Crémant d'Alsace Brut Rosé - Paul Schneider
🍾 Sprankelend, delicaat en fruitig
Een prachtige rosé Crémant van Paul Schneider, gemaakt van Pinot Noir volgens de traditionele methode met tweede gisting op fles. De wijn heeft 12 maanden 'sur lie' mogen rijpen, wat bijdraagt aan het complexe, delicate karakter en subtiele briochetonen. De aroma’s van rood fruit, watermeloen, roze grapefruit en een vleugje amandel maken hem feestelijk en levendig. De fijne, zachte mousse zorgt voor een aangenaam mondgevoel. Deze Crémant is perfect als aperitief, bij borrelhapjes, lichte desserts of een toast met gerookte zalm.
Smaakprofiel
-
Licht fruitig met tonen van rood fruit, watermeloen en roze grapefruit
-
Subtiele briochetonen door lange rijping sur lie
-
Fijne, zachte mousse voor een prettig mondgevoel
Wijn & spijs
-
Aperitief
-
Borrelhapjes
-
Desserts
Terroir
Mergel, kalk, zandsteen
mergel zorgt voor kracht, kalk en zandsteen voor finesse
Op dronk
Nu tot 2027
Droog – Zoet indicatie
1 ►2 3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Paul Schneider
Paul Schneider produceert zijn wijnen nog steeds in het prachtige 17e-eeuwse vakwerkhuis in het hart van Eguisheim. Hier combineert de familie Schneider traditie met moderne technieken om wijnen van constante kwaliteit te maken. Zijn 13,5 hectare wijngaarden rondom Eguisheim en Pfaffenheim, inclusief percelen op de Grand Crus Eichberg, Steinert en Pfersigberg, geven hem de mogelijkheid frisse, aromatische wijnen te creëren die zowel elegant als expressief zijn.