Riesling 2023 BIO - Aimé Stentz
🍏 Strakdroge en verfijnde Riesling
Deze biologische Riesling van Aimé Stentz is een traktatie voor liefhebbers van droge, gastronomische Riesling – geen allemansvriend. Met 0 gram restsuiker is hij strakdroog en bijzonder verfijnd. De wijngaard ligt op een unieke bodem van zandsteen en klei, wat het vakmanschap van de familie Stentz weerspiegelt. Na 10 maanden rijping in klassieke, met geglazuurde tegels beklede vaten die in de muur zijn gebouwd, blijft het fruitige karakter prachtig behouden. Deze traditionele cuves zorgen voor perfecte temperatuurregeling en een neutraal rijpingsmilieu, zonder invloed van hout. Het resultaat is een droge Riesling met frisse tonen van grapefruit, appel, limoen en geconfijnde sinaasappelschil, aangevuld met het subtiele begin van het karakteristieke ‘gout de petrol’.
Smaakprofiel
-
Fris en strakdroog met grapefruit, appel en limoen
-
Subtiele geconfijnde sinaasappelschil en lichte petroltonen
-
Gastronomisch, elegant en verfijnd
Erkenning
De Grote Hamersma 8.5 'Fijne strakke dorstlesser uit de Elzas. Waar riesling in dit gebied nog wel een wat opulent wil worden is deze mooi slank gebleven, met maar 12% alcohol en geen grammetje suikers te bekennen. Goede frisheid, wit fruit en een vleugje petrol geven dit herkenbaarheid. Niet overweldigend in complexiteit, maar strak en schoon met een fijne mineraliteit in de afdronk. Zit duidelijk lekker in z’n vel..'
Wijn & Spijs
-
Risotto met asperges en citroen
-
Forel, skrei, kabeljauw, mosselen
-
Zuurkoolschotel
Terroir
Bodem: kalk, zandsteen en klei
Op dronk
Nu tot 2029
Droog – Zoet indicatie: ►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Aimé Stentz
Aimé Stentz is een biologische producent uit Wettolsheim, met ruim 14 hectare wijngaard verdeeld over 60 percelen, waaronder Grand Cru Sommerberg, Florimont, Steingrubler, Pfersigberg, Hengst en lieu-dit Rosenberg. Kwaliteit ontstaat in de wijngaard, niet in de kelder, en alle wijnen worden spontaan vergist. Naast stille wijnen is Stentz gespecialiseerd in Crémant d’Alsace, goed voor een kwart van de productie.