Crémant d'Alsace Brut Rosé - Paul Schneider
🍾 Sprankelend, delicaat en fruitig
Een prachtige rosé Crémant van Paul Schneider, gemaakt van Pinot Noir volgens de traditionele methode met tweede gisting op fles. De wijn heeft 18 maanden 'sur lie' mogen rijpen, wat bijdraagt aan het complexe, delicate karakter en subtiele briochetonen. De aroma’s van rood fruit, watermeloen, roze grapefruit en een vleugje amandel maken hem feestelijk en levendig. De fijne, zachte mousse zorgt voor een aangenaam mondgevoel. Deze Crémant is perfect als aperitief, bij borrelhapjes, lichte desserts of een toast met gerookte zalm.
Smaakprofiel
-
Licht fruitig met tonen van rood fruit, watermeloen en roze grapefruit
-
Subtiele briochetonen door lange rijping sur lie
-
Fijne, zachte mousse voor een prettig mondgevoel
Wijn & spijs
-
Aperitief
-
Borrelhapjes
-
Desserts
Terroir
Mergel, kalk, zandsteen
mergel zorgt voor kracht, kalk en zandsteen voor finesse
Op dronk
Nu tot 2027
Droog – Zoet indicatie
1 ►2 3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Paul Schneider
In het hart van Eguisheim maakt de familie Schneider al generaties lang karaktervolle Elzaswijnen. Vanuit hun historische vakwerkhuis uit 1663 combineert Claire Schneider traditie met moderne precisie. Het domein behoort tot de weinige producenten die nog ín het dorpscentrum zelf vinifiëren. De wijnen onderscheiden zich door hun zuivere aroma’s, levendige frisheid en perfecte balans. De druiven komen van 14 hectare wijngaarden rond Eguisheim en Pfaffenheim, met percelen op de Grand Crus Eichberg, Steinert en Pfersigberg. Zo ontstaan elegante wijnen met een verfijnde expressie van druif en terroir.