Crémant d'Alsace Brut - Paul Schneider
🍾 Sprankelend, droog en complex
Een heerlijke Crémant van Paul Schneider, die 18 maanden op eigen gist heeft mogen rijpen. Dankzij deze langdurige rijping ontwikkelt de wijn een elegante complexiteit en fijne gisttonen. Gemaakt van Chardonnay en Pinot Blanc volgens de traditionele methode met tweede gisting op fles, levert dit een vol en delicaat karakter op met een stevige, fijne mousse. Aroma’s van granny smith, citrus, toast en kalk maken hem verfrissend en complex. De strakke droogheid en opschonende zuren maken deze Crémant zowel een feestelijk aperitief als een perfecte begeleider bij visgerechten en lichte gevogeltegerechten.
Smaakprofiel
-
Aroma’s van granny smith, citrus, toast en kalk
-
Droog, met fijne opschonende zuren
-
Vol, delicaat en met een stevige mousse
Erkenning
De Grote Hamersma: ' 8.5 Schneider. Brut met een fijne snit. Strak-droog. Vouw fijn geperst. Net terug van de stomerij. Droog achter de oren. Honderd procent verfrissend. Opschonende afdronk. Zet versufte smaakpapilletjes weer helemaal op scherp. Bovendien met een nieuw etiket: was jaren zeventig, is thans geruststellend jaren tachtig.'
Wijn & spijs
-
Aperitief
-
Vis en zeevruchten
-
Borrelhapjes
Terroir
Mergel, kalk, zandsteen
mergel zorgt voor kracht, kalk en zandsteen voor finesse
Op dronk
Nu tot 2028
Droog – Zoet indicatie
►1 2 3 4 5 6 7 8 9
Zelf van deze Elzaswijn genieten? Voeg de wijn toe aan je winkelwagen, plaats de bestelling en binnen 2 dagen heb je de wijn in huis!
Wijnmaker – Paul Schneider
In het hart van Eguisheim maakt de familie Schneider al generaties lang karaktervolle Elzaswijnen. Vanuit hun historische vakwerkhuis uit 1663 combineert Claire Schneider traditie met moderne precisie. Het domein behoort tot de weinige producenten die nog ín het dorpscentrum zelf vinifiëren. De wijnen onderscheiden zich door hun zuivere aroma’s, levendige frisheid en perfecte balans. De druiven komen van 14 hectare wijngaarden rond Eguisheim en Pfaffenheim, met percelen op de Grand Crus Eichberg, Steinert en Pfersigberg. Zo ontstaan elegante wijnen met een verfijnde expressie van druif en terroir.