Gewurztraminer Grand Cru Steingrubler 2020 BIO - Aimé Stentz

Gewurztraminer Grand Cru Steingrubler Aime Stentz Gewurztraminer Grand Cru Steingrubler Aime Stentz Elzas wijn Biologische Elzas wijn
Gewurztraminer Grand Cru Steingrubler Aime Stentz Gewurztraminer Grand Cru Steingrubler Aime Stentz Elzas wijn Biologische Elzas wijn
Gewurztraminer Grand Cru Steingrubler 2020 BIO - Aimé Stentz
De Steingrubler is de perfecte wijngaard voor Gewurztraminer. Het resultaat veel van alles. Rijp en rijk, een Gewurztraminer waar niets aan ontbreekt. Absolute topklasse!

Verzendkosten

€ 5,95

Levertijd

Levering binnen 2 werkdagen

€ 26,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over deze wijn?

Neem contact met ons op!

Gewurztraminer Grand Cru Steingrubler 2020 BIO - Aimé Stentz   
Dit is de klassieke Elzas Gewurztraminer in optima forma. Het terroir van de Grand Cru Steingrubler heeft alles in zich om een perfect glas Gewurztraminer voort te brengen. De wijn is vol en rijp en zit bordevol exotisch fruit en honing. Maar dit alles wordt tot de orde geroepen door een fijn palet aan citruszuren. Dit geeft de wijn een zekere frisheid. Dit is kenmerkend voor Gewurztraminer wijnen afkomstig van de Steingrubler. Als je de wijn een paar jaar laat liggen zal het frisse karakter naar voren komen. De afdronk is lang en kruidig met een klein bittertje. De familie Stentz besteedt veel zorg aan het werk in de wijngaarden zo ook op de Grand Cru Steingrubler. Na de zorgvuldige oogst met de hand worden de druiven heel langzaam geperst en krijgen zelfs een paar uur schilcontact mee. Daarna wordt de wijn vergist en opgevoed voor ten minste 12 maanden in een groot Frans eikenhoutenvat van ruim 100 jaar oud. Dit geeft de wijn een zekere rondeur. Heerlijke wijn voor bij pittige exotische gerechten, bij uitgesproken kazen of om zo van te genieten.

Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!

Grand Cru Steingrubler:

De Grand Cru van het wijndorp Wettolsheim. De wijngaard is 23 hectare groot en de naam Steingrubler verwijst naar een oude steengroeve uit de 13e eeuw. In 1992 kreeg deze wijngaard de Grand Cru status. De bodem is zeer gevarieerd, kalk, mergel en kleiachtig zandsteen. Met meer dan 50% domineert hier Gewurztraminer. Vanaf halverwege de 15e eeuw wordt hier al succesvol wijn verbouwd. Wijnen en vooral Gewurztraminer afkomstig van deze Grand Cru behoren tot de top van de Elzas. Wijnen afkomstig van de Steingrubler kenmerken zich door een vet en vlezig karakter. De wijnen zijn zeer geconcentreerd en hebben een mooie balans door royale en stevige frisheid. Deze zuurgraad vormt een goede tegenhanger van het rijpe exotische fruit en gekonfijte vruchten. De afdronk is lang en kenmerkt zich door subtiele bittere tonen en een unieke mineraliteit. Wijnen afkomstig van de Steingrubler hebben net zoals bij de nabijgelegen Hengst tijd nodig om zich te ontwikkelen. Tussen de 5 en 10 jaar na de oogstdatum komt de Steingrubler het beste tot zijn recht.

Onderscheiding:

  • De Grote Hamersma: 9 'Grand cru. Werd in 2019 op een voetstuk getild. Buitengewoon beneficiair jaar voor Elzassers uit deze buitencategorie. Voor de liefhebbers die het voluptueuze, nadrukkelijke niet schuwen. Ook dit jaar weer volop vulling. Nadruk op rijpheid bovendien. Lychees op hun allernadrukkelijkst. Honing. Zoete gember. Gekonfijt fruit. En marsepein. Serveert tevens in de pan gebakken ananas, met crème de bananes geflambeerde rozenbottels en blozende boerenjongens zonder de nabijheid van Yvonne Jaspers. Veel, rijp, rijk, een gewurztraminer waar niets aan ontbreekt. Ook niet de twee puntjes op de u, want daar doen ze in de Elzas niet aan. Is bovendien de ultieme begeleider van Munster-kaas. Vergeet je in dat geval niet de ramen tegenover elkaar open te zetten?' (oogstjaar 2019)


Wijn en spijs:

aperitief, paté's, wildgerechten, digestief, curry's

Bodem:
Mergel, kalksteen, zandsteen
(De kracht van mergel wordt ondersteund door fraaie, aanhoudende en complexe zuren)

Op dronk:
nu tot 2030

Droog - Zoet indicatie:
1 2 3 4 â–º5 6 7 8 9


Aimé Stentz
Aimé Stentz is een biologische wijnproducent uit Wettolsheim een wijndorp ten zuiden van Colmar. Ze bezitten ruim 14 hectare aan wijngaard verdeeld over 60 verschillende percelen. Waaronder de Grand Cru Sommerberg, Florimont, Steingrubler, Pfersigberg, Hengst en de lieu-dit Rosenberg. Hun motto is dat een kwaliteitswijn ontstaat in de wijngaard en niet in de kelder. Ze besteden veel aandacht aan hun wijngaarden met respect voor de natuur. In 2007 besloot de familie de overstap te maken naar biologische wijnbouw. Al hun wijnen worden spontaan vergist. Het zijn heerlijke wijnen waar een prachtige balans in te ontdekken is. Tussen zuren en zoet maar ook een mooie mineraliteit. De afgelopen jaren heeft Stentz zich ontwikkeld tot een van de beste producenten uit de streek. Naast de heerlijke stille wijnen is Stentz gespecialiseerd in Cremant d'Alsace. Maar liefst een kwart van zijn wijnen is een Cremant. 

Naam
Gewurztraminer Grand Cru Steingrubler
Druivenras
Gewurztraminer - hand geplukt
Zoetheid
Moelleux | Zacht
Oogstjaar
2020
Regio
Elzas
Producent
Aimé Stentz
Kleur
Diep goudgeel
Land
Frankrijk
Alcoholpercentage
13%
HVE-keurmerk HVE-keurmerk
Biologisch Biologisch
Vegan

Heb je een vraag over deze wijn?

Graag alle velden met een * invullen

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.