Foto('s):

Opties:

Verzendkosten

€ 4,95 

Levertijd

Levering binnen 2 werkdagen

Voorraad

€ 28,95
Prijs per stuk
Aantal: In winkelwagen

Heb je een vraag over deze wijn?

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag over deze wijn?

Graag alle velden met een * invullen

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Service Domaine Alsace

Sinds 2012 dé specialist in kwaliteitswijn uit de Elzas.

EIGEN IMPORT

Alle Elzaswijnen worden door ons geïmporteerd en zijn direct afkomstig van de wijnboer.

RETOURNEREN

Over ruilen of retourneren doen we niet moeilijk. Binnen 14 dagen gratis retour.

BEZORGEN

We bezorgen de Elzaswijnen voordelig bij je thuis. Slechts 4.95 en boven de 100.- gratis.

BETALEN

Betaal veilig en vertrouwd via Ideal, Creditcard of PayPal.
 

Blijf op de hoogte van acties en proeverijen



Aanmelden

Onze wijnen zijn duurzaam!

De wijnen uit de Elzas die wij inkopen zijn zuiver en gemaakt met respect voor de natuur. Het karakter van de druif en haar wijngaard staan centraal. Alle wijnen zijn gemaakt middels spontane vergisting, zodat het karakter van de druif niet verloren gaat. Het gebruik van sulfiet is tot het minimum beperkt. Geen van onze wijnen zijn geklaard met dierlijke producten. De wijnen van  Aimé Stentz zijn officieel biologisch gecertificeerd. Deze wijnboer heeft onkruidverdelgingsmiddel (pesticiden en herbiciden) en alle chemische insecticide en fungicide uitgesloten.

De Elzasser wijnstreek

De Elzas of Alsace zoals ze in Frankrijk zeggen is een wijnstreek in Noord-Oost Frankrijk. De wijnroute (Route des Vins d'Alsace) is 170 km lang en loopt van het noordelijkste deel ter hoogte van Straatsburg tot aan Mulhouse in het zuiden. Het waren de Romeinen die rondom Eguisheim de wijnbouw introduceerde in de Elzas. Vanaf 1945 worden er strenge voorwaarden voor productie en vinificatie vastgesteld. Uiteindelijk leiden deze inspanningen tot de Appellation d’Origine Contrôlée Alsace in 1962, Alsace Grand Cru in 1975 en Crémant d’Alsace in 1976.

Hier kan je ons bereiken

Domaine Alsace
p/a Aleoeten 14
2904VA Capelle aan den IJssel
T: 085-7604698 (ma-vr)
M: 06-26640663 (ma-za)
E: info@domainealsace.nl
KVK: 55419895
 

Geen 18? Nog geen wijn!

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel