Riesling 2022 BIO - Aimé Stentz
Deze biologische Riesling van Aimé Stentz is een ware traktatie voor de liefhebbers van droge Riesling, geen allemansvriend. Met 0 gram restsuiker is hij strakdroog en bijzonder verfijnd. De wijngaard, gelegen op een unieke bodem van zandsteen en klei, weerspiegelt het vakmanschap van de familie Stentz.
Na 10 maanden rijping in klassieke, met geglazuurde tegels beklede vaten die in de muur zijn gebouwd, blijft het fruitige karakter prachtig behouden. Deze traditionele cuves zorgen voor een perfecte temperatuurregeling en een neutraal rijpingsmilieu, zonder invloed van hout of andere smaakstoffen. Het resultaat is een droge Riesling met frisse tonen van grapefruit, appel, limoen en geconfijnde sinaasappelschil, aangevuld met het subtiele begin van het karakteristieke ‘gout de petrol’. Deze gastronomische Riesling is een perfecte begeleider van zeevruchten zoals forel, zeeduivel en skrei, maar ook verrassend lekker bij een lasagne met spinazie en feta. Harold Hamersma bekroonde deze wijn met een sterbeoordeling en een gouden medaille!
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Onderscheiding:
De Grote Hamersma 9- [sterwijn] 'Net als de ware chablis laat mooie riesling proeven dat wijn streng kan zijn, van behoorlijk aanwezige zuren voorzien, en toch veel plezier kan geven. Geen allemansvriend, maar leer je ‘m waarderen: een vriend voor het leven. Helaas is de ware riesling zeldzaam. Zo’n riesling waar alles klopt. Dat rijpe druivenfruit in balans met die zuren, die onverbiddelijke smaken, sabelscherp en toch niet zuur. Die waaier aan geuren, waarin je steeds iets nieuws ontdekt. Voorjaar, kiezels in een bergbeek, sabelduel bij ochtenddauw. De fantasie slaat op hol bij zo’n ravissante riesling.'
Bodem:
Kalk, zandsteen en klei
Wijn en spijs:
Aperitief, forel, skrei, kabeljauw, mosselen, zuurkoolschotel
Op dronk:
nu tot 2028
Droog – Zoet indicatie:
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Aimé Stentz
Aimé Stentz is een biologische wijnproducent uit Wettolsheim een wijndorp ten zuiden van Colmar. Ze bezitten ruim 14 hectare aan wijngaard verdeeld over 60 verschillende percelen. Waaronder de Grand Cru Sommerberg, Florimont, Steingrubler, Pfersigberg, Hengst en de lieu-dit Rosenberg. Hun motto is dat een kwaliteitswijn ontstaat in de wijngaard en niet in de kelder. Ze besteden veel aandacht aan hun wijngaarden met respect voor de natuur. In 2007 besloot de familie de overstap te maken naar biologische wijnbouw. Al hun wijnen worden spontaan vergist. Het zijn heerlijke wijnen waar een prachtige balans in te ontdekken is. Tussen zuren en zoet maar ook een mooie mineraliteit. De afgelopen jaren heeft Stentz zich ontwikkeld tot een van de beste producenten uit de streek. Naast de heerlijke stille wijnen is Stentz gespecialiseerd in Cremant d'Alsace. Maar liefst een kwart van zijn wijnen is een Cremant.